spot_img

Σαββατοκύριακο εναλλακτικού αθλητισμού με το 4ο Αναρριχητικό Φεστιβάλ στη Φυλή

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ο Αθλητικός και Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Φυλής (ΝΠΔΔ ΠΑΡΝΗΘΑ) και το αθλητικό σωματείο ΕΠΟΣ ΦΥΛΗΣ διοργανώνουν, για 4η συνεχόμενη χρονιά, το Φεστιβάλ Αναρρίχησης, στην είσοδο της Φυλής (Πλάτωσι), το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Απριλίου 2018.

Το Φεστιβάλ Αναρρίχησης είναι η δεύτερη, μετά τον ετήσιο ορεινό αγώνα ΑΡΜΑ ΦΥΛΗΣ, διοργάνωση που αποβλέπει στην προβολή του εναλλακτικού αθλητισμού στα όρια του Δήμου Φυλής. Στοχεύει στην προβολή του Αναρριχητικού Πάρκου Φυλής που αποτελείται από πολύ σημαντικά και γνωστά στους αναρριχητές Αναρριχητικά Πεδία, ώστε να αποτελέσει η Φυλή αναρριχητικό προορισμό για την Αττική, την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και για το εξωτερικό.

Χάρη στις συντονισμένες ενέργειες του Δήμου και του ΕΠΟΣ Φυλής το Φεστιβάλ έχει γίνει θεσμός και αποτελεί ένα ραντεβού που δίνεται κάθε χρόνο στο Αναρριχητικό Πάρκο της Φυλής στη νοτιοδυτική Πάρνηθα. Και φέτος το πρόγραμμα του είναι πλούσιο με σημαντικούς προσκεκλημένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις από εκπαιδευτές και βοηθούς εκπαιδευτές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας – Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.) σε πεπειραμένους και αρχάριους αναρριχητές, στα αναρριχητικά πεδία «Μικρή Βαράσοβα» και «Πλάτωσι αρχαρίων».

Ειδικότερα, οι αρχάριοι αναρριχητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το άθλημα και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στα ανοικτά πεδία της Πάρνηθας υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτών. Οι έμπειροι Έλληνες και ξένοι αναρριχητές θα λάβουν μέρος στον καθιερωμένο Αναρριχητικό Μαραθώνιο με έπαθλα δώρα χορηγών για τους νικητές.

Τα απογεύματα του διημέρου το επίκεντρο του Φεστιβάλ θα μεταφερθεί στη Κεντρική Πλατεία της Φυλής, στο πλαίσιο της γνωριμίας των ειδικών του αθλήματος της αναρρίχησης με το ευρύ κοινό, αλλά και της παρουσίασης καλών πρακτικών από την περιοχή του Λεωνιδίου.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο SeanVillanueva, ένας από τους καλύτερους BigWallClimbers παγκοσμίως και ο βραβευμένος σκηνοθέτης αναρριχητικών ταινιών RusVakrilov. Όλοι οι καλεσμένοι (και σπουδαίοι αναρριχητές),   μεταξύ των οποίων και η Αργυρώ Παπαθανασίου, θα παρουσιάσουν τις τεχνικές τους.

Εξ άλλου, για σημαντικούς «αναρριχητικούς προορισμούς» στην Ελλάδα θα μας μιλήσουν οι προσκεκλημένοι από το Λεωνίδιο, σε μια ευρεία ανταλλαγή απόψεων για την ανάπτυξη της αναρρίχησης βράχου στην Ελλάδα. Η κ. Μαρία Παπαβασιλείου (Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Νότιας Κυνουρίας), η Ντίνα Δανεσή από την Panjikaκαι Παναγιώτης Γεωργοστάθης από τον Αναρριχητικό-Ορειβατικό Σύλλογο Λεωνιδίου θα μας παρουσιάσουν την πορεία της αναρριχητικής κοινότητας στο Λεωνίδιο και την ανάπτυξη της αναρρίχησης εκεί.

Παράλληλα με τις αναρριχητικές δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα στο φεστιβάλ και ένα πλήθος υπαίθριων δράσεων όπως πεζοπορίες στα μονοπάτια της Πάρνηθας, yoga, viaferrata, slackline, νυχτερινή αναρρίχηση αλλά και προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, djsetparties και live.

Για ακόμα μια χρονιά, το φεστιβάλ στηρίζεται στην ανιδιοτελή συμμετοχή εκπαιδευτών και βοηθών εκπαιδευτών της ΕΟΟΑ, αναρριχητών και θαυμαστών της αναρρίχησης, μελών και φίλων εθελοντών του Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής.

Το Φεστιβάλ, επίσης, στηρίζουν Χορηγοί, εταιρείες out-doorδραστηριοτήτων και Χορηγοί Επικοινωνίας.

ΤΡΕΪΛΕΡ 4ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ : https://www.youtube.com/watch?v=HlMmQpmUTi4&feature=youtu.be

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Από τα Άνω Λιόσια ξεκινούν οι κοινές εκδηλώσεις των υποψηφίων βουλευτών της Ν.Δ. στη Δυτική Αττική

Από την αίθουσα του Δημαρχείου Άνω Λιοσίων «Μελίνα Μερκούρη» την Τετάρτη 7 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι κοινές προεκλογικές...

«Σείστηκε» το Δημαρχείο των Άνω Λιοσίων στην τελευταία προεκλογική ομιλία του Σταμάτη Πουλή

Με μια εξαιρετική σε παλμό εκδήλωση κατά την οποία γέμισε ασφυκτικά η αίθουσα του Δημαρχείου των Άνω Λιοσίων...

Μόνο ηλεκτρονικά η υποβολή για εγγραφή στους Παιδικούς Σταθμούς Άνω Λιοσίων

Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ» ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Αγαπητοί γονείς / κηδεμόνες σας ενημερώνουμε ότι οι αιτήσεις...

Δημήτρης Στάμου – “Ιδιαίτερη τιμή η υποψηφιότητά μου στη Δυτική Αττική”

Μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες και αξιόλογες υποψηφιότητες στη Δυτική Αττική, είναι αυτή του δημοσιογράφου Δημήτρη Στάμου, ο...