spot_img

Χρήστος Παππούς – “Ενότητα και να βασιζόμαστε στους εαυτούς μας το μήνυμα του ‘21”

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

«Χρειάζεται εθνική ομοψυχία, αλλά και εθνική αυτοπεποίθηση. Να δουλεύουμε ενωμένοι και να βασιζόμαστε στους εαυτούς μας. Να μην εξαρτώμαστε από την πολιτική των άλλων, που σε πολλές περιπτώσεις, μας άφησε μόνους απέναντι στην Ιστορία. Δεν είναι υπερβολή ότι ο εθνικός διχασμός, λίγο έλειψε να οδηγήσει την Εθνεγερσία του ΄21 σε οικτρή αποτυχία. Μην ξεχνάμε ότι η μεγάλη εθνική εποποιΐα ολοκληρώθηκε με τη ναυμαχία του Ναυαρίνου, που οδήγησε στην απελευθέρωση της Χώρας, υπό την κηδεμονία, όμως, των Μεγάλων Δυνάμεων, οι οποίες της επέβαλαν το πολίτευμα και την ηγεσία της», τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον ηρωισμό των αγωνιστών του ’21, επισημαίνοντας και την προσφορά των συντοπιτών μας.

«Πριν από ακριβώς 203 χρόνια, οι πρόγονοί μας πέτυχαν κάτι ανεπανάληπτο. Κόντρα στο πολιτικό κλίμα και τις διεθνείς ισορροπίες της εποχής, σήκωσαν ψηλά το λάβαρο της Ελευθερίας. Στάθηκαν απέναντι στην υπερδύναμη Τουρκία και πήραν τα όπλα διεκδικώντας ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία. Σήκωσαν κεφάλι απέναντι σε έναν αφέντη που καμία μεγάλη δύναμη της εποχής δεν ήθελε να αντιμετωπίσει.

από αυτή την εθνική εποποιΐα δεν έλειψε η περιοχή μας. Ο συντοπίτης μας καπετάν Μελέτης Βασιλείου, επικεφαλής Χασιωτών, Λιοσιωτών, Μενιδιατών και άλλων χωρικών της Αττικής απελευθέρωσε στις 26 Απριλίου 1821 την Αθήνα από τους Τούρκους και αγωνίστηκε να την κρατήσει ελεύθερη μέχρι να τον σκοτώσει αδελφικό χέρι.

Ο Βάσος Μαυροβουνιώτης επικεφαλής σώματος που περιελάμβανε και συντοπίτες μας κατατρόπωσε τους Τούρκους στην ιστορική μάχη του Αη Γιάννη, μια από τις τελευταίες μάχες πριν την απελευθέρωση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους κινδύνους που εγκυμονούν για την Πατρίδα οι τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις.

«Βρισκόμαστε, σήμερα, ως Λαός σε μια καμπή της Ιστορίας. Οι συνέπειες των μεγάλων ευρωπαϊκών πολέμων δείχνουν να έχουν ξεχαστεί. Ανιστόρητοι και αυταρχικοί ηγέτες επιχειρούν να ανασυστήσουν αυτοκρατορίες του παρελθόντος και να επιβάλλουν, με τα όπλα, νέες ισορροπίες. Καλούμαστε, λοιπόν, εκ των πραγμάτων, να προστατεύσουμε την ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία, που μας κληροδότησαν, χύνοντας ποταμούς αίματος, οι πρόγονοί μας», κατέληξε.

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Δημάρχου Φυλής εδώ:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Γέμισε το “Βορεινό” για τις μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι

Σε μια βραδιά που έμοιαζε βγαλμένη από όνειρο, το Σάββατο 22 Ιουνίου, και ώρα 21.00 ,το ανοιχτό θέατρο...

«Κανείς δεν μένει πίσω στον Δήμο Φυλής» – 3η Συνάντηση ενημέρωσης Ενεργών Πολιτών του Δήμου Φυλής

Στα γραφεία του συλλόγου Αρβανίτικου Πολιτισμού «Η Γρίζα» θα πραγματοποιηθεί η τρίτη εκπαιδευτική δράση του προγράμματος «Κανείς δεν...

Τιμήθηκε και φέτος στο Σύνταγμα η επέτειος απελευθέρωσης της Αθήνας από τον Καπετάν Μελέτη

Με επισημότητα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της 25ης Μαΐου 2024, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, η καθιερωμένη (από το...