Ένα από τα πλέον σημαντικά παραδοσιακά θρησκευτικά έθιμα του Δήμου Φυλής τελέστηκε για πρώτη φορά μετά το 2019, με τον κόσμο να δίνει δυναμικά το «παρών», κατεβάζοντας και πάλι την Εικόνα της Παναγίας, από τη Μονή Κλειστών στα Άνω Λιόσια.
Το «έθιμο των προγόνων», με τη συνδρομή των εκκλησιαστικών και αυτοδιοικητικών φορέων, επανήλθε με τη μεγαλοπρέπεια που του αρμόζει, με τον Σύλλογο Αρβανίτικου Πολιτισμού «Η Γρίζα» να παραλαμβάνει την εικόνα όπως προστάζει το έθιμο και να τη μεταφέρει στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, παρουσία χιλιάδων πιστών, δείγμα του πόσο έκλειψε από την πόλη αυτό το γεγονός.
Μητρόπολη, Δήμος, Δημοτική και Ελληνική Αστυνομία συνεργάστηκαν άψογα προκειμένου η διαδικασία να ολοκληρωθεί ομαλά, όπως και έγινε. Το πρωί της Κυριακής θα γίνει η θεία λειτουργία με τους πιστούς να έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν ως και περίπου στις 12.00, οπότε η εικόνα θα αναχωρήσει για τη Μονή.