spot_img

Τοποθέτηση Δημήτρη Μπουραΐμη στη συνεδρίαση του Δ.Σ για τον Προϋπολογισμό 2019 του Δήμου Φυλής

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Μας φέρατε έναν Προϋπολογισμό 319 εκ. ευρώ, μέσα στον οποίο δεν αποτυπώνεται αν οι εργαζόμενοι του ΞΕΝΙΟΥ θα μεταφερθούν ή όχι.

Ο Προϋπολογισμός του 2019 είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός της θητείας σας. Το επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα είναι εντελώς διαφορετικό και, αφού θα μιλάμε για πολυκομματική διοίκηση, θα έπρεπε όσα αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό, να είναι πραγματικά και αληθή. Και η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κανένα πραγματικό έσοδο της τάξης των 200 εκατ.

Για να εξηγήσουμε, το ποσό των 200 εκατ. αφορά τον πρώην Δήμο Άνω Λιοσίων από το 2010 και πριν. Ο Δήμος Άνω Λιοσίων έκανε ταμειακή υπηρεσία το 2008 και ο έλεγχος αφορούσε το 2003. Πράγμα που σημαίνει ότι, από το 2008 μέχρι το 2018, δε βεβαιώσατε τίποτε. Έρχεστε σήμερα, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ενός παλιού δρόμου, και βεβαιώνετε 201 εκατομμύρια και λέτε δήθεν ότι ενδιαφέρεστε να μην τα βεβαιώσετε ή να έρθει το δημοτικό συμβούλιο να τα διαγράψει. Θα έπρεπε ήδη, δήμαρχε, να είχατε δώσει εντολή στον κ. Κλεισούρα και την αρμόδια διευθύντρια εσόδων να μην τα εγγράψουν.

Η σημερινή συνεδρίαση, υπό κανονικές συνθήκες, θα έπρεπε να αποτελούσε τη βάση για μια ελπιδοφόρα πορεία για το Δήμο μας, δεδομένου ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός αποτελεί το όργανο και το μέσο άσκησης χρηστής και ωφέλιμης διοίκησης για το λαό της περιοχής.

Δυστυχώς, όμως, η κακή παράδοση αυτής της διοίκησης συνεχίζεται και μάλιστα επιδεινούμενη, με αποτέλεσμα την καθίζηση της κοινωνικής ζωής σε φτώχεια, μιζέρια, κακομοιριά, ανασφάλεια, αβεβαιότητα και κατακρήμνιση όλων των οικονομικών μεγεθών της πόλης.

Μια ματιά στα βασικά και μόνο οικονομικά στοιχεία αποδεικνύει ότι ο Προϋπολογισμός του 2019 είναι καταρχήν ελλειμματικός, πλασματικός, πρόχειρος, ανειλικρινής, αντιαναπτυξιακός.

Προβλέπει φαραωνικά έσοδα. Ή είστε ψυχοπαθής κ. Κλεισούρα ή δεν πρέπει να είστε σε αυτήν τη θέση και το λέω δημόσια. Με ποιο δικαίωμα, έχετε βεβαιώσει 200 εκατ. έσοδα όταν οτιδήποτε βρουν στους ανθρώπους που τα καταλόγισαν, θα πάνε πρώτα στο κράτος;

Επιδιώκετε να περάσετε την αντίληψη ότι αυτός ο Δήμος έχει έσοδα. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, ούτε επί Παπαδήμα.

Η πραγματική διάσταση αυτού του Προϋπολογισμού είναι 79 εκατομμύρια. Στην ουσία το σύνολο των πραγματικών εσόδων ανέρχεται σε 57.509.000 ευρώ. Το λειτουργικό κόστος του Δήμου ανέρχεται σε 59 εκατ., για αυτό και λέμε ότι είναι ελλειμματικός. Πώς γίνεται τα έσοδα να είναι 57 εκατ. και το λειτουργικό κόστος 59 εκατ. αφού ο Προϋπολογισμός πρέπει να είναι ισοσκελισμένος;

Επίσης, αυτή η λάσπη και η σαπίλα που ρίξατε τόσα χρόνια στη ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και σε μένα προσωπικά, δεν αποτυπώνεται πουθενά. Και ας γράφουν ο κονδυλοφόροι σας και τα blog για δήθεν «τρύπα» 10, 12 και 20 εκατ. ευρώ. Ξέρετε, γιατί δεν αποτυπώνεται πουθενά; Γιατί δεν έχει ελεγχθεί και γιατί δεν υπάρχει.

Η προχειρότητα του Προϋπολογισμού αποτυπώνεται από την εγγραφή του χρηματικού υπολοίπου, ύψους 11.248.000 εκ ευρώ, για το οποίο δε διευκρινίζεται ούτε η προέλευσή του, ούτε που βρίσκεται.

