spot_img

Άκρως ενδιαφέρουσα Ημερίδα για τον Σχολικό εκφοβισμό από το Γενικό Λύκειο της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Μια άκρως ενδιαφέρουσα Εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα: τον Σχολικό εκφοβισμό την ενδοσχολική βία και τις σύγχρονες μορφές και τρόπους αντιμετώπισης διοργάνωσε το Γενικό Λύκειο της Δημοτικής Ενότητας Φυλής με την ολόπλευρη στήριξη του Δήμου Φυλής.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή Καθηγητών, ειδικών επιστημόνων στον Τομέα της Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικών Λειτουργών, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου “Νικόλαος Λιάκος”, το πρωί της Παρασκευής 10 Μαρτίου 2023.

Την Ημερίδα άνοιξε καλωσορίζοντας τον κόσμο και τους μαθητές που είχαν κατακλύσει την αίθουσα, ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Φυλής κ. Νικόλαος Κουτσούκος, ο οποίος εξήρε τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής για την στήριξη του έργου της Σχολικής Κοινότητας, απευθύνοντας προσωπικές ευχαριστίες στον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και τους συνεργάτες του.

Βίντεο:

Ο Δήμαρχος χαιρετίζοντας τους συμμετέχοντες επιστήμονες και τους μαθητές, επεσήμανε πως ο Σχολικός εκφοβισμός και η Ενδοσχολική βία είναι φαινόμενα που όσο επικρατεί η κοινωνική απομόνωση, η λάθος πληροφόρηση, ο εγωκεντρισμός και η αδιαφορία, εντείνονται.

“Για τους τρόπους αντιμετώπισης θα μιλήσουν οι εξαίρετοι ομιλητές που θα λάβουν το λόγο στη συνέχεια. Εμείς από κοινού, Πολιτεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση , Γονείς, και Σχολική Κοινότητα, πρέπει να δώσουμε στα παιδιά μας κίνητρα και στόχους ώστε να ξεφεύγουν από τα στενά πλαίσια που δημιουργούν τέτοια φαινόμενα. Έχουμε ευθύνη όλοι μας και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε από κοινού” κατέληξε.

Βίντεο:

Η Αντιδήμαρχος Φυλής Ελένη Λιάκου, κατά το σύντομο χαιρετισμό της εξήρε την πρωτοβουλία του Γενικού Λυκείου για την διοργάνωση της Ημερίδας, επισημαίνοντας το γεγονός ότι ο Σχολικός εκφοβισμός και η Ενδοσχολική Βία στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, έχουν πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

“Για το λόγο αυτό δράσεις της Εκπαιδευτικής Κοινότητας σαν τη σημερινή είναι σημαντικές, γιατί δίνουν διεξόδους ενημέρωσης, διαλόγου και ευαισθητοποίησης. Το σχολείο μας δίνει ευκαιρίες να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης. Ο Σχολικός εκφοβισμός και η κάθε μορφή βίας, τρέφονται από τη σιωπή που είναι σύμμαχος του κακού. Ας αρχίσουμε να μιλάμε και όλα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο” κατέληξε η Ελένη Λιάκου, απευθύνοντας τις ευχαριστίες της για την πρόσκληση.

Βίντεο:

Ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φυλής Νίκος Χατζητρακόσιας από την πλευρά του, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος για το ζήτημα, πριν λίγες μέρες και με αφορμή την 6η Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, ανέλαβε την πρωτοβουλία και διένειμε 7.500 ενημερωτικά φυλλάδια για την αντιμετώπιση του φαινομένου σε όλα τα Σχολεία του Δήμου Φυλής. Στην Ημερίδα κατά τη σύντομη αλλά ουσιαστική τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στο πρόσφατο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, για μια πιο ορθολογική αντιμετώπιση, τέτοιων φαινομένων.

Ο Νίκος Χατζητρακόσιας επισημαίνοντας πως η ενδοσχολική βια δεν αφορά μόνο σε έναν μαθητή αλλά όλη τη Σχολική Κοινότητα, έδωσε ιδιαίτερο βάρος στη δημιουργία και τη λειτουργία των Σχολικών Συμβουλίων που αποτελούμενα από τον Διευθυντή, ένα εκπαιδευτικό που ορίζεται από εκείνον, την συμμετοχή εκπροσώπων μαθητών και γονιών και τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα είναι σε θέση να προλαμβάνει και όχι μόνο να θεραπεύει τέτοιου είδους καταστάσεις όπως είναι η βία μεταξύ μαθητών, εντός κι εκτός σχολείων, η φθορά της δημόσιας περιουσίας και άλλα δυσάρεστα φαινόμενα.

Βίντεο:

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργασίες της Ημερίδας ξεκίνησαν με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων μιας πολύ ενδιαφέρουσας έρευνας για τον Σχολικό Εκφοβισμό και την ενδοσχολική βία από τον Διευθυντή του ΓΕΛ Φυλής Νικόλαο Κουτσούκο και συνεχίστηκε με σημαντικές εισηγήσεις, από καταρτισμένους επιστήμονες κι εκπροσώπους κοινωνικών φορέων.

(Επισυνάπτεται το Πρόγραμμα της Ημερίδας με τα ονόματα και τις επαγγελματικές τους ιδιότητες)

Τις εργασίες της Ημερίδας χαιρέτησαν και παρακολούθησαν επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής Διονύσης Βλάχος και ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Υ.Ν Αχαρνών – Φυλής, Χάρης Κωστόπουλος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

«Κανείς δεν μένει πίσω στον Δήμο Φυλής» – 3η Συνάντηση ενημέρωσης Ενεργών Πολιτών του Δήμου Φυλής

Στα γραφεία του συλλόγου Αρβανίτικου Πολιτισμού «Η Γρίζα» θα πραγματοποιηθεί η τρίτη εκπαιδευτική δράση του προγράμματος «Κανείς δεν...

Τιμήθηκε και φέτος στο Σύνταγμα η επέτειος απελευθέρωσης της Αθήνας από τον Καπετάν Μελέτη

Με επισημότητα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της 25ης Μαΐου 2024, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, η καθιερωμένη (από το...

Ανθρώπινες στιγμές γεμάτες μελωδίες και παιδικά χαμόγελα στην 2η Γιορτή της Μητέρας με ανάπηρο παιδί στον Δήμο Φυλής

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Γιορτή Μητέρας Ανάπηρου Παιδιού που συνδιοργάνωσαν το υποστηρικτικό δίκτυο 4ΑΜΕΑ και ο...

“Υπερφωτισμένοι” – Η “Αλυσίδα” έρχεται να σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της… κλείστε τις θέσεις σας!

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΥΠΕΡΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ» «ΑΛΥΣΙΔΑ» ΜΑΥΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΧΕΛΑΟΥ ΘΕΑΤΡΟ, ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:ΠΡΕΜΙΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 19/05/2024 ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:ΚΥΡΙΑΚΗ 26/05ΚΥΡΙΑΚΗ 02/06ΚΥΡΙΑΚΗ 30/06 ΩΡΑ: 20:30 ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 6972052268 Η ΥΠΟΘΕΣΗ...