spot_img

Παλμός και λεβεντιά στη μαθητική παρέλαση στο Ζεφύρι

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Με την μεγάλη μαθητική παρέλαση κορυφώθηκαν, σήμερα Σάββατο 28 Οκτωβρίου, στο Ζεφύρι οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο του ΟΧΙ.

Την παρέλαση άνοιξαν οι παιδικοί σταθμοί Ζεφυρίου και ακολούθησαν οι μαθητές των τεσσάρων δημοτικών σχολείων των δύο γυμνασίων, του Λυκείου Ζεφυρίου, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι. Πλήθος κόσμου χειροκρότησε θερμά τα παιδιά που παρέλασαν με παλμό, περηφάνια και λεβεντιά.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ζεφυρίου Ταξιαρχία Λαθουράκη η οποία αφού παρέθεσε σημαντικές στιγμές του ηρωικού αγώνα των Ελλήνων, προσπαθώντας να ξυπνήσει συναισθήματα τόνισε την ανάγκη να κρατηθεί ζωντανό το πνεύμα της εθνικής μας επετείου. “Το Έπος του 40, η κατοχή και η αντίσταση, κράτησαν μόνο τέσσερα χρόνια, αλλά εμείς οφείλουμε να τα θυμόμαστε αιώνια. Ζήτω οι Έλληνες. Ζήτω η 28η Οκτωβρίου” κατέληξε την ομιλία της η Ταξιαρχία Λαθουράκη.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 07.30 το πρωί με πανηγυρική κωδωνοκρουσία σε όλες τις εκκλησίες του Ζεφυρίου. Στις 09.30 τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου και στις 10.30 επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία Ηρώων στο μνημείο των πεσόντων και κατάθεση στεφάνων.

Στεφάνια κατέθεσαν: από τους Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσης και Αγίου Στυλιανού ο πρωτοπρεσβύτερος π. Άγγελος Κανέλος, για το Δήμο φυλής και τη Δημοτική Κοινότητα ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, για το Αστυνομικό τμήμα Ζεφυρίου ο νέος Διοικητής του Αστυνομικός Υποδιευθυντής Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης, για το Νομικό Πρόσωπο “Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Ζεφυρίου” ο Πρόεδρός τους Γιώργος Κούρκουλος για τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αττικής αντιπροσωπία μαθητών, Για τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αττικής ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Σπύρος Ζαραβίνος, για την Ένωση συλλόγων Γονέων Ζεφυρίου ο πρόεδρός της Βασίλης Νικολαϊδης, για τους Πολιτιστικούς συλλόγους ο πρόεδρος του συλλόγου Ηπειρωτών Γιάννης Κώτσιας με αντιπροσωπία των συλλόγων Κρητών και Πελοποννησίων, για την Τοπική Οργάνωση της ΝΔ το μέλος της Κώστας Ρίζος, για την Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ το μέλος του Μάρκος Κατεβατής και για την Οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημοτικός Σύμβουλος Τόλης Βαδεβούλης.

Αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των πεσόντων και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης ακολούθησε το παραδοσιακό κέρασμα με τσίπουρο από το σύλλογο Ηπειρωτών Ζεφυρίου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Νέο πρόγραμμα στη Ρουμανία για νέους 18-30 ετών από τον Δήμο Φυλής το διάστημα 13 με 23 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Δήμος Φυλής ανακοινώνει την έγκριση προγράμματος ανταλλαγής νέων (youth exchange) στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ To πρόγραμμα "Youth...

Γέμισε το “Βορεινό” για τις μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι

Σε μια βραδιά που έμοιαζε βγαλμένη από όνειρο, το Σάββατο 22 Ιουνίου, και ώρα 21.00 ,το ανοιχτό θέατρο...

«Κανείς δεν μένει πίσω στον Δήμο Φυλής» – 3η Συνάντηση ενημέρωσης Ενεργών Πολιτών του Δήμου Φυλής

Στα γραφεία του συλλόγου Αρβανίτικου Πολιτισμού «Η Γρίζα» θα πραγματοποιηθεί η τρίτη εκπαιδευτική δράση του προγράμματος «Κανείς δεν...