1) Μπορείτε να μας πείτε τι τοκοφορία έχει το χρηματικό υπόλοιπο των 11 εκατ. ευρώ και ποια δήλωση φορολογίας εισοδήματος κάνουμε;

2) Μπορείτε να μας πείτε αν τα 453 εκατ. που διακανονίστηκαν σε 2.500 χρόνια έχουν τοκοφορία ή όχι; Πείτε το να καταγραφεί, γιατί αν μας πουν αύριο ότι έχουν τόκο, θα πούμε πάρτε τον κ. Κλεισούρα και καταλογίστε τα σε εκείνον.

3) Μπορείτε να μας πείτε αν ο Δήμος πληρώνει φορολογία των τόκων των διαθεσίμων και των μισθωμάτων; Έχετε βεβαιώσει ένα μίσθωμα 90.000 ευρώ και φέτος το μειώνετε κατά 40.000. Είναι η περιβόητη WATT, ΕΠΑΝΑ. Αυτό είναι ανεξήγητο.

4) Μπορείτε να μας απαντήσετε πώς τα 30 εκατ. τα οποία σας αφήσαμε ταμείο και περηφανευόσασταν, έγιναν 11 εκατ.; Που και πώς τα δαπανήσατε;

Προσωπικά, ότι λέω δεν το λέω για αυτούς που κάθονται στα έδρανα της πλειοψηφίας. Τα λέω για εκείνους που παραβρίσκονται στην αίθουσα, που τυχόν παρακολουθούν, σε όλους αυτούς που θα πάμε εμείς ως παρατάξεις να τους πούμε τα προγράμματά μας.

Και τα λέω, γιατί πραγματικά περισσεύει η υποκρισία από την παράταξη της πλειοψηφίας. Δεν εννοείτε αυτό που ψηφίζετε. Αυτή η υποκρισία θα είναι πραγματικό τέλος για το Δήμο γιατί θα δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα.

Είναι αλητεία αυτό που γίνεται σήμερα από ανθρώπους που έχουν εισπράξει από το Δήμο Άνω Λιοσίων και το σημερινό Δήμο Φυλής και δεν έχουν δώσει ούτε τον πυρετό τους. Ο κ. Κλεισούρας δε μένει καν εδώ. Και όμως στιγματίζει μια ολόκληρη ιστορία του Δήμου, επικαλούμενος δήθεν ότι εφαρμόζει το νόμο. Να εφαρμόσει το νόμο στις κακουργηματικές πράξεις που έχει διαπράξει με τη σύνταξη αυτού του Προϋπολογισμού.

Κάνετε έναν προϋπολογισμό στον οποίο βεβαιώνετε ανύπαρκτα έσοδα ενώ πραγματικές οφειλές που έχετε δεν τις βεβαιώνετε. Έπρεπε σήμερα να αποτυπωθεί η πραγματικότητα του Δήμου.

Πιστεύω ότι στον κόσμο εκεί έξω υπάρχει υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι αυτά τα 4,5 χρόνια έχουν φτωχοποιηθεί τα πάντα. Αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα.

Γιατί αν γίνει αυτό που είπε, εμμέσως πλην σαφώς, ο Δήμαρχος, ο προϋπολογισμός δηλαδή να μην είναι 319 εκατ. αλλά 79 εκατ., τότε είστε συνεργοί, υποκριτές, ψεύτες, ανίκανοι ή αφελείς. Γιατί πανηγυρίζετε το γεγονός έχετε πάει σαν προδοτάκια του αισχίστου είδους στο Παρατηρητήριο και έχετε στείλει τα 200 εκατ.

Σας παρακαλώ, αν έχετε υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια, σταματήστε τώρα αυτό το θέμα, γιατί θα είναι αργά. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα. Το δικαίωμα το έχει το κράτος.

Κλείνοντας, θέλω να πω ότι θεωρώ πραγματικά αίσχος, αν αυτό το δημοτικό συμβούλιο στο κύκνειο άσμα του, γίνει ο προδότης της ιστορίας του τόπου, βεβαιώνοντας έναν καταλογισμό χωρίς να έχει υποχρέωση να το κάνει.

Δείτε στο link που ακολουθεί την τοποθέτηση του Δημήτρη Μπουραΐμη στη συνεδρίαση του Δ.Σ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Με την παρέλαση κορυφώθηκε ο εορτασμός του ΟΧΙ στα Άνω Λιόσια

Με την παρέλαση των σχολείων και των κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της πόλης, ενώπιον των πολιτικών και...

Δείτε – Σπάνιο βίντεο ντοκουμέντο από τα Άνω Λιόσια λίγες ημέρες μετά το σεισμό του ‘99

Ξεχασμένες εικόνες από μια διαφορετική, αλλά και πολύ δύσκολη, εποχή για τα Άνω Λιόσια, έρχονται στο φως της...

Απομακρύνθηκαν 161 λεωφορεία της ΟΣΥ από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων

H μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στη Φυλή και στην ευρύτερη περιοχή οδήγησε στην απομάκρυνση 161 λεωφορείων της ΟΣΥ...

Συγκλονιστικές στιγμές – Μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς γύρω από τα Άνω Λιόσια (φωτό)

Έχοντας ήδη κάψει μεγάλο μέρος της Χασιάς, αλλά και κομμάτι των ορεινών όγκων πάνω από τον Οικισμό Γεννηματά...