spot_img

ΕΛΜΕ Α. Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής: Καταδικάζουμε τις ρατσιστικές φωνές

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Αποτέλεσμα εικόνας για προσφυγες σχολειο

Η ΕΛΜΕ τόσο στις ΓΣ όσο και στο ΔΣ σταθερά υποστηρίζει ότι η πολιτεία οφείλει να παρέχει εκπαίδευση στα προσφυγόπουλα μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας, μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές, με την έγκαιρη λειτουργία τάξεων υποδοχής και υποστηρικτικών δομών, την έγκαιρη πρόσληψη εκπαιδευτικού και επιστημονικού προσωπικού, την διασφάλιση των όρων ουσιαστικής μόρφωσης για τα παιδιά αυτά.

Αυτό πρέπει να ισχύει για όλα τα ξένα παιδιά προσφύγων, μεταναστών κλπ κι ιδιαίτερα γι΄ αυτά που διαβιούν σε άθλιες συνθήκες στα hot spot τύπου Μόριας και ΒΙΑΛ και συνεχίζουν να βιώνουν εξαιρετικά τραυματικές εμπειρίες. Με βάση την απάνθρωπη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας με την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τον Μάρτιο του 2016, εγκλωβίζονται χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου.

Στο πλαίσιο αυτό καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε  ως απαράδεκτη τη δράση στη Χίο της αποκαλούμενης  Παγχιακής  Επιτροπής Αγώνα και των μελών της, που  προσφέρει κάκιστες υπηρεσίες στην τοπική κοινωνία. Από τη μια σπέρνουν στις συνελεύσεις γονέων το μίσος απέναντι στα προσφυγόπουλα με ερωτήματα του τύπου «συμφωνείτε ή όχι με την εκπαίδευση προσφύγων στο σχολείο μας»,  βάζοντας σε αμφισβήτηση ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, αυτό της εκπαίδευσης των παιδιών.  Από την άλλη στέλνουν  εξώδικα στα σχολεία και απαιτούν συμμετοχή σε Συλλόγους Διδασκόντων για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Στηρίζουμε τον Σύλλογο και τον διευθυντή του 11ου Δημοτικού Χίου. Καταγγέλλουμε την επικίνδυνη ρατσιστική τακτική, που χρησιμοποιεί αθώα παιδιά για να πετύχει ακόμη και πολιτικά οφέλη ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

Στο ίδιο πνεύμα καταδικάζουμε απερίφραστα και την απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου με την οποία κρίνεται η χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» ως η απολύτως ορθή, δεδομένων και των συνθηκών που επικρατούν στη Λέσβο. Η πλειοψηφία, οι 4 στους 7, του ΔΣ ανήκει στη  ΔΑΚΕ και στην απόφαση μειοψήφησαν οι υπόλοιποι 3 από αριστερές παρατάξεις. Επιπλέον, η απόφαση έρχεται σε αντίθεση και με έγγραφο του Αρείου Πάγου, με το οποίο ζητήθηκε η εξάλειψη του όρου «λαθρομετανάστης», για «να αποτραπεί η χρήση μειωτικών για τη προσωπικότητα των ανθρώπων χαρακτηρισμών και να αποφευχθούν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού».

Χρέος μας είναι να σταθούμε απέναντι στις ρατσιστικές, φασίζουσες και φασιστικές φωνές που πληθαίνουν σε ευρύτερα στρώματα, με επίκεντρο το μεταναστευτικό, και την μισάνθρωπη στάση απέναντι στα βασικά θύματα που είναι οι πρόσφυγες και τα προσφυγόπουλα.

Ενάντια στις διάφορες απαράδεκτες πρακτικές στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των συναδέλφων μας στο 11ο  Δημοτικό Χίου, στο Γυμνάσιο Ιωλκού στη Μαγνησία, στο Σκουτάρι Σερρών και στα άλλα σχολεία πανελλαδικά, που με ομόφωνες αποφάσεις των συλλόγων τους υποδέχονται τα προσφυγόπουλα. Επίσης, είμαστε αλληλέγγυοι  και στα σωματεία των εκπαιδευτικών, τις ΕΛΜΕ και τους ΣΕΠΕ, που στηρίζουν όλα αυτά τα σχολεία.

Διεκδικούμε κι απαιτούμε:

Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών αποκλειστικά με κρατική ευθύνη στα δημόσια σχολεία μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές.

Την κατάργηση της απάνθρωπης συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας που με την υπογραφή της κυβέρνησης εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου.

Να κλείσουν εδώ και τώρα τα κολαστήρια της ΒΙΑΛ της Μόριας και να διασφαλιστεί η άμεση μετακίνηση των προσφύγων στην ηπειρωτική  χώρα και στις χώρες τελικού προορισμού τους.

Να μπει φραγμός στον ρατσισμό, τον φασισμό και στις πολιτικές που γεννούν την φτώχεια και εξαθλίωση, την προσφυγιά.

Να σταματήσουν οι πόλεμοι.

Καμιά εμπλοκή της χώρας μας σε πολεμικούς, ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ και να φύγει η Frontex.

Τα σχολεία μας να είναι ανοιχτές αγκαλιές αλληλεγγύης για τα παιδιά όλων των φτωχών του τόπου μας, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Παιδικοί Ζεφυρίου – Πασχαλινά δώρα και ευχές από τον Γιώργο Κούρκουλο

Πασχαλινά δώρα και ευχές μοίρασε ο αναπληρωτής Δήμαρχος των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος την Μ.Τρίτη...

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε σπίτια ληστών στο Ζεφύρι – Δείτε το βίντεο

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην τέλεση κλοπών οχημάτων,...

Στα “δίχτυα” της ΕΛ.ΑΣ. δύο άτομα για διακίνηση κοκαΐνης στο Ζεφύρι

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το μεσημέρι της Παρασκευής, στο Ζεφύρι, 2 άνδρες, (ηλικίας 55 και 41 ετών),...

Οικογενειακή… μπίζνα στο Ζεφύρι – Έκρυβαν ηρωίνη σε δέντρα και σκουπίδια και τα διακινούσαν στη Μεσσηνία

Ο 37χρονος Ρομά, η 33χρονη σύζυγός του και ο 17χρονος γιος τους προμηθεύονταν ναρκωτικά από το Ζεφύρι Αττικής...