spot_img

Επιστολή από επταμελή ομάδα για το θέμα της Στέγης των Ηπειρωτών

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

ΠΡΟΣ: Δ.Σ. Σύλλογου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων

ΚΟΙΝ: Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος

Φυλή,19-9-2018

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση για τη Στέγη των Ηπειρωτών»

Αγαπητοί Ηπειρώτες, Αγαπητοί δημότες

Με την παρούσα επιστολή, επιθυμούμε την ενημέρωση όλων των Ηπειρωτών της πόλης μας αλλά και των δημοτών σχετικά με την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της στέγης των Ηπειρωτών.

Ως Ηπειρώτες που ασχολούμαστε με τα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα της περιοχής μας, θέλουμε με το παρόν να εκφράσουμε την αγωνία μας σχετικά με την ολοκλήρωση της «Στέγης των Ηπειρωτών», ένα έργο που θεμελιώθηκε το 2001 επί Δημαρχίας Νίκου Παπαδήμα και 18 χρόνια μετά παραμένει στα τούβλα.

Τέσσερα και πλέον χρόνια η σημερινή διοίκηση του Χρ. Παππού εμπαίζει όλους τους Ηπειρώτες δεδομένου ότι σε κάθε εκδήλωση ανακοινώνει την αποπεράτωση του κτιρίου.

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, στην εκδήλωση του συλλόγου Ηπειρωτών, γίναμε θεατές μιας ακόμα παράστασης του Δημάρχου Χρ. Παππού.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ.Χρήστος Ρούσσας δικαίως απέδωσε ευθύνες στον Δήμαρχο Χρ. Παππού για τον εμπαιγμό και την καθυστέρηση, δε κατάφερε όμως να «αναγκάσει» τον Δήμαρχο Χρ. Παππού να αποκαλύψει τον πραγματικό λόγο που δεν προχωρά η ολοκλήρωση της Στέγης των Ηπειρωτών.

Με αυτήν την επιστολή, θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι ο μόνος που ευθύνεται για την καθυστέρηση του έργου είναι η διοίκηση του Χρ. Παππού.

Ας δούμε το πραγματικό χρονικό των γεγονότων και ποιο είναι τελικά το «αόρατο χέρι» που καθυστέρει την ολοκλήρωση της «ΣΤΕΓΗΣ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»:

  1. 30-5-2017, η τεχνική υπηρεσία προκηρύσσει διαγωνισμό για την αποπεράτωση του έργου.
  2. 31-5-2017, Μια μέρα μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού λαμβάνει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο για τροποποίηση του οικόπεδου από κοινόχρηστο σε κοινωφελές.

Ερώτημα: Πως είναι δυνατόν να προηγηθεί διαγωνισμός πριν την τροποποίηση της χρήσης οικόπεδου;

  1. 12-9-2017, Καλείται ο εργολάβος «ΙΩΑΝ.ΠΑΡ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ» να προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα για την υπογραφή της σύμβασης έργου ως μειοδότης του διαγωνισμού( σ.σ.: Η έκπτωση του μειοδότη εργολάβου είναι 71%, του μειοδότη «ΕΚΤΩΡ ΜΠΟΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ο.Ε. 60,35% και γ’ μειοδότη ΤΣΙΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε 59,88%).
  2. 28-9-2017,Υπεγράφει επίσημα η σύμβαση του έργου.
  3. 22-3-2018, ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ, Δημοσιεύεται σε Φ.Ε.Κ η τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου.
  1. 17-4-2018, ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ, από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης, ο εργολάβος «ΙΩΑΝ.ΠΑΡ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ» μετά από συνεχείς προφορικές του οχλήσεις στον Δήμαρχο Χρ. Παππού, στον κ. Αθανάσιο Σχίζα και στην επιβλέπουσα του έργου, αναγκάζεται να προχωρήσει σε έγγραφο(αρ.πρωτ.12410/17-4-2018) και ζητά τα στοιχεία της ΕΛΛΕΙΠΟΥΣ μελέτης (εγκεκριμένα σχέδια κ.α )και την απαραίτητη ΑΔΕΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ .

