spot_img

Πρόσκληση για την πανελλήνια πρώτη προβολή της ταινίας ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΥΛΙΚΟ

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

κυρίες και κύριοι

Είναι τιμή μου και χαίρομαι που βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσω σε μια πολύ ειδική προβολή της ταινίας ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΥΛΙΚΟ, που διοργανώνει ο χώρος Πολιτισμού και Τεχνών Proastio Art, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 11:30 π.μ. στον Κινηματογράφο Όναρ, Αγίας Παρασκευής 40, Άγιοι Ανάργυροι 135 62.

Είναι ξεχωριστό γεγονός καθώς η ταινία είναι σχεδιασμένη για τους ανθρώπους και με τους ανθρώπους της Δυτικής Αττικής. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί παρουσία πολλών που συμμετείχαν στην ταινία και πολλών ακόμη που ασχολούνται με την πραγματικότητα της Δυτικής Αττικής.

Για όλους εμάς, το να μοιραστούμε μαζί σας αυτή την ταινία θα ήταν ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της κοινής κατανόησης όλων όσων διακυβεύονται: το εύρος και η πολυπλοκότητά της πέρα από τα πρακτικά ζητήματα διαχείρισης των αποβλήτων. Θα ήταν ένας τρόπος να συνεχίσουμε μια συζήτηση που εδώ και καιρό διεξάγεται από πολλούς πρωταγωνιστές της ταινίας, αλλά και ένας νέος τρόπος να ασχοληθούμε με ένα ευρύ φάσμα απλών ανθρώπων που αισθάνονται ότι ασφυκτιούν και ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην εξουσία πρέπει να ακούσουν προσεκτικά τι έχουν να πουν.

Μιλώντας με ταπεινότητα, αναφέρω πως είμαι Γαλλίδα, είμαι καλλιτέχνιδα, σκηνοθέτρια, ωστόσο ελπίζω ότι θα διαπιστώσετε πως αυτή η ταινία έχει σημασία για πάρα πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι, μαζί με εμένα, ελπίζουν ότι θα είστε σε θέση να σταθείτε μαζί μας στην αναζωογόνηση αυτής της αναγκαίας συζήτησης.

Με εκτίμηση,

Laure Vermeersch

téléphone +33 (0)6 59 03 90 51

ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ της ταινίας ATHENIAN MATERIAL (ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΥΛΙΚΟ) με την παρουσία της Γαλλίδας κινηματογραφίστριας Laure Vermeersch και των συμμετεχόντων.

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, στις 11.30 π.μ., στον κινηματογράφο ΟΝΑΡ, στους Αγίους Αναργύρους (Αγίας Παρασκευής 40). Την εκδήλωση στον κινηματογράφο ΟΝΑΡ την διοργανώνουν ο χώρος Πολιτισμού και Τεχνών Proastio Art και η κινηματογραφίστρια Laure Vermeersch.

Η ταινία γυρίστηκε για τους ανθρώπους και με τους ανθρώπους της Δυτικής Αττικής, γι’ αυτό και η προβολή θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία πολλών από αυτούς που συμμετείχαν σ’ αυτήν και πολλών ακόμη που ασχολούνται με την πραγματικότητα της Δυτικής Αττικής.

Το ATHENIAN MATERIAL αφηγείται την κατακερματισμένη ιστορία πολλών ανθρώπων, με τα λόγια, τα τραγούδια τους και τα σημαίνοντα σώματά τους. Όπως αναφέρει και η ίδια η δημιουργός της ταινίας: «Στην Αθήνα, εν μέσω της ελληνικής κρίσης, ο Θωμάς δραστηριοποιημένος στα θέματα περιβάλλοντος, η Γωγωντίνα η χορογράφος, ο Καντίρ ο ρακοσυλλέκτης, η Αθανασία η τσιγγάνα που μαζεύει παλιοσίδερα και ο Γιάννης ο οδηγός απορριμματοφόρου, μάς οδηγούν σε έναν άλλο κόσμο: αυτόν των απορριμμάτων που πολλαπλασιάζονται με τους δικούς μας ρυθμούς της υπερκατανάλωσης.

Μαζί τους η ταινία, τόσο ρεαλιστική όσο και ποιητική, μας προσκαλεί σε μια σύγχρονη κόλαση που θυμίζει το αρχαίο βασίλειο του Άδη, σε ένα τόπο όπου για τους πιο πολλούς από εμάς ζει το αόρατο, όπου οι πρώτες ύλες κατασπαταλώνται ατελείωτα. Οι συμμετέχοντες στο φιλμ μακριά από το να ενδώσουν στην τραγωδία, με τις ιστορίες τους μας παραπέμπουν σε έναν νέο κόσμο που απομένει να επινοηθεί».

Γλώσσα της ταινίας είναι τα Ελληνικά, με αγγλικούς υπότιτλους. Μετά την προβολή θα ακολουθήσουν ερωτήσεις, από το κοινό, που θα απαντηθούν από την κινηματογραφίστρια – δημιουργό της ταινίας.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Ανθρώπινες στιγμές γεμάτες μελωδίες και παιδικά χαμόγελα στην 2η Γιορτή της Μητέρας με ανάπηρο παιδί στον Δήμο Φυλής

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Γιορτή Μητέρας Ανάπηρου Παιδιού που συνδιοργάνωσαν το υποστηρικτικό δίκτυο 4ΑΜΕΑ και ο...

“Υπερφωτισμένοι” – Η “Αλυσίδα” έρχεται να σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της… κλείστε τις θέσεις σας!

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΥΠΕΡΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ» «ΑΛΥΣΙΔΑ» ΜΑΥΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΧΕΛΑΟΥ ΘΕΑΤΡΟ, ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:ΠΡΕΜΙΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 19/05/2024 ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:ΚΥΡΙΑΚΗ 26/05ΚΥΡΙΑΚΗ 02/06ΚΥΡΙΑΚΗ 30/06 ΩΡΑ: 20:30 ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 6972052268 Η ΥΠΟΘΕΣΗ...

“ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΓΕΝΕΙ…tragic” από τη θεατρική ομάδα του Δήμου Φυλής στις 10, 11, 12 και 15 Μαΐου

Η Θεατρική Ομάδα Δήμου Φυλής ανεβάζει την "ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΓΕΝΕΙ...tragic" της Λίλιαν Δημητρακοπούλου στις 10, 11, 12 και...

Διάκριση για τον Δήμο Φυλής σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ERASMUS+

Πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχε ο Δήμος Φυλής σε συνεργασία με το δίκτυο πόλεων DYPALL τιμήθηκε με το Βραβείο...