spot_img

Πυκνές οι χιονοπτώσεις στο Δήμο Φυλής, από το Πανόραμα και πάνω – Κλειστά την Τρίτη 7/2 τα σχολεία

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Πυκνή είναι αυτή την ώρα η χιονόπτωση στο Δήμο Φυλής, κυρίως στα σημεία με υψόμετρο, από τη συνοικία του Πανοράματος μέχρι τη Φυλή. Αν και στο κέντρο των Άνω Λιοσίων το χιόνι αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν μηδενικό, δεν συμβαίνει το ίδιο και στη Χασιά.

Μάλιστα, πριν από λίγη ώρα ο δρόμος προς τη Φυλή έκλεισε, λίγο πιο πάνω από την εκκλησία της Παναγιάς Κανάλας. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, πολύς κόσμος βρίσκεται αυτή την ώρα στη λεωφόρο Φυλής για να απολαύσει το χιόνι που στη βόρεια πλευρά του Δήμου είναι άφθονο και όσο πάει η ώρα γίνεται και περισσότερο.

Το θετικό είναι πως ακόμα και στα σημεία όπου οι χιονοπτώσεις είναι έντονες, όλοι οι δρόμοι είναι λειτουργικοί και κανένα σοβαρό πρόβλημα δεν έχει εμφανιστεί.

Κλειστά τα σχολεία αύριο

Στο μεταξύ, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, που ελήφθη μετά από έκτακτη σύσκεψη με τους Δημάρχους της Αττικής, κλειστά θα είναι αύριο, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών.

Κλειστοί θα είναι και όλοι οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της Αττικής, κατόπιν ομόφωνης απόφαση των Δημάρχων, στην αρμοδιότητα των οποίων ανήκουν.

Γ. Πατούλης: «Πρώτη μας προτεραιότητα η ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού»

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη με στόχο την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού) από ενδεχόμενους κινδύνους μετακίνησης, από και προς τις σχολικές μονάδες. 

Παράλληλα ελήφθη υπόψη, το γεγονός ότι μαθητές, εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και γονείς-κηδεμόνες ενδέχεται να μετακινούνται από και προς περιοχές του Νομού Αττικής που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα λόγω της χιονόπτωσης, της χιονόστρωσης αλλά και του παγετού, αλλά και το γεγονός ότι, σύμφωνα και με τις σχετικές οδηγίες της αρμόδιας Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, θα πρέπει να περιοριστούν οι μετακινήσεις των πολιτών για την αποφυγή ατυχημάτων και φαινομένων κυκλοφοριακής συμφόρησης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Δήμος Φυλής – Υποχρεωτικός ο καθαρισμός των οικοπέδων από τους δημότες μέχρι 30-04-2023

Καλούνται οι συνδημότες μας ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων...

Το πρώτο Καλλισθενικό πάρκο άσκησης και ψυχαγωγίας κατασκεύασε ο Δήμος Φυλής στο Πάρκο Κώστας Λιάρος στο Ζεφύρι

Στην πλήρη ανακατασκευή της παιδικής χαράς στο Πάρκο Κώστας Λιάρος στο Ζεφύρι προχώρησε ο Δήμος Φυλής, μετατρέποντας κυριολεκτικά...

Άνω Λιόσια – Λεωφορείο του ΟΑΣΑ έπεσε σε κολώνα – 5 ελαφρά τραυματίες

Τροχαίο ατύχημα με πέντε ελαφρά τραυματίες σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή των Άνω Λιοσίων.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το τροχαίο σημειώθηκε...

Χρήσιμη η Ημερίδα για Ανέργους που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό Ωδείο Άνω Λιοσίων

Την Παρασκευή 05 Απριλίου 2024, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά και οι...