spot_img

Σημαντικές δράσεις ενάντια στη βία από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέραs για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών που έχει ορισθεί η 25η Νοεμβρίου πολλές οργανώσεις, σύλλογοι και φορείς διοργανώνουνδράσεις με σκοπό την αφύπνιση, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι σ΄ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμιες διαστάσεις, που διαπερνά όλους τους πολιτισμούς, όλες τις χώρες, όλες τις κοινωνίες…

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών που εδρεύει στο Δήμο Φυλής υλοποιεί τις ακόλουθες δράσεις:

• Ημερίδα στο Ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο «Πνοή» στις 25/11/2016 με θέμα: « Ενδοοικογενειακή Βία όψεις, πτυχές και συνέπειες »

• Φωταγώγηση του Δημαρχείου Φυλής στις 25/11/2016 με πορτοκαλί χρώμα (το χρώμα που έχει καθιερωθεί απ΄τον ΟΗΕ ως το χρώμα που συμβολίζει τον αγώνα ενάντια στη γυναικεία κακοποίηση) & Διανομή ενημερωτικού εντύπου στο κοινό από τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών.

• Ημερίδα στον Εξωραιστικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Ζωφριάς  στις 5/12/2016 με θέμα : «”Βία κατά της Γυναίκας. Ανάλυση του κοινωνικού φαινομένου – Μορφές και Συνέπειες  »

• Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών διοργανώνει Έκθεση Γυναικείων δημιουργιών του Εικαστικού Τμήματος Γυναικών στο Ζεφύρι και Παρουσίαση της Θεατρικής Ομάδας Ζεφυρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου στις 16/12 /2016.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Φυλής είναι μια υποστηρικτική δομή για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. Λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2013,ως πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση ως μέρος του δικτύου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και του ΚΕΘΙ.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Φυλής παρέχει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης σε γυναίκες θύματα βίας, καθώς και σε όσες υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις από εξειδικευμένο προσωπικό: σύμβουλο υποδοχής/κοινωνιολόγο, κοινωνική λειτουργό, ψυχολόγο.

Στα πρώτα δύο χρόνια λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου οι γυναίκες που μπορούσαν ν’ απευθυνθούν στη δομή θα έπρεπε να έχουν υποστεί σωματική και σεξουαλική κακοποίηση, ψυχολογική συναισθηματική ή/και λεκτική βία, και συγκεκριμένα:

– ενδοοικογενειακή/συντροφική  βία

– βιασμό ή απόπειρα βιασμού

– σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία

Από τις αρχές του 2016 μπορούν ν΄απευθυνθούν στο Συμβουλευτικό Κέντρο γυναίκες που έχουν υποστεί ή υφίστανται πολλαπλές  διακρίσεις, συγκεκριμένα:

– μόνες μητέρες

– άνεργες

– μετανάστριες

– πρόσφυγες κ.ά.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών πέρα από την ψυχοκοινωνική συμβουλευτική, την ενημέρωση και εξειδικευμένη πληροφόρηση διοργανώνει και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για θέματα έμφυλης βίας.

Συγκεκριμένα έχει πραγματοποιήσει δικτυώσεις με δομές ασφάλειας και κοινωνικής προστασίας, δομές υγείας, δομές απασχόλησης, δομές εκπαίδευσης και μη κυβερνητικές οργανώσεις ημερίδες και ενημερωτικές ομιλίες σε πολιτιστικούς συλλόγους, σε σχολεία και σε φορείς, εκδηλώσεις σε Παγκόσμιες Ημέρες όπως ποδηλατάδα, θεατρικά δρώμενα κ.α

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στο Συμβουλευτικό Κέντρο :

Ι.Καμπόλη 23, Άνω Λιόσια (Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7πμ-4μμ)

Τηλ.: 210-2483360/ Fax: 210-2483360 / E-mail: ksfylis@fyli.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Παιδικοί Ζεφυρίου – Πασχαλινά δώρα και ευχές από τον Γιώργο Κούρκουλο

Πασχαλινά δώρα και ευχές μοίρασε ο αναπληρωτής Δήμαρχος των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος την Μ.Τρίτη...

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε σπίτια ληστών στο Ζεφύρι – Δείτε το βίντεο

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην τέλεση κλοπών οχημάτων,...

Στα “δίχτυα” της ΕΛ.ΑΣ. δύο άτομα για διακίνηση κοκαΐνης στο Ζεφύρι

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το μεσημέρι της Παρασκευής, στο Ζεφύρι, 2 άνδρες, (ηλικίας 55 και 41 ετών),...

Οικογενειακή… μπίζνα στο Ζεφύρι – Έκρυβαν ηρωίνη σε δέντρα και σκουπίδια και τα διακινούσαν στη Μεσσηνία

Ο 37χρονος Ρομά, η 33χρονη σύζυγός του και ο 17χρονος γιος τους προμηθεύονταν ναρκωτικά από το Ζεφύρι Αττικής...