spot_img

Αλλάζει μορφή το κέντρο των Άνω Λιοσίων

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Στην τελική ευθεία της υλοποίησής του είναι το μεγάλο έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου των Άνω Λιοσίων, το οποίο προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς. Η δέσμευση του Χρήστου Παππού για ριζική αναβάθμιση της περιοχής γίνεται πράξη.

Το έργο εντάχθηκε στα εκτελεστέα έργα της Περιφέρειας Αττικής και στις 6 Αυγούστου του 2018 υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού.

Ήδη η Τεχνική Υπηρεσία προκήρυξε ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για τη δημοπράτηση του. Η διαγωνιστική διαδικασία για την κατάθεση προσφορών λήγει στις 20 Σεπτεμβρίου ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Τεχνικής Υπηρεσίας το έργο αναμένεται να ξεκινήσει στο επόμενο χρονικό διάστημα.

«Είναι ένα έργο πνοής που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των δημοτών και δίνει νέα δυναμική στο κέντρο της πόλης. Αλλάζουμε ριζικά την εικόνα και τη λειτουργικότητα της περιοχής και δημιουργούμε με μεθοδικότητα, σχέδιο και πολύ δουλειά τις υποδομές της σύγχρονης πόλης που έχουμε δεσμευτεί» τονίζει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Η μελέτη του έργου, που συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, προβλέπει την καθαίρεση των πεζοδρομίων και της ασφαλτόστρωσης 16 δρόμων και την επίστρωσή τους με κυβόλιθους. Εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός πως η ρύση των όμβριων υδάτων έχει σχεδιαστεί στο κέντρο των οδών για την προστασία του ιστορικού κέντρου από πλημμυρικά φαινόμενα.

Δημιουργούνται δεκάδες θέσεις στάθμευσης και προστατευμένη γραμμή τυφλών ενώ ενισχύεται σημαντικά ο ηλεκτροφωτισμός. Συγκεκριμένα αναπλάθονται οι οδοί Γρηγορίου Λαμπράκη, Εθν. Αντιστάσεως, 17ης Νοεμβρίου, Π. Λιόσια, Δημαρχείου, Μητροπόλεως, Παπαναστασίου, 28ης Οκτωβρίου, Παπανδρέου, Ελ Βενιζέλου, Ηλέκτρας, Αχαρνών, Δαβάκη, Αθηνών, Πάρνωνος, Παναγούλη και η πλατεία του ιστορικού κέντρου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.300.000 ευρώ και η μελέτη του προβλέπει ότι συνολικά θα γίνει ανάπλαση σε επιφάνεια πάνω από 20.000 τ.μ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Δείτε – Αυτός είναι ο δήμος που κατάφερε να μειώσει κατά 11,5% τον όγκο των απορριμμάτων του

Μπορεί ακόμα η φιλοσοφία και (πολύ περισσότερο) η πρακτική της ανακύκλωσης στην Ελλάδα να μην... ανθίζει για την...

Διακόπηκε ποδοσφαιρικός αγώνας στον Ασπρόπυργο λόγω πυροβολισμών – Στο Α.Τ. Ζεφυρίου οι διαιτητές, 10 προσαγωγές

Απίστευτα σκηνικά κατά τη διάρκεια αγώνα του πρωταθλήματος ΕΠΣ Δυτικής Αττικής στο γήπεδο της Γκόρυτσας με αντιπάλους τον...

Πάρνηθα – Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του τελεφερίκ λόγω χιονόπτωσης

Σε διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας προχωρά σήμερα Σάββατο...

“AIGAN” – 30 χρόνια αγάπης και προσφοράς για τα κατοικίδια

Με μια πολύ όμορφη εκδήλωση γιορτάστηκαν τα 30 χρόνια της επιτυχημένης παρουσίας της «AIGAN» στον απαιτητικό χώρο της...