Ζεφύρι – Νέο πάρκο άθλησης και ψυχαγωγίας

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

ΔΕΛΤΥΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ένα νέο χώρο ασφαλούς άθλησης και ψυχαγωγίας απέκτησε το Ζεφύρι στην συμβολή των οδών Αλαμάνας και Παύλου Μπακογιάννη, πίσω από την στέγη των Ηπειρωτών.

Ο χώρος αναδιαμορφώθηκε, από την Τεχνική Υπηρεσία με πόρους του Δήμου Φυλής. Απομακρύνθηκε η παλιά και επικίνδυνη μπασκέτα που υπήρχε επί χρόνια και ο χώρος μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο και όμορφο πάρκο, που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να παίζουν και να κάνουν με ασφάλεια ποδήλατο, μαθαίνοντας παράλληλα και τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής.

Ασφαλής αντιολισθητικός τάπητας, με χαρούμενα χρώματα, οδηγοί κίνησης και στάσης, ενισχυμένη περίφραξη και τοποθέτηση νέας εξωτερικής πόρτας είναι τα νέα δεδομένα στο ολοκαίνουργιο πάρκο άθλησης και ψυχαγωγίας.

«Είχαμε ένα χώρο έκτασης περίπου 1,5 στρέμματος που ήταν ανεκμετάλλευτος την ώρα που  η γειτονιά ζητούσε μια γωνιά άθλησης και ψυχαγωγίας. Σκεφτήκαμε πως αντί να κάνουμε άλλη μια πλατεία θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στους μικρούς δημότες έναν άνετο χώρο για να κάνουν με ασφάλεια ποδήλατο» υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας.

Ο χώρος που θα λειτουργεί εν είδη μικρού πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής είναι ο πρώτος που κατασκευάζεται στο Δήμο και θα αποτελέσει οδηγό και για άλλες γειτονιές που περικλείονται από δρόμους βαριάς κυκλοφορίας με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην μπορούν παίξουν ελεύθερα και με ασφάλεια.

Σύμφωνα με τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας αφού έγινε επιμελημένος καθαρισμός των επιφανειών, κατασκευάστηκε δάπεδο με  (σταυρωτά)  τρεις στρώσεις ασφαλτικού γαλακτώματος αναμεμιγμένο με χαλαζιακή άμμο, ώστε να δημιουργηθεί η κατάλληλη επιφάνεια που υποδέχθηκε τον ακρυλικό αντιολισθητικό τάπητα με τελικό πάχος 2μμ.

Η γραμμογράφηση του χώρου έγινε με ανεξίτηλα χρώματα συμβατά με τον τάπητα ενώ έχει προβλεφθεί επισκευή στα υφιστάμενα παγκάκια και τοποθέτηση άλλων δυο καθώς και η τοποθέτηση τεσσάρων νέων κάδων απορριμμάτων.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Υπουργική επίσκεψη στο γήπεδο της μπασκετικής ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια

Το Olympic Hall των Άνω Λιοσίων επισκέφτηκαν σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός...

Τη Δευτέρα 17/10 οι υπογραφές για τη Μετεγκατάσταση Μεταφορικών επιχειρήσεων Ελαιώνα σε ακίνητο του Δήμου Φυλής

Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 η Υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Φυλής και της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής...

Αθλητικό υλικό μοίρασε στα Γυμνάσια και Λύκεια ο Νίκος Χατζητρακόσιας

Αθλητικό υλικό μοίρασε σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Φυλής, το πρωί της Τετάρτης 12 Οκτωβρίου...

Κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια στον Εσπερινό του Ιστορικού Ναού του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Άνω Λιοσίων

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης τελέστηκε το βράδυ της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου 2022 ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιστορικό Ναό...