spot_img

Τι σημαίνει για τη Χασιά το μεγάλο έργο ανάπλασης

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Οι καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου στη Φυλή, φέτος έχουν ένα… διαφορετικό χρώμα και μια ιδιαιτερότητα: θα σημάνουν την απαρχή μιας νέας εποχής για τη Χασιά, η οποία κατά γενική ομολογία ήταν, είναι και… θα παραμείνει το «στολίδι» του Δήμου Φυλής.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την ανακοίνωση της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Φυλής. Μια διαδικασία που αναμένεται να αλλάξει πλήρως το κέντρο της Χασιάς, μετατρέποντάς την σε έναν ακόμη πιο ελκυστικό προορισμό για τους εγχώριους (και μη) επισκέπτες.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που συνάδει με τις εξαγγελίες του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, ο οποίος έχει θέσει ως μεγάλο του στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση της Φυλής και την ανάδειξή της σε «ατραξιόν», όχι μόνο για τη Δυτική Αττική, αλλά και για ολόκληρο το νομό. Οι τοπικές επιχειρήσεις και αγορά, αναμένεται να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη μετά το πέρας των εργασιών λόγω της αύξησης της ροής των επισκεπτών και αυτό είναι κάτι πολύ θετικό, καθώς έτσι μπορεί να δοθεί πνοή σε όλο το Δήμο και ολόκληρη η πόλη μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για μια καινούρια και πιο αποδοτική περίοδο. Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε και την ξεχωριστή θέση που ήδη κατέχει η Χασιά σε επίπεδο… γαστριμαργικό, καθώς θεωρείται -δικαίως θα πούμε- η “Μέκκα της κρεατοφαγίας” σε ολόκληρη την Αττική!

Η συνεργασία του Δημάρχου με τους καθ’ύλην αρμόδιους συνεργάτες του υπήρξε εξαιρετική: η αντιδήμαρχος Φυλής Ελένη Λιάκου επιτέλεσε εξαιρετικά το έργο της, δημιουργώντας με την αδιάκοπη δουλειά της το ευνοϊκό πλαίσιο για να γίνει εφικτή η ανάπλαση της Χασιάς, η οποία λειτουργικά βρίσκεται σε άριστο επίπεδο. Δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος πως επί ημερών της η δημοτική ενότητα Φυλής διάγει, ίσως, τις καλύτερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της και φαίνεται ότι τα καλύτερα, τόσο για τη Χασιά όσο και τον Δήμο Φυλής, είναι μπροστά.

Παράλληλα, για ακόμη μια φορά η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής θα συνδράμει καθοριστικά, συντάσσοντας τη σχετική μελέτη, με την οποία η όψη της Χασιάς κυριολεκτικά θα.. ανέβει ένα επίπεδο. Εξάλλου, τόσο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας, όσο και όλο το τιμ της Τεχνικής Υπηρεσίας, έχουν δώσει σημαντικά δείγματα γραφής σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Δήμου, με τα δεκάδες έργα που έχουν γίνει πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια.

Με τα έργα που θα ανακοινώσει τον δεκαπενταύγουστο ο Δήμαρχος Φυλής, αναμένεται να:

αναβαθμιστεί το ιστορικό κέντρο της Φυλής,

βελτιωθεί αισθητά το μικροκλίμα της περιοχής παρέμβασης,

αναβαθμιστεί ο αστικός φωτισμός βελτιώνοντας την λειτουργικότητα της περιοχής παρέμβασης αλλά και το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών,

βελτιωθεί δραστικά η αστική κινητικότητα με έμφαση στους κατοίκους και επισκέπτες με δυσκολίες κίνησης, διασφαλίζοντας έτσι το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης.

διαμορφωθούν χώροι πρασίνου που θα περιλαμβάνουν αστικό εξοπλισμό και πληθώρα εφαρμογών για την καλύτερη και ασφαλέστερη υποδοχή των επισκεπτών,

αναπτυχθούν πιλοτικά έργα εξοικονόμησης ενέργειας και παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ με στόχο την εξοικονόμηση πόρων αλλά και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων,

εγκατασταθούν πιλοτικές εφαρμογές έξυπνης πόλης για την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών.

Επίσης οι ιθύνοντες του Δήμου Φυλής προσβλέπουν σε:

βελτίωση της επισκεψιμότητας και του αναπτυξιακού δυναμικού της περιοχής και τέλος

 βελτίωση των χαρακτηριστικών marketing της περιοχής παρέμβασης και του αναπτυξιακού δυναμικού της περιοχής και τέλος

έμμεση στήριξη των επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής μέσα από την προβλεπόμενη αύξηση της επισκεψιμότητας.

Η ανάπλαση θα περιλαμβάνει:

1. Διαμόρφωση οδών και πεζοδρομίων

τη Λεωφόρο Φυλής,

στην οδό Θρασύλλου,

στους ενδιάμεσους δρόμους από την οδό Φυλής έως την οδό Μπιζανίου και από τη Λεωφόρο Φυλής έως την οδό Ηρακλείτου.

2. Ειδική διαμόρφωση ραμπών, διαβάσεων και οδεύσεων τυφλών για την βελτίωση της προσβασιμότητας σε άτομα με δυσκολία στην κίνηση και ΑμΕΑ.

3.Τοποθέτηση νέων ιστών και φωτιστικών σωμάτων, με τήρηση των ευρωπαϊκών προτύπων αστικού φωτισμού κατά μήκος των οδών στις οποίες θα γίνει ανάπλαση. Τα φωτιστικά θα περιλαμβάνουν ελεγκτή ασύρματης επικοινωνίας με το κεντρικό σύστημα και αντίστοιχη ‘έξυπνη’ εφαρμογή.

4.Παρεμβάσεις ανάδειξης της εισόδου και του περιβάλλοντος χώρου του Δημαρχείου στην οδό Φιλικής εταιρείας και Σουλίου.

5.Αναβάθμιση πρασίνου με αρδευτικό σύστημα και τήλε-έλεγχο.

6.Εφαρμογές smart city (Έξυπνες διαβάσεις, έξυπνα παγκάκια, φωτιζόμενα εύκαμπτα κολωνάκια κλπ)

7.Τοποθέτηση υπόγειων κάδων απορριμμάτων με αισθητήρες πλήρωσης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Άφαντος παραμένει ο Γιάννης Βικτωρίδης που εξαφανίστηκε από τα Άνω Λιόσια

Άκαρπες παραμένουν ως τώρα οι προσπάθειες ανεύρεσης του 36χρονου Γιάννη Βικτωρίδη από τα Άνω Λιόσια. Ο Γιάννης, ο οποίος...

Ε.ΣΥ.Ν – Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη δημιουργία του ΕΟΠΑΕ!

Μέσα στο κατακαλόκαιρο, για να γλυτώσει όσο μπορεί τις αντιδράσεις, η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση το νόμο – έκτρωμα...

Επείγουσα ανακοίνωση για καθαρισμό οικοπέδων – Λήξη στις 15-7-2024

Προσοχή! Ο Δήμος Φυλής ενημερώνει τους συνδημότες ότι η τελευταία προθεσμία για τον καθαρισμό οικοπέδων λήγει στις 15...

Φωτιά στην Πάρνηθα, στο Κατσιμίδι – Μήνυμα από το 112: «Παραμείνετε σε ετοιμότητα» (video)

Φωτιά ξέσπασε πριν λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι στο Κατσιμίδι, στην Πάρνηθα. Η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή πάνω...