spot_img

Δήμαρχος Φυλής: «Η παρουσία της ΑΕΚ στα Λιόσια θα αλλάξει πολλά»

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς μίλησε για την μετακόμιση της ΑΕΚ στο Ολυμπιακού Κέντρου Άνω Λιοσίων εξηγώντας τι καινούργιο θα φέρει.

Η συνέντευξη του Δημάρχου Φυλής στην ιστοσελίδα sputniknews.gr:

Κύριε δήμαρχε, τι θα αλλάξει στα Άνω Λιόσια με την παρουσία της μπασκετικής ΑΕΚ εκεί;

«Η παρουσία της ΚΑΕ ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια ήταν μια επιλογή, για την οποία, όπως, άλλωστε, τονίζεται από όλες τις πλευρές, εργάστηκε πολύ σκληρά ο Δήμος Φυλής. Η εγκατάσταση της ΑΕΚ αποτέλεσε μια από τις αναπτυξιακές μας προτεραιότητες, με το σκεπτικό ότι μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, να ενισχύσει το κλίμα ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή και να προσφέρει νέες συγκοινωνιακές διευκολύνσεις».

Περιμετρικά του γηπέδου τι θα αλλάξει;

«Έχουν ήδη αλλάξει αρκετά πράγματα. Πριν από δύο χρόνια θέσαμε σε κυκλοφορία την προέκταση της Περιμετρικής Λεωφόρου Αιγάλεω, που διευκολύνει την πρόσβαση προς το γήπεδο της ΑΕΚ, ενώ δημοπρατείται η αναβάθμιση του ιστορικού γηπέδου του Ακράτητου, το οποίο, μαζί με το Κλειστό της ΑΕΚ, θα συγκροτήσουν έναν υψηλού επιπέδου αθλητικό πόλο. Παράλληλα, σε σχετικά μικρή απόσταση πρόκειται να δημοπρατηθεί το έργο δημιουργίας Πάρκου Πρασίνου και Ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), σε έκταση 2.500 στρεμμάτων, στο αποκαταστημένο κομμάτι της παλιάς χωματερής. Ένα έργο πνοής που θα αποτελέσει υπερτοπικό πόλο αναψυχής και θα προσφέρει δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια στα ευάλωτα νοικοκυριά του Δήμου μας».

Το γήπεδο είναι σε μια περιοχή που δεν έχει εύκολη πρόσβαση με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα κάνετε κάτι για αυτό;

«Καταρχάς, το γήπεδο βρίσκεται σε προνομιακή θέση, δηλαδή στη συμβολή δύο υπερτοπικών λεωφόρων, όπως η Αττική Οδός και η Δυτική Περιμετρική Λεωφόρος Αιγάλεω. Μέσω αυτών των δύο λεωφόρων έχει ταχύτατη σύνδεση με όλα τα σημεία του Λεκανοπεδίου, με το Αεροδρόμιο και τις Εθνικές Οδούς Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου. Από πλευράς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς εξυπηρετείται από τοπική λεωφορειακή γραμμή που το συνδέει με τον Σταθμό του Προαστιακού Άνω Λιοσίων. Εξυπακούεται ότι, με την εγκατάσταση της ΑΕΚ, η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση από τον ΟΑΣΑ θα αναβαθμιστεί. Παράλληλα, θα ενισχυθεί με τη Δημοτική Συγκοινωνία, ενώ εξετάζεται και η δυνατότητα δημιουργίας σταθμού στην υπάρχουσα γραμμή του Προαστιακού προς Κιάτο».

Ποια είναι η γνώμη σας για τον Μάκη Αγγελόπουλο;

«Τον εκτιμώ για τον τρόπο που προσεγγίζει την Ιστορία αλλά και το μέλλον της ΑΕΚ. Τη στιγμή που κτίζει μεθοδικά το μέλλον, αναδεικνύει τη μεγάλη Ιστορία του συλλόγου. Με έχει συγκλονίσει η ταινία «1968» του Τάσου Μπουλμέτη, που αναφέρεται στον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο του ελληνικού μπάσκετ, τον οποίο κατέκτησε η μεγάλη ομάδα της ΑΕΚ στον περίφημο τελικό του Παναθηναϊκού Σταδίου».

Πιστεύετε πως θα μπορούσε το επόμενο Final Four του Basketball Champions League να γίνει στη Φυλή;

«Πιστεύω ότι μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ μεγάλο event που θα προβάλει τον ελληνικό αθλητισμό και τον Δήμο Φυλής. Για τον λόγο αυτό, θα στηρίξουμε ολόψυχα το αίτημα της ΑΕΚ».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Τίμησαν την εορτή της 25ης Μαρτίου τα σχολεία και οι σύλλογοι των Άνω Λιοσίων

Με την καθιερωμένη μεγαλοπρεπή παρέλαση τίμησαν την εθνική εορτή για την απελευθέρωση του έθνους νέοι και νέες του...

Στην πετυχημένη εκδήλωση για τα ενεργειακά από την Ένωση Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δυτικής Αττικής ο Δήμαρχος Φυλής

Στην εκδήλωση για τα ενεργειακά ζητήματα που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το απόγευμα της Δευτέρας 13 Μαρτίου 2023,...

Με «άριστα» πέρασε το τεστ του χιονιά ο Δήμος Φυλής και η Χασιά

Όπως το 2021 με τη «Μήδεια» και πέρσι με την «Ελπίδα», μια ακόμα ιστορική κακοκαιρία, η «Μπάρμπαρα» αυτή...

Σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του χιονιά – Πανοραμικό βίντεο και φωτό με τον στόλο του Δήμου Φυλής

Σε πλήρη ετοιμότητα και επαγρύπνηση έχει τεθεί ο μηχανισμός του Δήμου Φυλής για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα». Από...