spot_img

ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ – 25 χρόνια ΕΛΜΕ, αγώνες και μια μικρή ιστορία!

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Λαϊκή Συσπείρωση Φαιστού: Για τις Σχολικές Καθαρίστριες | Τοπικά νέα |  Mesaralive

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧ. ΧΡΟΝΙΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΟΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Νέα κινητοποίηση στο Δημαρχείο την Τρίτη 15/9, στις 12 το μεσημέρι

Ένα νέο σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει με τις καθαρίστριες των σχολείων πανελλαδικά. Αν και υπάρχει ο κορονοϊός η φετινή σχολική χρονιά αρχίζει με χειρότερους όρους από πέρυσι ακόμη και στην καθαριότητα. Τελικά, η κυβέρνηση και οι δήμοι ακόμη και στο πιο στοιχειώδες μέτρο προστασίας των παιδιών μας θα πάρουν μηδέν;;;  Είναι πραγματικά ΝΤΡΟΠΗ!!!

Είναι χαρακτηριστικά όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας… Ο αριθμός τους για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια είναι 29, οπότε φαίνεται ότι αντιστοιχούν 2 σε κάθε σχολείο. Όμως, πάνω από 20 έχουν προσληφθεί για 3 ώρες την ημέρα, όταν μέχρι πέρυσι προσλαμβάνονταν τουλάχιστον για 4 ώρες!… Αυτό σημαίνει ότι θα καλύπτουν το ωράριο 8:00 – 14:00 και το αντίστοιχο εσπερινό σε 2 βάρδιες και σε κάθε βάρδια θα υπάρχει μόνο 1 καθαρίστρια για όλο το σχολείο, όταν όλες οι αίθουσες πρέπει να καθαρίζονται σε κάθε διάλειμμα εξαιτίας του κορονοϊού!…

Επιπλέον, οι αμοιβές των  έχουν συρρικνωθεί δραματικά. Πριν πληρώνονταν την ώρα με 4 ευρώ κι είχαν 1 ένσημο για κάθε μέρα, ενώ τώρα μόνο με 2,8 ευρώ και μισό ένσημο! Εξ αιτίας αυτού είναι αμφίβολο ακόμα και το αν θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν το επίδομα του ΟΑΕΔ μετά τη λήξη της σύμβασής τους.

Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, εφόσον παραμείνει ως έχει, σημαίνει ελλιπέστατο καθαρισμό των σχολείων, αφού είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος οι καθαρίστριες να αδυνατούν να καλύψουν και τα στοιχειώδη, πόσο μάλλον τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες… του κορονοϊού! Βάση των παραπάνω καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων και τους διευθυντές να επισημάνουν το πρόβλημα και εγγράφως προς τη ΔΔΕ και τον Δήμο και να ζητήσουν την επίλυσή του. Είναι σημαντικό αυτή την κατεύθυνση να έχουν και σύλλογοι γονέων. 

Αυτό το ζήτημα της καθαριότητας, οι μάσκες (που ακόμα δεν έχουν φθάσει), τα τεστ και η ανάγκη να χρησιμοποιηθούν κενές αίθουσες σε συγκεκριμένα σχολεία μας είναι οι πιο άμεσες και κρίσιμες ανάγκες, που πρέπει να λυθούν ΤΩΡΑ για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα σχολεία από τη Δευτέρα. Υπάρχει έντονη ανησυχία και στους γονείς και σε όλους τους συναδέλφους μας σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια! Στο πλαίσιο της συνεργασίας ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ και Ένωσης Γονέων, που έχει ενταθεί αυτές τις μέρες, οργανώνονται ενημερώσεις και δράσεις στα σχολεία, στη ΔΔΕ και στο Δημαρχείο.

Οργανώνεται στον Δήμο Φυλής  νέα κινητοποίηση όλων την Τρίτη 15/9, στις 12 το μεσημέρι μετά από την προηγούμενη στις 8/9. Θα γίνει και την Πέμπτη 17/9 το απόγευμα στην Αθήνα μεγάλη παναττική κινητοποίηση απο εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και φοιτητές.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Συναγερμός στο Ζεφύρι για την εξαφάνιση της 14χρονης Μιράντας

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση μίας 14χρονης από την περιοχή του Ζεφυρίου, τα ίχνη της οποίας...

Νέα στοιχεία για την απόδραση βαρυποινίτη κατοίκου Ζεφυρίου από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

O κρατούμενος νοσηλευόταν φρουρούμενος στο Νοσοκομείο και λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης κατάφερε να ξεφύγει με κινηματογραφικό...

Ζεφύρι: Αυτοκίνητο εμβόλισε μηχανή της ΔΙΑΣ – Τραυματίστηκαν αστυνομικοί

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα στην Αστυνομία όταν Ι.Χ. έπεσε πάνω σε μοτοσυκλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ στο Ζεφύρι. Το συμβάν...

Φάκελος “Εγκληματικότητα” – «Ευνουχισμός» των ΟΠΚΕ στη Δυτική Αττική

Χιλιοειπωμένα, χιλιογραμμένα, πολλάκις καταγεγραμμένα στα ρεπορτάζ τοπικών και εθνικών ΜΜΕ. Τα προβλήματα της Δυτικής Αττικής με την εγκληματικότητα...