spot_img

Χειροπέδες σε 43χρονο από το Ζεφύρι που εξαπατούσε ηλικιωμένους στον Ωρωπό – Τους έλεγε ότι του χρώσταγαν χρήματα τα παιδιά τους

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού 43χρονος Ρομά από το Ζεφύρι, ο οποίος άρπαζε χρήματα από ηλικιωμένους υποστηρίζοντας πως είχε οικονομικές διαφορές με τα παιδιά τους.

Από το Φθινόπωρο και μετά οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού είχαν καταγγελίες για τη δράση ενός άνδρα που κυκλοφορούσε με ένα ασημί αυτοκίνητο στο παραλιακό μέτωπο της πόλης και πλησίαζε ηλικιωμένους όπου με το πρόσχημα ότι είχε οικονομικές διαφορές με τα παιδιά τους κατάφερνε να τους αποσπά χρήματα.

Οι περιγραφές τριών θυμάτων ήταν πανομοιότυπες και έτσι οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για τον ίδιο δράστη ο οποίος δεν δίστασε να σπρώξει και να ρίξει στο έδαφος ένα από τα θύματά του για να πάρει 70 ευρώ.

Τα στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας συγκέντρωσαν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής που είχαν καταγράψει τις κινήσεις του οχήματος τις επίμαχες ώρες και έτσι δεν άργησε να έρθει η ταυτοποίησή του δράστη ο οποίος όπως σημειώνεται θα συνέχιζε τη δραστηριότητά του αν δεν του είχε πάρει η Τροχαία της πινακίδες του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια ελέγχου τον Νοέμβριο, γεγονός που τον δυσκόλευε ώστε να φεύγει από το Ζεφύρι όπου έμενε και να πηγαίνει στον Ωρωπό.

Ο 43xρονος είναι γνώριμος των Αρχών καθώς από το 2010 έχει συλληφθεί τρεις φορές για απάτες ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του για άλλες περιπτώσεις απατών άλλες έξι φορές.

Αμέσως μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη και αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Συνελήφθη μετά από διερεύνηση και αξιοποίηση πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πρωινές ώρες της 23-3-2024 στον Ωρωπό, 43χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστείες, κλοπές και σωματικές βλάβες.

Ειδικότερα, το 2023, ο διωκόμενος προσέγγισε σε -3- περιπτώσεις ηλικιωμένα άτομα στην περιοχή του Ωρωπού και προσποιούμενος ότι γνωρίζει συγγενικά τους πρόσωπα, κατάφερε να αποσπάσει χρηματικά ποσά.

Μάλιστα, δεν δίστασε να ασκήσει σωματική βία, με αποτέλεσμα σοβαρό τραυματισμό 73χρονου, ο οποίος αντιλήφθηκε την κλοπή, προκειμένου να κρατήσει το χρηματικό ποσό που του είχε αφαιρέσει.

Επιπρόσθετα, εξιχνιάστηκε η συμμετοχή του σε διάπραξη ληστείας και κλοπής στην περιοχή της Παλλήνης τον Νοέμβριο του 2022, όπου στην περίπτωση της ληστείας, επιβαίνοντας σε όχημα παρέσυρε ηλικιωμένο, με σκοπό να διατηρήσει το χρηματικό ποσό που μόλις είχε αφαιρέσει.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Άνω Λιόσια – Περιστατικό με αδέσποτη σφαίρα στο 10ο δημοτικό σχολείο

Δυστυχώς, παρά τα τραγικά γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος, το φαινόμενο των αδέσποτων σφαιρών παραμένει συχνό και μη ελεγχόμενο,...

Άνω Λιόσια – Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας: Συνελήφθη 38χρονος για βιασμό

Ένα ακόμα σοβαρό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας έλαβε χώρα στα Άνω Λιόσια στις 4 το μεσημέρι της Δευτέρας 22/4. Ειδικότερα,...

Στα “δίχτυα” της ΕΛ.ΑΣ. δύο άτομα για διακίνηση κοκαΐνης στο Ζεφύρι

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το μεσημέρι της Παρασκευής, στο Ζεφύρι, 2 άνδρες, (ηλικίας 55 και 41 ετών),...

Άνω Λιόσια – Σύλληψη 34χρονου για άσκοπους πυροβολισμούς – Κατασχέθηκε κλεμμένη καραμπίνα

Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. μετά από σήμα του Κέντρου για πυροβολισμούς, έσπευσαν πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Δευτέρας (1-4-2024)...