spot_img

Και επίσημα στο νέο της «σπίτι» στα Άνω Λιόσια η ΑΕΚ!

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής την Δευτέρα (22/6) στο Κλειστό των Άνω Λιοσίων, το οποίο και τυπικά είναι το νέο γήπεδο της μπασκετικής ΑΕΚ, μετά και τις σχετικές υπογραφές.

Το «παρών» στο κλειστό των Άνω Λιοσίων έδωσαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, η διοίκηση του ΣΕΦ και εκπρόσωποι των tae kwon do, πάλης, τζούντο, καράτε, παγκρατίου, ζίου ζίτσου, kick boxing και γουσού κουνγκ φου. Από πλευράς των παικτών της ΑΕΚ ήταν ο Νίκος Ζήσης, ο Μάρκους Σλότερ και ο Γιανίκ Μορέιρα.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ Μάκης Αγγελόπουλος, μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής, έκανε λόγο για ιστορική ημέρα της ΑΕΚ.

«Για εμάς είναι ιστορική μέρα. Ένα αιώνιο πρόβλημα επιλύεται με τον πιο ξεχωριστό τρόπο. Η βασίλισσα ΑΕΚ μπαίνει στο παλάτι της. Η ΑΕΚ αποκτά έδρα αντάξια της ιστορίας της. Με την στήριξη της πολιτείας σε δύο κοινοβουλευτικές περιόδους η τάξη αποκαθίσταται. Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που υλοποίησε την υπόσχεση του. Ευχαριστώ τον υφυπουργό κύριο Αυγενάκη. Απέδειξε με τις δράσεις του αλλά και με φορολογικές παρεμβάσεις πως βοηθάει στον ελληνικό αθλητισμό. Ευχαριστώ τον δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού που μας στήριξε. Η ΑΕΚ θα συνεργαστεί με τον δήμο Φυλής και θα στηρίξει το πρόγραμμα Φυλή 2021. Η κιτρινόμαυρη πολιτεία θα είναι κάτι που όμοιο του δεν έχει ξαναυπάρξει.

Ευχαριστώ το επιτελείο της ΑΕΚ όπως και τους χορηγούς που αγκάλιασαν το εγχείρημα. Από την πρώτη μέρα ανάληψης καθηκόντων της διοίκησης βάλαμε στόχους και δεν κάναμε πίσω. Η κατάκτηση τίτλων, διεθνών τίτλων, η δημιουργία της ταινίας 1968, η διοργάνωση του πιο πετυχημένου Final Four καθώς και δράσης υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών, ήταν αποτέλεσμα προγραμματισμού. Φτάσαμε στην κορύφωση με μια ιστορική συμφωνία. Για τους φίλους της ΑΕΚ θα πω ότι η ανθρωπότητα περνάει δύσκολες ώρες. Αντιμετωπίζουμε παθογένειες δεκαετιών, όμως θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να είναι η ομάδα πρωταγωνίστρια. Τώρα έχουμε το σπίτι μας και ξεκινάμε δουλειά».

Από την πλευρά του, ο Λευτέρης Αυγενάκης πρόσθεσε:

«Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή για όλους. Ιδιαιτέρως για εμάς, τη διοίκηση του ΣΕΦ και όλα τα στελέχη. Είμαι ικανοποιημένος και συγκινημένος. 16 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες η κυβέρνηση έβαλε μπροστά και έχουμε την πρώτη αξιοποίηση Ολυμπιακής εγκατάστασης. Και θα ακολουθήσουν κι άλλες. Ευχαριστώ τον δήμαρχο Φυλής. Είναι αξιοποίηση που γίνεται προς όφελος των δημοτών και αναβαθμίζουν την πόλη. Μια ολόκληρη περιοχή αναβαθμίζεται και ο αθλητισμός συμβάλλει στην τοπική οικονομία σε ναι δύσκολη περιοχή.

Να μπει τάξη στις αθλητικές δομές διότι μίνι έτσι αναπτύσσεται ο ελληνικός αθλητισμός. Ήδη στο ΟΑΚΑ ολοκληρώθηκε ο πλειοδοτικός διαγωνισμός των εγκαταστάσεων τένις, ολοκληρώνονται οι μελέτες για το στέγαστρο Καλατράβα. Το Ολυμπιακό χωριό πέρασε στην ΓΓΑ. Συζητείται η συνεργασία ομοσπονδιών για αναβάθμιση άλλων Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Παραχωρήθηκαν πολλά στρέμματα στον δήμο Κορυδαλλού και θα κατασκευαστεί αθλητικό κέντρο. Επιπλέον είναι σε εξέλιξη το μητρώο αθλητικών σωματείων. Η πλήρης διαφάνεια των ομάδων.

