
Σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πειραιά, με τη συνδρομή των Ομάδων Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθη τα ξημερώματα της 29ης Ιουνίου 2025 στα Άνω Λιόσια 29χρονος άνδρας, γνωστός στις Αρχές για το βαρύ ποινικό του παρελθόν, μετά από επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Τρούμπα.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 05:50 έξω από νυχτερινό κέντρο, σε ιδιαίτερα πολυσύχναστη περιοχή. Ο δράστης, χρησιμοποιώντας μετασκευασμένο πιστόλι τύπου υποπολυβόλου, άνοιξε πυρ στον αέρα, πιθανόν για εκφοβισμό ατόμου με το οποίο είχε προσωπικές διαφορές. Οι πυροβολισμοί προκάλεσαν πανικό, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παρευρισκόμενων.
Κατόπιν αξιοποίησης βιντεοληπτικού υλικού, οι Αρχές ταυτοποίησαν τον δράστη και εντόπισαν το κρησφύγετό του σε οικισμό στα Άνω Λιόσια. Η επέμβαση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού, με τη συμμετοχή δύο ομάδων ΟΠΚΕ.
Ο 29χρονος, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, επιχείρησε να διαφύγει πηδώντας από παράθυρο και κινούμενος σε παρακείμενες ταράτσες και μπαλκόνια. Ωστόσο, η περιοχή ήταν ήδη περικυκλωμένη και συνελήφθη, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.
Κατά την έρευνα στην κατοικία του βρέθηκε άδειο κουτί φυσιγγίων διαμετρήματος 9mm, ενώ έξω από το σπίτι του εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποίησε για τη διαφυγή του. Στο σημείο του περιστατικού, οι Αρχές εντόπισαν και κατέσχεσαν 15 κάλυκες ιδίου διαμετρήματος.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, απειλή, απείθεια και βία κατά υπαλλήλων.
Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις Αρχές, καθώς έχει συλληφθεί 26 φορές για σοβαρά αδικήματα όπως ληστείες, κλοπές, εκβιάσεις, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
Δείτε παλαιότερο βίντεο του 29χρονου που είχε απασχολήσει τις αρχές: