spot_img

Άνω Λιόσια – Ξεκινάει η ανέγερση του 5ου Γυμνασίου

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Σε πανηγυρικό κλίμα υπεγράφη, από το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, τον Πρόεδρο της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. Τιμολέων Κατσίπο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤ.ΥΠ. ΑΕ Αθανάσιο Γιάνναρη και την ανάδοχη εταιρεία η σύμβαση για την ανέγερση του 5ου Γυμνασίου στη Δροσούπολη Άνω Λιοσίων.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο, βιοκλιματικό 6θέσιο σχολείο που θα ανεγερθεί στο Οικοδομικό Τετράγωνο Κ971, δίπλα στο Κλειστό Γυμναστήριο Δροσούπολης, σε οικόπεδο του Δήμου Φυλής που περικλείεται από τις οδούς Τεμπών, Σμοκόβου, Αγράφων και Θεσσαλίας.

Ο Δήμαρχος Φυλής προσήλθε στο γραφείο του Προέδρου της ΚΤ.ΥΠ. ΑΕ, για την υπογραφή της σύμβασης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Θανάση Σχίζα, τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκο Χατζητρακόσια και τους επιστημονικούς του συνεργάτες Γιάννη Λιάκο και Μαρίνα Νικολοπούλου οι οποίοι συνέβαλλαν σημαντικά στις διαδικασίες για την κατασκευή του νέου σχολείου.

“Σήμερα είναι ακόμα μια ημέρα χαράς για το Δήμο μας. Μια νέα σύγχρονη υποδομή προστίθεται στο κεφάλαιο της σχολικής κοινότητας του Δήμου μας και την αναβαθμίζει περαιτέρω. Αυτό το σχολείο το θέλαμε πολύ. Το θέλουν οι κάτοικοι της Δροσούπολης. Το θέλουν οι μαθητές και οι καθηγητές του 2ου Γυμνασίου που θα αποσυμφορηθεί. Το χρειάζεται η σχολική κοινότητα του Δήμου μας και το κάναμε πράξη. Συνεχίζουμε στους ίδιους εντατικούς ρυθμούς με αγάπη και όραμα για τον τόπο μας” υπογράμμισε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς που ευχαρίστησε τους συνεργάτες του για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν σε χρόνο ρεκόρ σε σχέση με τις μελέτες, τις διαδικασίες αδειοδότησης κ.α.

Το νέο σχολικό συγκρότημα αποτελείται από δυο αυτόνομα κτίρια, την κύρια σχολική μονάδα και την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Στο ισόγειο θα στεγάζεται η διοίκηση, με το γραφείο του διευθυντή, του υποδιευθυντή, των δασκάλων, της γραμματείας, η αίθουσα γονέων, ο χώρος υποδοχής, το ιατρείο, το γραφείο του ψυχολόγου, η βιβλιοθήκη, δύο αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα τεχνολογίας, η αποθήκη τεχνολογίας, το κυλικείο και χώροι υγιεινής για τους εργαζόμενους, τους μαθητές, τις μαθήτριες και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στο επίπεδο του α΄ ορόφου θα λειτουργούν 4 αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα καλλιτεχνικών με αποθήκη, 2 αίθουσες πληροφορικής, αίθουσα φυσικών επιστημών με αποθήκη και δυο αίθουσες ξένων γλωσσών καθώς και WC για τους μαθητές.

Το υπόγειο περιλαμβάνει τις αποθήκες, το γενικό αρχείο και τους απαραίτητους χώρους των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του κτιρίου και προβλέπει χώρους στάθμευσης για 9 οχήματα.

Πρόκειται για ένα βιοκλιματικό κτίριο με ισχυρές μονώσεις που θα φέρει στη στέγη φωτοβολταϊκές μονάδες και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ελαχιστοποιεί τις ενεργειακές ανάγκες όλο τον χρόνο και να επιτυγχάνει περιορισμό στην κατανάλωση συμβατικών πηγών ενέργειας.

Το δεύτερο κτίριο θα στεγαστεί η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με εμβαδόν 175 τετραγωνικών μέτρων. Θα διαθέτει σκηνή, αποδυτήρια αγοριών και κοριτσιών και αποθήκες οργάνων και σκηνής.

Το εμβαδόν του οικοπέδου ανέρχεται σε 5.558,35 τ.μ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται στα 5.000.000ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και του σχολικού εξοπλισμού. Σύμφωνα με τη σύμβαση το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί 750 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

Έχει ιδιαίτερη αξία να τονιστεί πως μετά από ταχύτατες και επίμονες ενέργειες του Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκου Χατζητρακόσια η νέα σχολική μονάδα θα λειτουργήσει άμεσα καθώς η ίδρυση της σε διοικητικό επίπεδο έχει ήδη, οριστικοποιηθεί, από το 2021, με την δημοσίευση της σχετικής Απόφασης στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ).

Η μελέτη του κτιρίου είναι του Δήμου Φυλής και την επίβλεψη του έργου έχει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής με μηχανικούς της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Με τη στήριξη του Δήμου Φυλής η συμμετοχή του 1ου ΓΕΛ σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Μια σημαντική διεθνή εκπαιδευτική πρωτοβουλία έφερε σε πέρας, με επιτυχία, το 1ο Γενικό Λύκειο Άνω Λιοσίων (ΓΕΛ), σε...

Ευχές και Πασχαλινά δώρα στα ΚΑΠΗ του Δήμου Φυλής

Χαμόγελα, πασχαλινά δώρα κι αναστάσιμες ευχές δέχθηκαν τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Φυλής τις πρώτες μέρες της...