Μπορείς να σχεδιάσεις όταν ξέρεις τι έχεις. Επιχορηγούμε τα ερασιτεχνικά σωματεία με 12 εκατ. ευρώ. Οι άμεσες και έμμεσες παροχές και ενισχύσεις των ομάδων έχουν φτάσει στα 40 εκατ. Σήμερα στα Λιόσια παρουσιάζουμε ένα απτό αποτέλεσμα της αποφασιστικότητας που έχουμε να κάνουμε πράξη τα λόγια. Σεβόμαστε την προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά ήταν ως συνήθως πρόχειρη. Εμείς φτάσαμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με αλλεπάλληλες συναντήσεις ακούσαμε τις ανάγκες τους και βρήκαμε λύσεις. Θέλω να ευχαριστήσω τις ομοσπονδίες για τη συμβολή τους.

Το υφυπουργείο αθλητισμού, ο δήμος Φυλής και η ΚΑΕ ΑΕΚ βρισκόμασταν όλο το προηγούμενο διάστημα σε συνεννόηση και τώρα φτάνουμε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας. Αυτό θα καλύπτει τις ανάγκες σε αθλητικό και πολιτισμικό επίπεδο. Δίνουμε τη δυνατότητα στις ομοσπονδίες να διεξάγουν πανελλήνια πρωταθλήματα. Η ΚΑΕ ΑΕΚ αναλαμβάνει το γήπεδο και θα μπορεί να φιλοξενεί αγώνες. Η ΚΑΕ ΑΕΚ αναλαμβάνει όλες τις δαπάνες για το γήπεδο όπως καθαρισμό και φύλαξη γηπέδου επί 24ωρου βάσεως. Έχοντας την απόλυτη προτεραιότητα οφείλει να διαθέτει χωρίς αντάλλαγμα για διοργάνωση και διεξαγωγή πανελληνίων πρωταθλημάτων.

Οι αθλητικές ομοσπονδίες μαχητικών αθλημάτων υποχρεούνται να καταβάλλουν ένα συμβολικό μίσθωμα για τη χρήση εγκαταστάσεων και εδώ και στο ΣΕΦ. Τέλος θέλω να τονίσω ότι καλωσορίζουμε και επίσημα την ΚΑΕ ΑΕΚ και τις ομοσπονδίες στο νέο και πλήρως ανανεωμένο σπίτι τους. Σήμερα ξεκινά μια καινούργια ημέρα για τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις της χώρας».

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς από την πλευρά του τόνισε: «Με την εγκατάσταση της ΑΕΚ θα γίνουμε πρώτοι και στα αθλητικά προγράμματα, όπως είμαστε πρώτοι και στα ενεργειακά, θα αλλάξει η φυσιογνωμία (brand name) του Δήμου και θα επιταχυνθεί η ανάπτυξη».

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, πλήθος και γήπεδο μπάσκετ

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα

https://www.youtube.com/watch?v=wCdAbXVY8hg

https://www.youtube.com/watch?v=YQqN4cRqMD4

https://www.youtube.com/watch?v=pkOyy1cqKzk

https://www.youtube.com/watch?v=jR7LfECcAno&t=4s

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Πέντε ενδιαφερόμενοι για το επιχειρηματικό πάρκο Φυλής – Ποιοι συμμετείχαν στο στάδιο εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πέντε σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον, σύμφωνα με πληροφορίες, στο διαγωνισμό για την ανάπτυξη επιχειρηματικού πάρκου στη θέση «Σπηλιές» στη...

ΚΑΕ ΑΕΚ – Παραχώρησε το management και κατασκευάζει δύο γήπεδα μέσα στο κλειστό των Άνω Λιοσίων

Η ΑΕΚ παραχώρησε το management των ακαδημιών της και θα κατασκευάσει δύο γήπεδα μέσα στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού κλειστού...

Τρεις συλλήψεις στο Ζεφύρι για ναρκωτικά – 70χρονος, 57χρονος και 48χρονη στη “φάκα”

Τρία άτομα συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης στο Ζεφύρι για ναρκωτικά. Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, στο πλαίσιο της...