spot_img

Έγινε η κινητοποίηση για τη Χωματερή – Δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα ο κόσμος

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Με τη συμμετοχή λιγότερου κόσμου συγκριτικά με τον αριθμό που αναμενόταν για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου η διαμαρτυρία για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής, όπου αποκλείστηκε τμήμα της λεωφόρου ΝΑΤΟ, στο ύψος της Χωματερής.

Κάτοικοι του Δήμου Φυλής και των γύρων περιοχών, μαθητές, αλλά και σωματεία και φορείς από τη Δυτική Αθήνα έδωσαν το «παρών», το οποίο όμως φάνηκε για άλλη μια φορά ισχνό σε ότι αφορά την ευρύτερη έλευση κόσμου, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα καθώς η πλειονότητα των πολιτών φαίνεται ότι παραμένουν αποστασιοποιημένοι, είτε με τη δικαιολογία της αποδοχής των εξελίξεων, είτε λόγω της «κομματικοποίησης» της διαμαρτυρίας, η οποία τελικά περιόρισε δραστικά τη δύναμη της φωνής της.

Μεταξύ άλλων, στη συγκέντρωση βρέθηκαν η ΕΛΜΕ Α. Λιοσίων, μαθητές από το 3ο Λύκειο Α. Λιοσίων, το 2ο Γυμνάσιο, το 4ο και το 2ο Λύκειο Φυλής, γονείς και μαθητές από το 10ο Δημοτικό Σχολείο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκιμμιωτών Αθήνας.

Πολλά συνθήματα ακούστηκαν από τους διαδηλωτές, ενώ ως διεκδικήσεις αναφέρονται χαρακτηριστικά:

— Ούτε σκέψη για δημιουργία νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή! Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς καθυστερήσεις.

— Να απαγορευτεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή.– Καμία σκέψη για δημιουργία ΧΥΤΥ στα παλιά λατομεία Μουσαμά, Μελετάνι,«ΤΙΤΑΝ» και Σταμέλου που βρίσκονται στις ήδη επιβαρυμένες περιοχές της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας.

— Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων.

— Όχι στην καύση των απορριμμάτων.

— Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία.

— Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

— Ενιαίο κρατικό φορέα διαχείρισης και τελικής διάθεσης των αποβλήτων που να σχεδιάζει με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες! Με προτεραιότητα στην πρόληψη της παραγωγής απορριμμάτων και την προώθηση της ανακύκλωσης, με διαλογή στην πηγή. Μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα και σύγχρονο εξοπλισμό, διασφάλιση της χωριστής διαλογής διαφορετικών ειδών απορριμμάτων. Δημιουργία μονάδων επεξεργασίας και χωροθέτηση μακριά από κατοικημένες περιοχές.

https://www.youtube.com/watch?v=h2J1SBjM7Bs

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Συναγερμός στο Ζεφύρι για την εξαφάνιση της 14χρονης Μιράντας

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση μίας 14χρονης από την περιοχή του Ζεφυρίου, τα ίχνη της οποίας...

Νέα στοιχεία για την απόδραση βαρυποινίτη κατοίκου Ζεφυρίου από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

O κρατούμενος νοσηλευόταν φρουρούμενος στο Νοσοκομείο και λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης κατάφερε να ξεφύγει με κινηματογραφικό...

Ζεφύρι: Αυτοκίνητο εμβόλισε μηχανή της ΔΙΑΣ – Τραυματίστηκαν αστυνομικοί

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα στην Αστυνομία όταν Ι.Χ. έπεσε πάνω σε μοτοσυκλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ στο Ζεφύρι. Το συμβάν...

Φάκελος “Εγκληματικότητα” – «Ευνουχισμός» των ΟΠΚΕ στη Δυτική Αττική

Χιλιοειπωμένα, χιλιογραμμένα, πολλάκις καταγεγραμμένα στα ρεπορτάζ τοπικών και εθνικών ΜΜΕ. Τα προβλήματα της Δυτικής Αττικής με την εγκληματικότητα...