spot_img

Σύλλογος Γυναικών Άνω Λιοσίων – “Συνεχίζουμε τον αγώνα για να εξοπλισθεί το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο με ψηφιακό μαστογράφο και μαγνητικό τομογράφο”

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου – Παγκόσμια Μέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού – πραγματοποιήσαμε κοινή παρέμβαση στο Υπουργείο Υγείας διεκδικώντας να εξοπλισθεί το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο με ψηφιακό μαστογράφο και μαγνητικό τομογράφο και να ενισχυθεί το Ακτινοδιαγνωστιστικό τμήμα ιατρικό και παραιατρικό προσωπικό, για να εξασφαλισθεί ο συστηματικός δωρεάν προληπτικός έλεγχος των γυναικών της Δυτικής Αττικής.

Αντιπροσωπεία των συλλόγων γυναικών και του σωματείου εργαζομένων συναντηθήκαμε με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσία του υπουργείου Υγείας και καταθέσαμε εκ νέου το πάγιο άιτημά μας. Στη συνάντηση αναδείξαμε ότι ενώ «περισσεύουν» οι φιέστες για την «προστασία της υγείας των γυναικών»,την ίδια στιγμή χιλιάδες γυναίκες ταλαιπωρούνται ή αναγκάζονται να πληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα για τον προληπτικό τους έλεγχο, λόγω της ανυπαρξίας μαστογράφου στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο ή σε οποιαδήποτε άλλη δημόσια μονάδα υγείας της Δυτικής Αττικής.

Για ακόμα μια φορά οι γυναίκες της Δυτικής Αττικής ερχόμαστε αντιμέτωπες με την αδιαφορία της κυβέρνησης αλλά και όλων των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, που αντιμετωπίζουν την υγεία ως κόστος και επιλέγουν να στηρίξουν την κερδοφορία των ιδιωτικών κλινικών της περιοχής.

Καμία έκπληξη δεν μας προκαλεί το γεγονός πως όλες οι «δεσμεύσεις» για την προμήθεια μαστογράφου στο Θριάσιο ήταν «λόγια του αέρα» και προτεραιότητα της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι η στήριξη της επέκτασης της επιχειρηματικής δράσης στον τομέα της υγείας.

Αρκούνται σε φιέστες και κάλπικες διακηρύξεις για το δήθεν «ενδιαφέρον της πολιτείας» για την αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού ενώ ταυτόχρονα το Υπουργείο Υγείας και η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ εξακολουθούν να μην ανταποκρίνονται στα επανειλημμένα αιτήματα του Ακτινοδιαγνωστικού τμήματος του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου για προμήθεια σύγχρονου ψηφιακού μαστογράφου, ψηφιακού υπερηχοτομογράφου και συστήματος αυτόματης σάρωσης του μαστού (που θα έδινε τη δυνατότητα για προληπτικό έλεγχο, χωρίς την έκθεση σε ακτινοβολία ακόμα και σε πολύ νεαρές κοπέλες).

Εμείς όμως θα τα καταφέρουμε!

Μέρα με την ημέρα όλο και περισσότερες γυναίκες της Δυτικής Αττικής προσπερνούν αδιάφορα τους ροζ φωτισμούς των δημαρχείων και παίρνουν μέρος στον αγώνα για την πρόληψη και την προστασία της ζωής μας.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να εξοπλισθεί και να στελεχωθεί τμήμα Ψηφιακής Μαστογραφίας στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο για το δωρεάν προληπτικό έλεγχο των γυναικών της Δυτικής Αττικής.

Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε νέες παρεμβάσεις σε Δήμους της Δυτικής Αττικής, Περιφέρεια για να τους υποχρεώσουμε να στηρίξουν τα αιτήματα μας για

► εξοπλισμό του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου με σύγχρονο ψηφιακό μαστογράφο και μαγνητικό τομογράφο

► προκήρυξη και κάλυψη των δύο κενών θέσεων ακτινολόγων γιατρών και οκτώ κενών θέσεων τεχνολόγων ακτινολόγων και χειριστών ιατρικών συσκευών

► μονιμοποίηση, με νομοθετική ρύθμιση, των συμβασιούχων γιατρών και εργαζομένων που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες λειτουργίας του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος.

Tα Διοικητικά Συμβούλια

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Η “ΓΡΙΖΑ” στο Μεσολόγγι 27/4 & 28/4/2024

Η "Γρίζα "συμμετείχε στις δύο μεγάλες παρελάσεις με τις οποίες κορυφώθηκαν οι Εκδηλώσεις Μνήμης στο ηρωικό Μεσολόγγι, το...

Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου Αιγαιοπελαγίτικου Πολιτισμού “Ο Αιγέας”

Αγαπητά μέλη,φίλοι/ες του Συλλόγου, Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αιγαιοπελαγίτικου Πολιτισμού "Ο...

Μεγάλη παρουσία του Συλλόγου Κρητών Ζεφυρίου & Περιχώρων Αττικής «Ο Ψηλορείτης» Έκθεση Κρητικών προϊόντων στο Πασαλιμάνι

Άλλη μία παρουσία - συμμετοχή των μελών του συλλόγου μας έκλεισε σήμερα με απόλυτη επιτυχία! Ευχαριστούμε θερμά τα παιδιά...

Ξεχωριστές νότες παράδοσης και Πασχαλινές ευχές από τα «Λαζαράκια» των Θεσσαλών Φυλής

Ξεχωριστές στιγμές Παράδοσης χάρισαν στα Άνω Λιόσια και στη Δημοτική Κοινότητα της Χασιάς το Σάββατο του Λαζάρου 27...