ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους της “Γρίζας” ότι μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου 2016, οι θέσεις των οργάνων του Συλλόγου καλύφθηκαν ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Καραϊσκάκης Γεώργιος του Αναστασίου
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Λιόσης Δημήτριος του Χρήστου
Μαρίνης Σπυρίδων του Δημητρίου
Καμπόλη Δήμητρα του Παναγιώτη
Γεώργας Νικόλαος του Παναγιώτη
Ατζάμπος Γεώργιος του Ισιδώρου
Γιώργα Χρυσούλα του Γεωργίου
ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Γεώργα Βαρβάρα του Γεωργίου
Καμπόλη Αγάθη του Ιωάννη
Γεώργα Μαρία του Παντελεήμονα
Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου, καθώς και όλους τους φίλους που εγγράφηκαν αυξάνοντας τα μέλη κατά 30%.
Tα τελευταία 2 χρόνια «Η ΓΡΙΖΑ»:
Συμμετείχε σε πάνω από 40 πολιτιστικές εκδηλώσεις πολλές εκ των οποίων υπερτοπικής σημασίας όπως: Συνάντηση Πολιτιστικών φορέων Ελευσίνας, Γιορτή Πολιτισμού ΑΣΔΑ στο Άλσος Περιστερίου, «Μια μικρή Ελλάδα στην Αθήνα» στην Πλατεία Συντάγματος (ώς ένας από τους 5 Συλλόγους που εκπροσώπησαν την Αττική).
Συμμετείχε σε εκδηλώσεις Ιστορικής μνήμης όπως: Εκδήλωση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη για την Απελευθέρωση της Αττικής την οποία συνδιοργάνωσε με το Δήμο Φυλής, Παρελάσεις στην Τρίπολη και τις δυο χρονιές, Παρέλαση για την επέτειο της Εξόδου στο Μεσολόγγι.
Συμμετείχε ή διοργάνωσε φιλανθρωπικές δράσεις & εκδηλώσεις.
Τριπλασίασε τα μέλη των χορευτικών τμημάτων μέσα από τις δράσεις των οποίων εντός και εκτός Συλλόγου συσπειρώθηκαν περισσότερες οικογένειες κοντά στο Σύλλογο και επαναδραστηριοποιήθηκαν παλαιά μέλη που απείχαν για πολλά χρόνια.
Δημιούργησε δυνατές σχέσεις και συνεργασίες με όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου μας και από τις 3εις Δημοτικές Ενότητες αλλά και με τους δύο Συλλόγους Νέων (Άνω Λιοσίων και Χασιάς) καθώς και με την Επιτροπή Νέας Γενιάς, φέρνοντας τους νέους κοντά στην παράδοση του τόπου μας.
Αναθέρμανε σχέσεις με πολιτιστικούς συλλόγους γειτονικών Δήμων αλλά και συλλόγους εκτός Αττικής και δημιούργησε στενούς δεσμούς και συνεργασίες με νέους, όπως: Η Ένωση Ρουμελιωτών Ν. Ιωνίας, Ο Σύλλογος Άσσου Κορινθίων «Η ΡΕΑ», Το Κ.Ε.Δ. Οινοφύτων, Ο Αρβανίτικος Σύλλογος Καλάμου Αττικής «ΜΠΕΣΑ», Τα Λυκεια των Ελληνίδων Σπάτων και Κερατέας, καθώς και άλλα Λύκεια.
Συμμετείχε σε 3 Αρβανίτικα Ανταμώματα και πάνω στην αδελφοσύνη αυτή οργάνωσε και τις δύο χρονιές το πανηγύρι του Σταυρού.
Πρωτοστάτησε στις διαδικασίες επαναφοράς του εθίμου της λιτάνευσης της Παναγίας των Κλειστών.
Προχώρησε τη Λαογραφική Έρευνα με σχετικές Πινακίδες στην Λαογραφική Έκθεση και έντυπα, και πραγματοποίησε ομιλίες και παρουσιάσεις εντός και εκτός των Άνω Λιοσίων σε θέματα όπως: Ήθη και έθιμα του Πάσχα στα Άνω Λιόσια, Η ελληνικότητα των Αρβανιτών, Έθιμα της Αποκριάς στα Άνω Λιόσια, Μουσικοχορευτικό δρώμενο για τα οικογενειακά γλέντια στη λιοσιώτικη οικογένεια.
Ξεκίνησε την ιστορική έρευνα σχετικά με τη συμβολή των Λιοσιωτών στους αγώνες του 1821, της Μικρασιατικής Καταστροφής, των Βαλκανικών και των δύο Παγκόσμιων Πολέμων.
Ξεκίνησε τη συλλογή, οργάνωση και ψηφιοποίηση του αρχείου της ΓΡΙΖΑΣ που επί 30 χρόνια βρισκόταν διεσπαρμένο και ετοιμάζει ένα πλήρες αρχειακό υλικό προσβάσιμο σε ερευνητές, σχολεία αλλά και κάθε Λιοσιώτη.
Εμπλούτισε το υλικό της Λαογραφικής Συλλογής με νέα εκθέματα και για πρώτη φορά ολοκλήρωσε την απογραφή κάθε εγγράφου ή αντικειμένου που αποτελεί περιουσία του Συλλόγου.
Οργάνωσε και κατέγραψε το βεστιάριο του Συλλόγου και προγραμματίζει την συντήρηση και αποκατάσταση των φορεσιών αλλά και την απόκτηση νέων.
Έκλεισε οικονομικές εκκρεμότητες του παρελθόντος και σήμερα μετά από πολλά χρόνια η Γρίζα έχει ένα ισχυρό ταμειακό απόθεμα και μάλιστα μόνο με σωστή διαχείριση και χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά τα μέλη.
Ξεκίνησε τις διαδικασίες και οδεύει προς θεμελίωση του «Σπιτιού της Γρίζας» ώστε μέσα στο 2017 να πραγματοποιηθεί το πάγιο αίτημα 30 χρόνων κάθε μέλους του Συλλόγου μας.
Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη!
Μαζί μπορούμε να συνεχίσουμε!
Γιατί «Η Γρίζα» είμαστε όλοι μαζί!