spot_img

Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Φυλής για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων όπως διαπιστώθηκε στη συνεδρίαση τοπικού οργάνου πολιτικής προστασίας

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός του Δήμου Φυλής για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα, χιονοπτώσεις και παγετό εν όψη χειμερινής περιόδου, όπως διαπιστώθηκε στη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, το οποίο συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022, στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων, υπό την Προεδρία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Οικονομάκη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των συναρμόδιων φορέων.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ξεκίνησε την εισήγησή του κάνοντας τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου την οποία χαρακτήρισε άριστη και αποδοτική. “ Η φετινή αντιπυρική περίοδος ήταν για την περιοχή μας από τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων. Υπήρξε άριστη συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων, ενώ η μεγάλη κινητοποίηση των εργαζόμενων της πολιτικής προστασίας του Δήμου Φυλής, ολόκληρο το 24ωρο είχε ως αποτέλεσμα οι όλες σχεδόν οι πυρκαγιές να καταστέλλονται εν τη γενέσει τους” υπογράμμισε ο Μιχάλης Οικονομάκης.

Σε σχέση με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για το χειμώνα ο κ. Οικονομάκης εκτίμησε πως δεν θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα και ενημέρωσε το σώμα ότι ήδη έχει γίνει καθαρισμός όλων των φρεατίων και της λίμνης ανάσχεσης ενώ έχει αποδειχθεί εξαιρετικά λειτουργικό όπως είπε το αντιπλημμυρικό έργο της Αιγαίου Πελάγους. Ο Δήμος Φυλής παραμένει σε υψηλή επιφυλακή υπογράμμισε και ενημέρωσε πως μέσα στις επόμενες μέρες θα προχωρήσει στην προμήθεια αλατιού αλλά και στην εκμίσθωση εκχιονιστικών οχημάτων ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα σε περίπτωση χιονόπτωσης.

Ο κ. Οικονομάκης στην αναλυτική ενημέρωση του σώματος για τις δράσεις της πολιτικής προστασίας σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων ανακοίνωσε την πρόθεση του Δήμου να μετατρέψει για τη χειμερινή περίοδο τα τρία πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου σε αλατιέρες ώστε να εμπλουτιστεί περαιτέρω ο μηχανοκίνητος εξοπλισμός του Δήμου.

Ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος υπογράμμισε πως “ο Δήμος Φυλής παρότι είναι από τους ελάχιστους Δήμους στην Ελλάδα που μέσα στον οικιστικό ιστό του έχει να αντιμετωπίσει τρία ισχυρά στοιχεία της φύσης, φωτιά, πλημμύρες και χιόνια έχει καταφέρει χάριν της οργάνωσης και της εμπειρίας του Μιχάλη Οικονομάκη να διατηρεί σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, που πολλοί Δήμοι θα ζήλευαν, τον τομέα πολιτικής προστασίας”. Παράλληλα ενημέρωσε πως το 60% του ρέματος της Εσχατιάς που διαπερνά το Ζεφύρι έχει εγκιβωτιστεί με αποτέλεσμα να έχει βελτιωθεί αισθητά η κατάσταση στην περιοχή και να έχουν μειωθεί οι πιθανότητες πλημμυρικών φαινομένων.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής Διονύσης Βλάχος αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία με τους αντιδημάρχους Μιχάλη Οικονομάκη και Βασίλη Γεωργιάδη για τους εκχιονισμούς και τις κοπές δέντρων αντίστοιχα και ζήτησε ειδική μέριμνα από τη Δημοτική Αστυνομία για τους επισκέπτες της Δημοτικής Κοινότητας που θέλουν να χαρούν το χιόνι.

Δήμο πρότυπο στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας χαρακτήρισαν τη Φυλή και στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών αλλά και των ακραίων καιρικών φαινομένων οι μετέχοντες στην συνεδρίαση οι οποίοι υπογράμμισαν πως ο Δήμος “έχει οργανώσει άρτια και έχει εξελίξει σημαντικά τον τομέα της πολιτικής προστασίας” κάνοντας αναφορές τόσο στην έγκαιρη παρέμβαση του στις πυρκαγιές (πέντε με οκτώ λεπτά από τη έναρξη) όσο και στην μεγάλη χιονόπτωση του Ιανουαρίου του 2022 που ο Δήμος Φυλής ήταν ίσως ο μόνος Δήμος που όχι μόνο δεν αντιμετώπισε πρόβλημα αλλά πρόσφερε βοήθεια και σε άλλους φορείς.

“Προσπαθούμε χρόνο με το χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι προς όφελος των δημοτών μας. Η βαθιά και πολύχρονη εμπειρία και τα μέσα που μας παρέχει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ενισχύουν τις προσπάθειές μας αλλά έχουμε πάντα την επίγνωση ότι με τη φύση και τα φυσικά φαινόμενα δεν μπορεί να αναμετρηθεί κανείς επί ίσης όροις. Συνεχίζουμε την εντατική δουλειά για τους συνδημότες μας που ξέρουμε πως είναι δίπλα μας και σε αυτόν τον αγώνα” τόνισε ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Μιχάλης Οικονομάκης.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Υποδιοικητής του 10ου Πυροσβεστικού σταθμού κ. Καρούμπης, ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, ο Αντιδήμαρχος Εσόδων Γιώργος Αβράμης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής Διονύσης Βλάχος, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Άνω Λιοσίων Χρήστος Σπηλιόπουλος, ο Δ/ντης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Νίκος Καστρίτης, η Προϊσταμένη Π.Π. της Περιφέρειας Δυτ. Αττικής Βασιλεία Σκεμπέ, η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας Ελένη Μισαηλίδου, ο Διευθυντής καθαριότητας Ανδρέας Σπυρόπουλος, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου και υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φυλής Βιβή Ηλία και ο Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας, Κυριάκος Καμπόλης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Διακοπή νερού στη Ζωφριά την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Το Τμήμα Ύδρευσης του Δήμου Φυλής ενημερώνει ότι, λόγω εργασιών που απαιτούνται σε αγωγό στην οδό Αγησιλάου στη...

Διακοπή της ηλεκτροδότησης στη Φυλή, την Πέμπτη 14/3/24

Γνωστοποιούμε στους συνδημότες μας ότι την Πέμπτη 14-03-2024, από τις 06:30 το πρωί μέχρι και τις 17:30 το...

Έκκληση του Δήμου Φυλής προς τους οδηγούς: Μην παρκάρετε στις οδεύσεις τυφλών-κίνδυνος τραυματισμού

Παρακαλούμε τους συνδημότες μας, λόγω των επανειλημμένων τραυματισμών ατόμων με προβλήματα όρασης, να μην παρκάρουν στις οδεύσεις τυφλών. Πέραν...