ΕΡΩΤΗΜΑ: Γιατί ο εργολάβος ζητά επιμόνως επικαιροποιημένα σχέδια και μελέτες, αλλά πολύ περισσότερο την άδεια δόμησης;

  1. 24-5-2018, ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ, παρέδωσαν στον εργολάβο αντίγραφο αρχιτεκτονικού σχεδίου, έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας(αντί για άδεια δόμησης) και το Φ.Ε.Κ. της τροποποίησης.

ΕΡΩΤΗΜΑ: Πως δημοπρατήθηκε ένα έργο χωρίς ΑΔΕΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ κτιρίου και Πως το Φ.Ε.Κ. τροποποίησης οικοπέδου παραδόθηκε 8 μήνες μετά από τη διεξαγωγή του διαγωνισμού του έργου.

  1. 28-8-2018, Ο εργολάβος εφόσον η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε δική του υπαιτιότητα, αιτείται να του δοθεί νόμιμη παράταση 8 μηνών, όση και το χρονικό διάστημα της ολιγωρίας, ανικανότητας, αδιαφορίας της διοίκησης του Δήμου να παραδώσει τα απαραίτητα έγγραφα που θα έπρεπε να έχει λάβει πριν τη δημοπρασία .
  2. Με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δίνεται παράταση 4 μηνών αντί για 8 μήνες, όπως δικαιούται. Ο Δήμαρχος Χρ. Παππούς ενεργοποίησε το «αόρατο χέρι» ώστε να επισπεύσει τις διαδικασίες ολοκλήρωσης του έργου έχοντας ως μοναδικό σκοπό να ενσωματώσει το έργο στην προεκλογική του εκστρατεία και να το ανακοινώσει στη γιορτή των Ηπειρωτών.

Εμείς γνωρίζουμε, όπως γνωρίζουν εξίσου καλά ο Δήμαρχος Χρ. Παππούς, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Αθ.Σχίζας και το Δ.Σ του συλλόγου Ηπειρωτών τους λόγους καθυστέρησης του έργου.

Επειδή δε μπορούμε να γίνουμε μέτοχοι σε αυτό το θέατρο παραλόγου, προβήκαμε σε αυτήν την ανακοίνωση.

Ας αναλάβει ο καθένας το μερίδιο ευθύνης του.

 Με εκτίμηση

 ΔΡΟΛΙΑΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ

 ΜΠΑΔΗΜΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

 ΜΠΑΔΗΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 ΜΠΛΕΤΣΑ ΑΝΤΩΝΙΑ

 ΜΠΛΕΤΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

 ΡΙΖΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

 ΣΚΑΜΑΝΤΖΟΥΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Δήμος Φυλής – Αυστηρές κυρώσεις και πρόστιμα για τη στάση και στάθμευση στις λωρίδες διέλευσης τυφλών

Αυστηρές προειδοποιήσεις για την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης επάνω στις λωρίδες διάβασης τυφλών, με την επισήμανση ότι “Η...

Εντυπωσίασαν οι έφιπποι στην παρέλαση του Ζεφυρίου

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Δημοτική Κοινότητα Ζεφυρίου για την 202η επέτειο από...

Δεντροφύτευση στη Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου

Συνεχίστηκε και φέτος, με τη φύτευση επτακοσίων (700) φυτών, το Πρόγραμμα Δεντροφύτευσης της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου. Τα φυτά, που...

Ζεφύρι – Ανθρωποκυνηγητό για τον 28χρονο που πυροβόλησε και τραυμάτισε την 5χρονη

Ένας άνδρας προσήχθη για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκε στη Δυτική Αττική και συγκεκριμένα, στο Ζεφύρι,...