spot_img

Συνάντηση Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων με το Δήμο Φυλής

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Άνω Λιοσίων – Φυλής είχε προγραμματίσει συνάντηση στις 31/10/2020 με την Δημοτική Αρχή Φυλής για να συζητήσει εκ νέου τα σοβαρότατα προβλήματα που υπάρχουν.

Ο Δήμαρχος απουσίαζε για μία ακόμα φορά, δείχνοντας την ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ του, απέναντι στους εκπρόσωπους των γονέων και των εκπαιδευτικών, Η συνάντηση τελικά πραγματοποιήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα κο Αργύρη Αργυρόπουλο.

Επαναφέραμε για πολλοστή φορά ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αιτημάτων, για την προστασία της υγείας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού από την διασπορά του Covid – 19, παράλληλα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών και την ισότιμη μόρφωση για όλους τους μαθητές σε συνθήκες πανδημίας. ( Δωρεάν Internet και Η/Υ).

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν, αναλυτικά είναι τα κάτωθι:

  • 15 μαθητές ανά τμήμα. Θέσαμε το θέμα των ήδη «μπουκωμένων» και προ πανδημίας σχολικών μονάδων. Ζητήσαμε για την αποσυμφόρηση τους, να προχωρήσει η Δημοτική Αρχή έστω και με καθυστέρηση, σε επινοικιάσεις ή και επιτάξεις κατάλληλων κτιρίων για αυτό τον σκοπό. Δυστυχώς δεν λάβαμε καμία απάντηση.
  • Καθαριότητα. Ζητήσαμε μαζικές μόνιμες προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού που να καλύπτει τις ανάγκες των σχολικών μονάδων και όχι ωρομίσθιων με τρίωρες συμβάσεις, που είναι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων αυτή την στιγμή οι οποίες και είναι απλήρωτες δύο μήνες τώρα. Για το συγκεκριμένο θέμα έγινε πρόταση από τον Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου και εκπρόσωπο Π.Ε. κο Ζαπάτη, για μετατροπή των συμβάσεων από τρίωρες σε πλήρους απασχόλησης, μετά και από σχετικό αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Φυλής, το οποίο συνυπογράφουν όλες οι καθαρίστριες. Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ήταν ότι υπάρχει νομικό κώλυμα, πράγμα αδιανόητο εφόσον μιλάμε για την προστασία των παιδιών μας.
  • Μαζικά δωρεάν τεστ στα σχολεία. Ζητήσαμε να παρθούν όλα τα μέτρα και πριν αλλά και μετά τις περιπτώσεις κρουσμάτων στα σχολεία μας. Τονίσαμε πως ο Δήμος δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια επί του θέματος. Μετά από αλλεπάλληλες δικές μας πιέσεις και συναντήσεις και με την Κοινωνική Υπηρεσία, στην οποία μας είχαν παραπέμψει σε προηγούμενη συνάντηση, λάβαμε την απάντηση ότι θα ζητήσει από τον ΕΟΔΥ αν μπορεί να στείλει κλιμάκιο για τεστ στα σχολεία. Ρωτάμε λοιπόν, χωρίς να είμαστε καθόλου σίγουροι πως θα φροντίσουν οι αρμόδιοι: Τόσον καιρό γιατί δεν το έχουν πράξει? Πόσα σχολεία πρέπει να κλείσουν ακόμα? (κρούσμα στο 2ο Δημοτικό, στο 10ο δημοτικό, στο ΕΠΑΛ και ολοκληρωτικά το 20ο ΓΕΛ).
  • 24ωρη φύλαξη με μόνιμο προσωπικό. Έχοντας θίξει αυτό το θέμα πάρα πολλές φορές η απάντηση που έχουμε λάβει είναι: ΚΑΜΜΙΑ
  • Κτιριακό. Επαναφέραμε το χρόνιο αίτημα μας για άμεση ίδρυση σύγχρονων και ασφαλών σχολικών μονάδων που τώρα πια οι συνθήκες το επιβάλλουν ως την μοναδική λύση για το οξυμένο πρόβλημα της υπερπληθώρας μαθητών σχεδόν σε όλα τα σχολεία. Με βάση τον αριθμό των μαθητών απαιτούνται ιδρύσεις τουλάχιστον 3-4 νηπιαγωγείων, 4 Δημοτικών Σχολείων, 3 Γυμνασίων και 2 Λυκείων. Η απάντηση που έχουμε λάβει είναι ότι προχωράει το 8ο. Το 8ο που έχει καταντήσει σαν το Γεφύρι της Άρτας και που σχεδιάζουν να το κάνουν 8θέσιο.
  • Σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την Παιδεία και που δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ από την Δημοτική Αρχή. Προ πανδημίας είχαμε άρνηση, τώρα επικαλούνται το πρωτόκολλο για να δικαιολογήσουν την άρνηση τους. (Τα παιδιά μας ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΝΕ σε 25αρια και 27αρια τμήματα και σε 400αρια σχολεία)
  • Τα προβλήματα δεν δημιουργήθηκαν τώρα ή το τελευταίο διάστημα, υπάρχουν διαχρονικά. Άρα ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, τα γνώριζαν πολύ καλά γιατί η πολιτική τους τα δημιούργησε. Απλά κατά την διάρκεια της πανδημίας, γιγαντώθηκαν πολύ περισσότερο.

Είμαστε λοιπόν αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να απαιτούμε και να διεκδικούμε τα αυτονόητα για τα παιδιά μας.

To ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Συναγερμός στο Ζεφύρι για την εξαφάνιση της 14χρονης Μιράντας

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση μίας 14χρονης από την περιοχή του Ζεφυρίου, τα ίχνη της οποίας...

Νέα στοιχεία για την απόδραση βαρυποινίτη κατοίκου Ζεφυρίου από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

O κρατούμενος νοσηλευόταν φρουρούμενος στο Νοσοκομείο και λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης κατάφερε να ξεφύγει με κινηματογραφικό...

Ζεφύρι: Αυτοκίνητο εμβόλισε μηχανή της ΔΙΑΣ – Τραυματίστηκαν αστυνομικοί

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα στην Αστυνομία όταν Ι.Χ. έπεσε πάνω σε μοτοσυκλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ στο Ζεφύρι. Το συμβάν...

Φάκελος “Εγκληματικότητα” – «Ευνουχισμός» των ΟΠΚΕ στη Δυτική Αττική

Χιλιοειπωμένα, χιλιογραμμένα, πολλάκις καταγεγραμμένα στα ρεπορτάζ τοπικών και εθνικών ΜΜΕ. Τα προβλήματα της Δυτικής Αττικής με την εγκληματικότητα...