spot_img

Περιβαλλοντολογικός σύλλογος Φυλής – Μια αξιέπαινη προσπάθεια με ευγενή σκοπό

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Το πόσο επίκαιρο είναι στις μέρες μας το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και γενικότερα των περιβαλλοντολογικών συνθηκών που επιτάσσουν προσαρμογή στα νέα δεδομένα, δεν χρίζει ανάλυσης.

Όπως δεν χρίζει ανάλυσης και το γεγονός πως στον Δήμο Φυλής πολλά από τα ζητήματα που σχετίζονται με το περιβάλλον παραμένουν άλυτα και διαχρονικά προκαλούν συζητήσεις και προβληματισμούς, με τον κόσμο πολλές φορές να δείχνει να έχει κουραστεί και να έχει ρίξει… λευκή πετσέτα.

Ως εκ τούτου, μόνο με θετικά σχόλια μπορούμε να υποδεχθούμε την επικείμενη ίδρυση του Περιβαλλοντολογικού συλλόγου Φυλής, με την ονομασία «Σύλλογος Πρασίνου και Περιβάλλοντος Δήμου Φυλής», ο οποίος απαρτιζόμενος από ευαισθητοποιημένους πολίτες της περιοχής, στοχεύει σε εγρήγορση και δράση, έχοντας ως κύριο στόχο την προσπάθεια αφύπνισης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως περιγράφεται και στο καταστατικό, μεταξύ άλλων ο σύλλογος στοχεύει στον εξωραϊσμό των χώρων αστικού, περιαστικού και δασικού πράσινου στον Δήμο Φυλής, αλλά και στην καλλιέργεια αγάπης για το πράσινο και προώθησης της ιδέας του εθελοντισμού και της προστασίας.

Μια προσπάθεια που μέσα από ένα πλαίσιο ευαισθητοποίησης και δράσης φιλοδοξεί, αφενός, να ισχυροποιηθεί σημαντικά στο άμεσο μέλλον και αφετέρου να αποτελέσει καταφύγιο και διέξοδο για όσους επιζητούν ένα καλύτερο μέλλον σε ένα πιο υγιές και φιλόξενο περιβάλλον.

Δείτε βίντεο με τον Μιχάλη Ζαρρή, δάσκαλο στο 4ο Δημοτικό των Άνω Λιοσίων και ιδρυτικό μέλος του συλλόγου, να περιγράφει κάποιες από τις σκέψεις του σχετικά με αυτή την προσπάθεια:

Διαβάστε ένα από τα χαρακτηριστικά μηνύματα ευαισθητοποίησης από τον Περιβαλλοντολογικό σύλλογο Φυλής:

Θα βάλω και πάλι όπως κάθε αρχή καλοκαιριού… αυτή την ανάρτηση ευελπιστώντας να ξαναβρεί πολλούς ανταποκριτές… Ειδικά τώρα το καλοκαίρι Με την αφθονία φρούτων… Μην πετάτε τα κουκούτσια!

Στεγνώστε τα, σε σκιερό μέρος και βάλτε τα σε μια νάιλον σακούλα και μετά στο αυτοκίνητο. Όταν περνάτε από ένα μέρος όπου δεν υπάρχουν δέντρα, πετάξτε τα λίγα-λίγα. Η φύση σε λίγο καιρό θα κάνει το έργο της…. Και σε λίγα χρόνια θα μας δωρίσει τους καρπούς της !

Το ζητούμενο δεν είναι τόσο οι καρποί.. που θα μας δώσουν. Τό κυριότερο και το ουσιώδες είναι το ΟΞΥΓΌΝΟ…!!! Που θα μας δώσει το κάθε νέο Δέντρο.. Μετά η κάλυψη πρασίνου, Και ή παροχή στέγασης σε πουλιά και ζώα… Στο χέρι μας είναι… Εγώ όταν είναι να τα σκορπίσω στην Γη.. τότε όλα αυτά που έχουν σκληρό κέλυφος.. τα χτυπάω με ένα μικρό σφυράκι να κάνουν ένα μικρό ράγισμα ή άνοιγμα.. Με μεγάλη προσοχή όμως για να μην χαλάσω την ψίχα τού σπόρου οπότε είναι πιο εύκολο να ριζώσουν.. ΑΝ ΘΈΛΕΤΕ ΚΆΝΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΊΗΣΗ..!

Όσοι περισσότεροι το βλέπουν τόσο καλύτερα….!!! Ίσως κάποια στιγμή… γίνουμε άνθρωποι .. σωστοί!

Το καταστατικό ίδρυσης του συλλόγου:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα