spot_img

Το Σάββατο 29/7 πέφτει στα βαθιά ο Σπύρος Χρυσικόπουλος

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2018 ο συντοπίτης μας από τη Ζωφριά Σπύρος Χρυσικόπουλος θα επιχειρήσει έναν μεγάλο άθλο:

Να κολυμπήσει από τη Ρόδο μέχρι το ακριτικό Καστελόριζο (διαβάστε ΕΔΩ), καλύπτοντας μια απόσταση 133,3 χιλιομέτρων. Θα είναι η μεγαλύτερη απόσταση που κολύμπησε ποτέ Έλληνας και μία από τις μεγαλύτερες αποστάσεις συνεχούς κολύμβησης παγκοσμίως. Η προσπάθεια αυτή θα αναδείξει τη σημασία της νησιωτικότητας για την Ελλάδα κι ως εκ τούτου αποτελεί αντικείμενο συλλογικής προσπάθειας, με επικεφαλής την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και συμπαραστάτες τους Δήμους Ρόδου, Καστελόριζου και Φυλής.

Ωστόσο πριν από το μεγάλο εγχείρημα, ο Σπύρος θα δοκιμάσει τις δυνάμεις τους καλύπτοντας μια απόσταση 100 χιλ. που ισοδυναμεί με τον διάπλου του Τορωναίου Κόλπου τέσσερις φορές. Θα κολυμπήσει, δηλαδή, τέσσερις συνεχόμενες φορές την απόσταση ανάμεσα στις πόλεις Νικήτη και Καλλιθέα, στον Τορωναίο κόλπο, που βρίσκεται ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο «πόδι» της χερσονήσου της Χαλκιδικής.

Η προσπάθεια θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου 29 Ιουλίου 2017 και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της επομένης. Για το σκοπό αυτό ο Σπύρος Χρυσικόπουλος βρίσκεται ήδη στη Νικήτη Χαλικιδικής και εξοικειώνεται με τις συνθήκες που επικρατούν στη θάλασσα. Μαζί του θα βρεθεί το επιτελείο του, αλλά και ο Δήμαρχος Σιθωνίας Γιάννης Τζίτζιος, ο οποίος βοηθάει την όλη προσπάθεια στο πλαίσιο της αιγίδας την οποία χορήγησε το ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Στο Δήμαρχο Σιθωνίας έστειλε επιστολή, στις αρχές Ιουλίου, ο Χρήστος Παππούς με την οποία τον ενημέρωσε για το Σπύρο και ζήτησε τη συμπαράστασή του, αίτημα στο οποίο, όπως προαναφέρθηκε, ο Δήμαρχος Σιθωνίας ανταποκρίθηκε άμεσα.

Πριν από την αναχώρησή του για τη Χαλκιδική, ο Σπύρος Χρυσικόπουλος έγινε δεκτός από το Δήμαρχο Φυλής ο οποίος του ευχήθηκε καλή επιτυχία και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα τα καταφέρει και στο δεύτερο τεστ προετοιμασίας. Στο πρώτο, που πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαΐου 2017 στο κολυμβητήριο Άνω Λιοσίων, ο υπεραθλητής από τη Ζωφριά κολύμπησε συνεχώς 24 ώρες καλύπτοντας μια απόσταση 77,65 χιλιομέτρων.

Στην προσπάθεια πρωτοστατεί και ο Σύλλογος Ζωφριάς με επικεφαλής την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Ευαγγελία Κωβαίου, η οποία, από την πρώτη στιγμή, τάχθηκε στο πλευρό του Σπύρου αντιλαμβανόμενη τη σημασία της για την Ελλάδα, το Δήμο Φυλής, τη συνοικία της Ζωφριάς και για το Σπύρο Χρυσικόπουλο.

Ένθερμος υποστηρικτής είναι και ο Πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Γιώργος Μαυροειδής, ο οποίος έθεσε το κολυμβητήριο στη διάθεση του Σπύρου και τον παρακολουθεί από κοντά.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

«Σείστηκε» το Δημαρχείο των Άνω Λιοσίων στην τελευταία προεκλογική ομιλία του Σταμάτη Πουλή

Με μια εξαιρετική σε παλμό εκδήλωση κατά την οποία γέμισε ασφυκτικά η αίθουσα του Δημαρχείου των Άνω Λιοσίων...

Μόνο ηλεκτρονικά η υποβολή για εγγραφή στους Παιδικούς Σταθμούς Άνω Λιοσίων

Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ» ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Αγαπητοί γονείς / κηδεμόνες σας ενημερώνουμε ότι οι αιτήσεις...

Δημήτρης Στάμου – “Ιδιαίτερη τιμή η υποψηφιότητά μου στη Δυτική Αττική”

Μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες και αξιόλογες υποψηφιότητες στη Δυτική Αττική, είναι αυτή του δημοσιογράφου Δημήτρη Στάμου, ο...

Ζεφύρι – Συλλήψεις από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών για κοκαΐνη και όπλα

Στο πλαίσιο δράσεων της Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την σύλληψη εμπόρων-διακινητών ναρκωτικών και κατόπιν...