spot_img

Ανακοίνωση συλλόγου Γονέων 3ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 3ου ΓΕΛ Α.ΛΙΟΣΙΩΝ 5-5-2020

 ΠΡΟΣ: ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΥΛΗΣ

 ΠΡΟΕΔΡΟ Β ΕΣΕ.Α.ΛΙΟΣΙΩΝ

 Δ.ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

 ΔΗΜΟΤ.ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ:ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

 ΦΥΛΗ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

 ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΥΛΗΣ

 ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ

Τους τελευταίους δύο μήνες όλοι ζούμε μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση. Εμείς και τα παιδιά μας κληθήκαμε να Μείνουμε Σπίτι για να βοηθήσουμε στη μείωση του ρυθμού εξάπλωσης του κορονοϊού.

Μετά από δύο μήνες αναστολής της λειτουργίας των σχολικών μονάδων, καλούνται τα παιδιά μας να επιστρέψουν στα σχολεία τους.

Σαν σύλλογος γονέων, παρακολουθούμε τις εξαγγελίες του υπουργείου για τους κανόνες λειτουργίας των σχολικών μονάδων στις νέες συνθήκες, σε συνθήκες πανδημίας.

 Συμφωνούμε με τις θέσεις και τις διεκδικήσεις της Α.Σ.Γ.Μ.Ε ,της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ και της ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ Α.ΛΙΟΣΙΩΝ, σχετικά με τα μέτρα προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών που πρέπει να τηρηθούν ,κατά την λειτουργία των σχολείων, τόσο κατά την διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς, όσο και κατά την έναρξη της νέας ,τον Σεπτέμβριο.

 Στο 3ο ΓΕΛ όμως, έχουμε πολλά και χρόνια προβλήματα ,που σχετίζονται με την ακαταλληλότητα του σχολικού συγκροτήματος. Λόγω αυτού του προβλήματος, τα μέτρα προστασίας της σχολικής κοινότητας από τον κορονοϊο, (όπως τα ορίζει το υπουργείο παιδείας) είναι πρακτικά ανεφάρμοστα για το σχολείο μας.

 Η πανδημία του κορονοϊού βάζει ακόμα περισσότερες δυσκολίες και εμπόδια στην σχολική κοινότητα του 3ου ΓΕΛ και αναδεικνύει ακόμα περισσότερο το τεράστιο πρόβλημά μας.

 α)Οι αίθουσες του σχολείου είναι πολύ μικρές, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο να τηρηθούν οι αποστάσεις που ορίζει ο Ε.Ο.Δ.Δ.Υ.

 β)Οι εγκαταστάσεις της αποχέτευσης είναι πολύ παλιές .Ο αριθμός των τουαλετών είναι πολύ μικρός, σε σχέση με τον αριθμό των μαθητών, καθώς επίσης λειτουργούν κοινές τουαλέτες, αγοριών-κοριτσιών!!!Οι τουαλέτες αποτελούν ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα σε κανονικές συνθήκες ,πόσο μάλλον σε συνθήκες πανδημίας!!!

 γ) Οι αίθουσες codeiner που λειτουργούν ,είναι έτσι κι αλλιώς ακατάλληλες για μάθημα. Στις συνθήκες δε που ζούμε, είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ να κάνουν μάθημα παιδιά σε codeiner, που δεν έχουν επαρκή χώρο για να τηρούνται οι αποστάσεις ούτε επαρκή αερισμό.

 Όλο το προηγούμενο διάστημα δώσαμε μια συνεχή μάχη και διεκδικήσαμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και της ΚΤΥΠ την άμεση επίλυση του κτιριακού προβλήματος με ανέγερση σχολικού κτιρίου.

Δύο φορές παρευρεθήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και αναδείξαμε το πρόβλημα του κτιρίου. Στο τελευταίο Δ.Σ στις 28-2-2020 έγινε εκτεταμένη παρουσίαση του ζητήματος και καταθέσαμε εγγράφως τις προτάσεις μας. Οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν πρόχειρες και γενικόλογες και στο ζήτημα του σχολείου δεν έχει βρεθεί καμία λύση.

ΔΙΕΚΔΗΚΟΥΜΕ:

 Να προχωρήσει ΤΩΡΑ με την διαδικασία αναγκαστικής απαλλοτρίωσης οικοπέδου, η εύρεση κατάλληλου χώρου για ανέγερση σχολικού κτιρίου που θα παραδοθεί άμεσα.

 Αν χτες ήταν ανάγκη σήμερα είναι επιβεβλημένο όσο ποτέ άλλοτε.

 Μέχρι την αποπεράτωση του νέου κτιρίου :

  1. Να γίνει πριν την έναρξη της νέας χρονιάς η μελέτη στατικής επάρκειας, λόγω παλαιότητας του κτιρίου και όπως ορίζει ο νόμος για την σχολική στέγη
  2. Να μεριμνήσει η αρμόδια υπηρεσία για επιπλέον κατασκευή τουαλετών
  3. Να γίνει επισκευή στα κουφώματα των παραθύρων και να ελεγχθούν όλα αν ανοίγουν για να έχουν επαρκή αερισμό οι αίθουσες
  4. Να γίνονται απολυμάνσεις σε καθημερινή βάση και όχι μόνο με την επανέναρξη των μαθημάτων Ειδικά για τα κλιματιστικά ,να γίνεται επαρκής βιολογικός καθαρισμός και απολύμανση, σύμφωνα με τις οδηγίες των επιστημόνων.
  5. Να υπάρχει κάλυψη όλων των χώρων με αντισηπτικά ,να μην παρατηρηθούν φαινόμενα όπως αυτά κατά τον μήνα Ιανουάριο, μη ύπαρξης αντισηπτικών, κατά την διάρκεια της έξαρσης της γρίπης.
  6. Να προσληφθούν οι καθαρίστριες με σύμβαση πλήρους απασχόλησης και με όλα τα εργασιακά δικαιώματα και όχι με συμβάσεις έργου. Επισημαίνουμε ότι οι εργαζόμενες με σύμβαση έργου δεν δικαιούνται αναρρωτική άδεια αν νοσήσουν. Στην συγκυρία που ζούμε αποδεικνύεται περίτρανα η ουσιαστική και σημαντική υπηρεσία τους στα σχολεία μας

 Όλα αυτά τα μέτρα πρέπει να τηρηθούν στο ακέραιο και εδώ δεν θα εφησυχάσουμε και θα παρακολουθούμε την τήρησή τους ,έτσι ώστε εάν χρειαστεί να παρέμβουμε. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Το ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 3ου ΓΕΛ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Παιδικοί Ζεφυρίου – Πασχαλινά δώρα και ευχές από τον Γιώργο Κούρκουλο

Πασχαλινά δώρα και ευχές μοίρασε ο αναπληρωτής Δήμαρχος των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος την Μ.Τρίτη...

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε σπίτια ληστών στο Ζεφύρι – Δείτε το βίντεο

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην τέλεση κλοπών οχημάτων,...

Στα “δίχτυα” της ΕΛ.ΑΣ. δύο άτομα για διακίνηση κοκαΐνης στο Ζεφύρι

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το μεσημέρι της Παρασκευής, στο Ζεφύρι, 2 άνδρες, (ηλικίας 55 και 41 ετών),...

Οικογενειακή… μπίζνα στο Ζεφύρι – Έκρυβαν ηρωίνη σε δέντρα και σκουπίδια και τα διακινούσαν στη Μεσσηνία

Ο 37χρονος Ρομά, η 33χρονη σύζυγός του και ο 17χρονος γιος τους προμηθεύονταν ναρκωτικά από το Ζεφύρι Αττικής...