spot_img

Σφοδρές αντιδράσεις από τους γονείς του 1ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων για τις συγχωνεύσεις

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Γονέων μαθητών της Α΄ τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Άνω Λιοσίων

ΠΡΟΣ

1. Τον κ. Διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων

2. Τον κ. Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής.

3. Τον κ. Χρήστο Παππού, Δήμαρχο Φυλής

4. Τις Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου Φυλής

5. Τους κ.κ. Βουλευτές της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής

Κοινοποιούμενη στα Μέσα Ενημέρωσης του Δήμου Φυλής

Κύριοι,

Ενημερωθήκαμε αρχικά από τα παιδιά μας και εν συνεχεία με το από 13/10/2021 μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του 1ου ΓΕΛ ό,τι αποφασίσθηκε ερήμην μας και χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί καμία διαβούλευση ή έστω τυπική ενημέρωση ότι από σήμερα 18/10/2021 πραγματοποιείται σύμπτυξη των μαθητών της Α΄ Λυκείου και μείωση των τμημάτων από τέσσερα (4) που είναι μέχρι σήμερα σε τρία (3).

Πληροφορηθήκαμε ότι για την απόφαση αυτή δεν υπάρχει καμία έγγραφή απόφαση και αυτό από μόνο του αποτελεί ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ πράξη.

Αν είναι δυνατόν στον 21ο αιώνα να πραγματοποιούνται τέτοιες διαδικασίες χωρίς να υπάρχει έγγραφη και αιτιολογημένη απόφαση των προϊσταμένων Υπηρεσιών. Το Σύνταγμα και οι Νόμοι της Ελληνικής Δημοκρατίας ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΝ έγγραφη και ενυπόγραφη πράξη της διοίκησης ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες ιεραρχικής και δικαστικής προσφυγής.

Αυτή η όλως δυσάρεστη, αντιεκπαιδευτική, αντιεπαγγελματική, αντικοινωνική και κυρίως απάνθρωπη απόφαση έρχεται εν μέσω της Πανδημίας του COVID19 με τα εκατομμύρια νεκρούς ανά τον κόσμο να ανατρέψει την εκπαιδευτική διαδικασία και να επιβαρύνει τα παιδιά μας με επιπλέον προβλήματα. Θεωρούμε ότι είναι σε όλους σας γνωστή η μελέτη των καθηγητών του ΑΠΘ / Σεπτέμβριος 2020, σύμφωνα με την οποία ο ιδανικός αριθμός είναι 15 μαθητές ανά αίθουσα, ενώ πάνω από 22 μαθητές ο κίνδυνος διασποράς ξεπερνά το 50%!!!

Επιπλέον των ανωτέρω σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

α. Το 1ο Λύκειο Άνω Λιοσίων επλήγη από το σεισμό του 2019. Η αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη αυξάνει το βάρος το οποίο δέχεται ανά τετραγωνικό μέτρο και τίθενται σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε περίπτωση ενός σεισμού.

Όπως ίσως γνωρίζετε η περιοχή της Αττικής βρίσκεται σε επαγρύπνηση με αυξημένη πιθανότητα πρόκλησης σεισμού από τα ενεργά ρήγμα της Πάρνηθας που στο πρόσφατο παρελθόν στοίχησαν το θάνατο δεκάδων συμπολιτών μας.

β. Με την αύξηση των μαθητών κατά 8 ή και 9 άτομα ανά τμήμα, τίθενται σοβαρά ερωτήματα για την εναρμόνιση με τους κανόνες πυρασφάλειας, αφού τα 2 τμ ανά μαθητή κυριολεκτικά πάνε περίπατο. Τα παιδιά μας καλούνται να ζήσουν το 1/3 της ημέρας τους αντί σε σχολικές αίθουσες σε κλουβιά, χωρίς αποστάσεις ασφαλείας (υγειονομικής, πυροπροστασίας, παθητικής ασφάλειας). Με τον αριθμό των παιδιών πλέον στα 26 έως 30 παιδιά η χώρα μας αρχής γενομένης από αύριο θα βρίσκεται στις τέσσερις τελευταίες θέσεις παγκοσμίως και στην τελευταία στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε αριθμό παιδιών ανά τάξη. Με λίγα λόγια πολύ κάτω από τριτοκοσμικές χώρες όπως η Βραζιλία, η Ουγκάντα, η Τουρκία και πέραν μακράν από την Ευρωπαϊκό μέσο όρο που είναι 18 παιδιά (στοιχεία από το The school environment – EAG 2010).

γ. Ζούμε στην πλέον υποβαθμισμένη περιοχή όχι μόνον της Αττικής, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας και μέσα στις 10 πιο υποβαθμισμένες της Ευρώπης. Μια περιοχή με τεράστιες κοινωνικές και μορφωτικές ανισότητες όπου οι εκπαιδευτικοί μας καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ένα τιτάνιο έργο. Με την αύξηση των παιδιών σε κάθε αίθουσα ουσιαστικά ακυρώνετε στην πράξη τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών μας, καταδικάζεται τα παιδιά μας στην αμορφωσιά και στην περαιτέρω υποβάθμιση του επιπέδου των γνώσεων τους και αφαιρείται κάθε πιθανότητα εξόδου από το τέλμα. Λυπούμαστε αλλά εδώ είναι Άνω Λιόσια και όχι Κηφισιά και Εκάλη και ως γονείς δεν έχουμε τη δυνατότητα ούτε να πληρώνουμε πανάκριβα ιδιωτικά σχολεία, ούτε καθηγητές για μαθήματα στο σπίτι.

Τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί τους παλεύουν κυριολεκτικά μόνα τους. Μην τους αφαιρείτε το δικαίωμα στην μόρφωση στο όνομα της οικονομίας.

Επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματος μας, Δηλώνουμε ότι Είμαστε αντίθετοι στην συνένωση των τμημάτων και σκοπεύουμε να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματα των παιδιών μας με κάθε τρόπο.

Ζητάμε Την συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής και όλων των Δημοτικών και Πολιτικών παρατάξεων του Δήμου μας. Όσο για αυτούς που συναίνεσαν σε όλο αυτό το έγκλημα σε βάρος των παιδιών και της εκπαιδευτικής διαδικασίας έχουμε ένα μόνον πράγμα να πούμε

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!

Άνω Λιόσια, 18/10/2021

Γονείς μαθητών της Ά τάξης

του 1ου Λυκείου Άνω Λιοσίων

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Με πέντε κιλά ηρωίνη κρυμμένη σε φιάλη υγραερίου πιάστηκε 48χρονος στο Ζεφύρι

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της Δευτέρας (29-5-2023) στο Ζεφύρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης...

Δήμος Φυλής – Αυστηρές κυρώσεις και πρόστιμα για τη στάση και στάθμευση στις λωρίδες διέλευσης τυφλών

Αυστηρές προειδοποιήσεις για την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης επάνω στις λωρίδες διάβασης τυφλών, με την επισήμανση ότι “Η...

Εντυπωσίασαν οι έφιπποι στην παρέλαση του Ζεφυρίου

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Δημοτική Κοινότητα Ζεφυρίου για την 202η επέτειο από...

Δεντροφύτευση στη Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου

Συνεχίστηκε και φέτος, με τη φύτευση επτακοσίων (700) φυτών, το Πρόγραμμα Δεντροφύτευσης της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου. Τα φυτά, που...