spot_img

Σε πρώτο πλάνο το κτιριακό από τον σύλλογο Γονέων Άνω Λιοσίων – Φυλής

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Την Παρασκευή  28-02-2020 μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Α. Λιοσίων και Φυλής καθώς και το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων του 3ου ΓΕΛ Α. Λιοσίων, παρευρεθήκαμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής.

Σαν μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Γονέων θέσαμε για μία ακόμα φορά, το αίτημά μας για πραγματοποίηση συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με μόνο θέμα προς συζήτηση το Υπόμνημα της Ένωσης Γονέων, με τα συνολικά προβλήματα των σχολείων της περιοχής. Το υπόμνημα έχει κατατεθεί στις δημοτικές παρατάξεις καθώς και στον ίδιο τον Δήμαρχο από το 2017. Τον Δεκέμβριο του 2019 επικαιροποιήθηκε από την Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων της Ένωσης Γονέων και ξανακατατέθηκε στον Δήμο.

Απαιτούμε  να προγραμματιστεί στο αμέσως επόμενο διάστημα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα φλέγοντα ζητήματα των σχολείων και να δοθούν απαντήσεις και λύσεις από τους αρμόδιους.

Αν η δημοτική αρχή εξακολουθήσει να κρατάει αρνητική στάση είμαστε αποφασισμένοι να καλέσουμε όλους τους συλλόγους γονέων των σχολείων μας σε κινητοποιήσεις. Τρανταχτό παράδειγμα των κτιριακών προβλημάτων των σχολικών μονάδων αποτελεί το 3ο ΓΕΛ. Α. Λιοσίων, για το οποίο πάμπολλες φορές έχουμε κάνει παρέμβαση και ο Σύλλογος Γονέων και η Ένωση Γονέων.

 Η δημοτική αρχή εισηγήθηκε την διενέργεια δημοπρασίας για μίσθωση κτιρίου, για στέγαση του σχολείου, καθώς με το τέλος της σχολικής χρονιάς λήγει η μίσθωση του κτιρίου που στεγάζεται αυτή την στιγμή.

Στην τοποθέτησή μας, ως μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων, θέσαμε εκ νέου, την πρότασή μας για μόνιμη επίλυση της στέγασης του σχολείου, που είναι ΜΙΑ και ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Άμεση δέσμευση οικοπέδου και ανέγερση ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ και ΑΣΦΑΛΟΥΣ  ΔΗΜΟΣΙΟΥ σχολικού κτιρίου.

Μέχρι την αποπεράτωση του κτιρίου απαιτούμε ΤΩΡΑ μελέτη στατικής επάρκειας του υπάρχοντος κτιρίου.

Επισημαίνουμε πως το κτίριο είναι κατασκευασμένο το 1974, πριν αρχίσει να εφαρμόζεται ο αντισεισμικός κανονισμός (ΦΕΚ 239Β16\4\1984). Σύμφωνα με τον νόμο σε όσα κτίρια είναι κατασκευασμένα χωρίς τις συγκεκριμένες προδιαγραφές αντισεισμικής θωράκισης πρέπει να γίνει ενδελεχής έλεγχος στατικής επάρκειας,  ειδικά όταν πρόκειται για σχολεία και νοσοκομεία.

Σε περίπτωση που η δημοτική αρχή πάρει την ευθύνη να προβεί σε ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ όπως δήλωσε μετεγκατάσταση, σε άλλο ΜΙΣΘΩΜΕΝΟ κτίριο, τονίζουμε πως αυτό πρέπει να γίνει μόνο σε κτίριο στο οποίο θα έχει πιστοποιηθεί πως έχει όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει το υπουργείο παιδείας για την λειτουργία του ως σχολείο καθώς και να βρίσκεται σε περιοχή που να καλύπτει της ανάγκες των μαθητών που θα φοιτήσουν στο 3ο ΓΕΛ.

Ζητάμε δε να δεσμευτεί η δημοτική αρχή πως η λύση αυτή  θα είναι προσωρινή και όχι ΟΥΔΕΝ ΜΟΝΙΜΟΤΕΡΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ.

Στα ερωτήματα που θέσαμε προς την δημοτική αρχή δεν μας δόθηκαν συγκεκριμένες απαντήσεις, παρά μόνο αοριστολογίες και υποσχέσεις εκ του προχείρου. Οι απαντήσεις αυτές σε καμία περίπτωση δεν μας εφησυχάζουν. Όπως τονίσαμε προς τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους,  ο Σύλλογος Γονέων και η Ένωση  Γονέων θα παρακολουθεί τις ενέργειες του Δήμου και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το αυτονόητο

ΑΝΈΓΕΡΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ για τα παιδιά μας.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ Α.ΛΙΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΗΣ

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 3ου ΓΕΛ  Α.ΛΙΟΣΙΩΝ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Συναγερμός στο Ζεφύρι για την εξαφάνιση της 14χρονης Μιράντας

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση μίας 14χρονης από την περιοχή του Ζεφυρίου, τα ίχνη της οποίας...

Νέα στοιχεία για την απόδραση βαρυποινίτη κατοίκου Ζεφυρίου από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

O κρατούμενος νοσηλευόταν φρουρούμενος στο Νοσοκομείο και λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης κατάφερε να ξεφύγει με κινηματογραφικό...

Ζεφύρι: Αυτοκίνητο εμβόλισε μηχανή της ΔΙΑΣ – Τραυματίστηκαν αστυνομικοί

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα στην Αστυνομία όταν Ι.Χ. έπεσε πάνω σε μοτοσυκλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ στο Ζεφύρι. Το συμβάν...

Φάκελος “Εγκληματικότητα” – «Ευνουχισμός» των ΟΠΚΕ στη Δυτική Αττική

Χιλιοειπωμένα, χιλιογραμμένα, πολλάκις καταγεγραμμένα στα ρεπορτάζ τοπικών και εθνικών ΜΜΕ. Τα προβλήματα της Δυτικής Αττικής με την εγκληματικότητα...