spot_img

Το «ΕΡΓΟ» του “Βοήθεια στο Σπίτι” στη θεατρική Σκηνή ΑΡΓΩ

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΚΥΡΙΕ ΓΚΡΗΝ και αυτός είναι ο τίτλος της θεατρικής παράστασης που παρακολούθησαν την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι και ωφελούμενοι του “Βοήθεια Στο Σπίτι” Δήμου Φυλής, αναγνωρίζοντας στο σανίδι μέρος του «έργου» που κι οι ίδιοι παρέχουν ή δέχονται αναλόγως του ρόλου τους.

«Ένας κοινωνικός λειτουργός αναθέτει σε εργαζόμενο κοινωφελούς εργασίας την ευθύνη φροντίδας ενός ηλικιωμένου, τον οποίο επισκέπτεται κάθε Πέμπτη προσφέροντάς του συντροφιά, επικοινωνία και βοήθεια.» Αυτός ήταν ο βασικός κορμός της παράστασης που άγγιξε βαθύτατα όσους την παρακολούθησαν.

Οι υπέροχοι ηθοποιοί Γιώργος Κωνσταντίνου και Αποστόλης Τότσικας, προκαλώντας έντονα συναισθήματα, ενσάρκωσαν στη σκηνή τους ρόλους του ηλικιωμένου και του εργαζόμενου, αντιστοίχως, θίγοντας επιμέρους θέματα όπως η μοναχικότητα και η μοναξιά στην Τρίτη Ηλικία, η δυσκολία αυτοσυντήρησης, η σημαντικότητα των κοινωνικών υπηρεσιών και η αξία της ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, οι οικογενειακές σχέσεις, οι ανθρώπινες σχέσεις, η διαφοροποίηση σε θέματα θρησκείας και σεξουαλικής ταυτότητας κι άλλα κοινωνικά θέματα που σίγουρα αγγίζουν τη ψυχή των θεατών. Μια όντως «βαριά» αλλά συγκλονιστική παράσταση που σίγουρα προβληματίζει όποιον την παρακολουθήσει.

Τους εργαζόμενους και ωφελούμενους του Προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ συνόδεψαν η Διευθύντρια κα Ιωάννα Λιόση και η Προϊσταμένη κα Γαρυφαλλιά Κοσμά ενώ ένα ένθερμο ευχαριστώ εκφράστηκε από όλους προς τον Δήμαρχο Φυλής κο Χρήστο Παππού και τον Πολιτικό Προϊστάμενο κο Γιώργο Αντωνόπουλο που στήριξαν και ενίσχυσαν τη δράση της συμμετοχής του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ στη θεατρική παράσταση.

Να σημειώσουμε ότι η θεατρική παράσταση ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΚΥΡΙΕ ΓΚΡΗΝ, σύμφωνα με τους θεατρικούς κριτικούς είναι ένα έργο-ύμνος στη διαφορετικότητα, που έχει παιχτεί σε περισσότερες από πενήντα χώρες, αποσπώντας πολλαπλά θεατρικά βραβεία. Μια σύγχρονη ιστορία, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, που προτείνει την ανθρώπινη τρυφερότητα ως βασικό όπλο αντίστασης στις θηριωδίες του παρελθόντος αλλά και τις αγκυλώσεις του παρόντος. Κατά την διάρκεια της παράστασης, πρωταγωνιστές και θεατές διανύουν όλη την ανθρώπινη διαδρομή, από το ξεκαρδιστικό γέλιο έως τα πιο λυτρωτικά δάκρυα συγκίνησης.

Το ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Δήμου Φυλής προτείνει σε όλους να παρακολουθήσουν αυτή την εξαιρετική παράσταση!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Ανθρώπινες στιγμές γεμάτες μελωδίες και παιδικά χαμόγελα στην 2η Γιορτή της Μητέρας με ανάπηρο παιδί στον Δήμο Φυλής

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Γιορτή Μητέρας Ανάπηρου Παιδιού που συνδιοργάνωσαν το υποστηρικτικό δίκτυο 4ΑΜΕΑ και ο...

“Υπερφωτισμένοι” – Η “Αλυσίδα” έρχεται να σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της… κλείστε τις θέσεις σας!

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΥΠΕΡΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ» «ΑΛΥΣΙΔΑ» ΜΑΥΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΧΕΛΑΟΥ ΘΕΑΤΡΟ, ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:ΠΡΕΜΙΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 19/05/2024 ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:ΚΥΡΙΑΚΗ 26/05ΚΥΡΙΑΚΗ 02/06ΚΥΡΙΑΚΗ 30/06 ΩΡΑ: 20:30 ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 6972052268 Η ΥΠΟΘΕΣΗ...

“ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΓΕΝΕΙ…tragic” από τη θεατρική ομάδα του Δήμου Φυλής στις 10, 11, 12 και 15 Μαΐου

Η Θεατρική Ομάδα Δήμου Φυλής ανεβάζει την "ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΓΕΝΕΙ...tragic" της Λίλιαν Δημητρακοπούλου στις 10, 11, 12 και...

Διάκριση για τον Δήμο Φυλής σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ERASMUS+

Πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχε ο Δήμος Φυλής σε συνεργασία με το δίκτυο πόλεων DYPALL τιμήθηκε με το Βραβείο...