spot_img

Επιστολή συλλόγου Γονέων 3ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Αρνητική η απάντηση για την ανέγερση κτιρίου στο 3ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων

Σύλλογος γονέων 3ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων

Άνω Λιόσια 9/9/2020

Προς :Δήμαρχο Φυλής

Κοινοποίηση: Υπουργείο Παιδείας

Την δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου τα παιδιά μας θα ξαναμπούν στα σχολεία τους. Στο φυσικό τους χώρο, έτσι όπως αρμόζει για την μόρφωση και την κοινωνικοποίηση τους.

Η προηγούμενη σχολική χρονιά ήταν δύσκολη για όλους μας και η φετινή θα είναι δυσκολότερη σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας.

Όλοι οι γονείς και οι μαθητές αγωνιούμε για τις συνθήκες με τις οποίες θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά. Δυστυχώς ενώ το υπουργείο παιδείας διαφημίζει πως πήρε όλα τα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, στην πράξη δεν έκανε τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση… εκτός από δυο μάσκες και ένα … παγουρίνο !!!

Στον τομέα της καθαριότητας όχι μόνο δεν διπλασίασε τους εργαζομένους για να διασφαλιστούν οι υγειονομικές συνθήκες που πρέπει να υπάρχουν αλλά αντιθέτως μειώθηκαν οι ώρες εργασίας σε κάποιους από αυτούς. πχ. από 4ωρη σύμβαση σε 3ωρη!!!

Ειδικά για το 3ο ΓΕΛ.

Ο σύλλογος γονέων με την επαναλειτουργία των σχολείων το Μάιο κατέθεσε αίτημα προς τον δήμο και το υπουργείο για την μετατροπή της σύμβασης των εργαζομένων της καθαριότητας στο σχολείο μας από 4ωρη σε πλήρους ωραρίου. Έτσι ώστε να διασφαλιστούν οι υγειονομικές συνθήκες που απαιτούνται εν όψη πανδημίας. Αντ’αυτού οι ίδιες εργαζόμενες φέτος προσλήφθηκαν με 3ωρες συμβάσεις !!! Με ποια λογική; η διεύθυνση του σχολείου έστειλε ΕΠΕΙΓΟΝ αίτημα στον δήμο για λύση του ζητήματος καθώς το σχολείο δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει με ασφάλεια.

Ο σύλλογος μας εδώ και 2 χρόνια διεκδικεί την άμεση ανέγερση νέου σχολείου. Δεν υπάρχει ΠΛΈΟΝ καμία δικαιολογία στην δημοτική αρχή, ότι δεν γνώριζε (κάτι που έχει υποχρέωση έτσι κι αλλιώς να γνωρίζει), μετά από δεκάδες έγγραφα, παραστάσεις διαμαρτυρίας και παρεμβάσεις μας σε 2 Δημοτικά Συμβούλια παρουσία και του Δημάρχου. Αν πριν ήταν αναγκαίο, τώρα σε συνθήκες πανδημίας πως μπορεί να χαρακτηριστεί; Πως μπορεί να γίνει ασφαλές μάθημα σε αίθουσες κοντέινερ που έτσι κι αλλιώς είναι ακατάλληλες; Πως μπορεί να εξασφαλιστεί ο επαρκής αερισμός όταν δεν υπάρχουν σωστές υποδομές; Πως θα τηρηθούν οι αποστάσεις στις μικρές αίθουσες ; Πως θα αποφθεχθεί ο συγχρωτισμός στην πολύ μικρή αίθουσα των καθηγητών;

Η Δημοτική Αρχή έχει μείνει έκθετη απέναντι στην σχολική μας κοινότητα. Το μόνο που έκανε, μετά από 2 χρόνια ΚΟΡΟ’Ι’ΔΙΑ, μετά από τόσες παρεμβάσεις μας και σε συνθήκες πανδημίας ήταν να επισκευάσει τις παλιές τουαλέτες για να μπορούν να λειτουργήσουν. Και τώρα μειώνονται οι ώρες καθαριότητας… !!!

Οι γονείς δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτήν την κατάσταση. Πλέον είναι ολοφάνερο ότι κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή υπολογίζουν ως κόστος τις ζωές των παιδιών μας.

Η ‘ατομική ευθύνη’ μας τελείωσε. Η κρατική ευθύνη τους που είναι;

Καλούμε όλους τους γονείς σε αγωνιστική ετοιμότητα μαζί με μαθητές και καθηγητές για να απαιτήσουμε να κάνουν αυτό που έχουν υποχρέωση. Να εφαρμοστούν όλοι οι όροι και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που το ίδιο το κράτος ΥΠΟΤΊΘΕΤΑΙ πως βάζει για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Ατομική μας ευθύνη είναι μια!!! να αγωνιστούμε για την υγεία και την παιδεία των παιδιών μας.

Το ΔΣ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Σε εορταστικό κλίμα η κοπή της πίτας στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ζεφυρίου

Με ανταλλαγή ευχών για δημιουργικό 2023 συνοδεύτηκε η κοπή της πίτας στον 1ο και στον 2ο Παιδικό Σταθμό...

Εξαρθρώθηκε σπείρα από το Ζεφύρι που είχε «ρημάξει» σπίτια σε Αττική και Αχαΐα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, η οποία «άδειαζε» σπίτια  σε διάφορες περιοχές της Αττικής και την Αχαΐα. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί...

Συγκινητικές βραβεύσεις και μηνύματα ανθρωπιάς στην Βασιλόπιτα της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου

Συγκινητικές στιγμές με βαθιά μηνύματα ανθρωπιάς έζησαν όλοι εκείνοι που το απόγευμα της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου 2023, ανταποκρίθηκαν...

Με επισημότητα τα Θεοφάνεια στο Ζεφύρι

Με επισημότητα τιμήθηκε μεγάλη εορτή των Θεοφανείων στο Ζεφύρι. Οι τοπικές αρχές παρέστησαν στους δύο ιερούς ναούς της πόλης....