spot_img

Συγκέντρωση για την υγεία στις 2 Ιούλη στα Άνω Λιόσια

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Φωτό αρχείου

«Να μην χαθεί άλλος χρόνος. Τώρα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού. Ενίσχυση των δομών υγείας στον Δήμο Φυλής», τονίζουν σωματεία και φορείς του Δήμου Φυλής, καλώντας σε συγκέντρωση για την υγεία την Πέμπτη 2 Ιούλη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ηρώων στα Άνω Λιόσια.

Στο κάλεσμά τους αναφέρουν τα εξής:

«Ζούμε και εργαζόμαστε σε μια περιοχή επιβαρυμένη από την χωματερή, με μελέτες να δείχνουν την τεράστια μόλυνση και την αύξηση των νεοπλασιών.

Οι δημόσιες μονάδες υγείας, δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μας με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούμαστε, να κινδυνεύει η υγεία μας, να χρυσοπληρώνουμε τους κλινικάρχες της ιδιωτικής υγείας.

Τραγική είναι η κατάσταση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Δήμο Φυλής:

 • Άνω Λιόσια, δεν υπάρχουν εργαστήρια ενώ έχει μόνο: 1 καρδιολόγο, 2 παθολόγους, 2 ορθοπεδικούς, 1 χειρουργό (Τρίτη απόγευμα), 2 ΩΡΛ, 1 παιδίατρο, 1 ψυχίατρο (2 μέρες την εβδομάδα), 1 οδοντίατρο. Με γιατρούς να κινδυνεύουν με απόλυση λόγο λήξης σύμβασης.
 • Ζεφύρι 1 γιατρός την ημέρα και ούτε λόγος για εξέταση, μια συνταγογράφηση και «έξω από τη πόρτα».
 • Χασιά δεν υπάρχει καμία παροχή υπηρεσίας υγείας προς τους κατοίκους. Αντίστοιχα τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Οι Δομές Υγείας όχι μόνο δεν μπορούν να καλύψουν τις καθημερινές μας ανάγκες πόσο μάλιστα τις αυξημένες απαιτήσεις στο ενδεχόμενο νέας πανδημίας. Γνωστές είναι οι εικόνες από όλο τον κόσμο, την περίοδο εξάπλωσης του ιού, με χιλιάδες νεκρούς σε ομαδικούς τάφους, με γιατρούς να αποφασίζουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, με τεράστιες ελλείψεις σε ΜΕΘ και χιλιάδες εργαζόμενους να μην έχουν καν πρόσβαση στα νοσοκομεία. Η κυβέρνηση με την ωμή παραδοχή της ότι το σύστημα υγείας δεν αντέχει, μας έκλεισε σε καραντίνα στο σπίτι αλλά ο χρόνος που κερδήθηκε δεν αξιοποιήθηκε και δεν αξιοποιείται για να θωρακιστεί το Δημόσιο σύστημα Υγείας.

Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση. Γιατί εμείς είμαστε αυτοί που πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές, εφορία και αντί αυτά τα χρήματα να πηγαίνουν για την υγεία μας, μοιράζονται απλόχερα στους κλινικάρχες μεγαλοεπιχειρηματίες.

Διεκδικούμε – Απαιτούμε:

 • Αναβάθμιση του παραρτήματος ΠΕΔΥ Άνω Λιοσίων σε Κέντρο Υγείας, με ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, να εξοπλιστεί με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, να εξασφαλιστεί η λειτουργία του σε 24ωρη βάση
 • Σε Ζεφύρι και Χασιά δημιουργία Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων με γιατρούς βασικών ειδικοτήτων
 • Στελέχωση του Θριάσιου Νοσοκομείου με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων
 • Καμία απόλυση συμβασιούχου. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας στις Δημόσιες Μονάδες Υγείας
 • Να ανοίξουν τώρα κλίνες ΜΕΘ για την αντιμετώπιση πιθανού νέου γύρου πανδημίας,
 • Πλήρη κρατική χρηματοδότηση των μονάδων υγείας και κατάργηση κάθε μορφής πληρωμής των ασθενών
 • Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο σπίτι» με εργαζόμενους μόνιμης και σταθερής εργασίας
 • Να καλυφθούν Σχολεία και Αθλητικά Κέντρα με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό».
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Καταγγελία «σοκ» από μαθητές του 1ου Λυκείου Άνω Λιοσίων –  Επικαλούνται παρενόχληση καθηγητή σε μαθήτρια!

Μια υπόθεση που συνταράσσει την τοπική κοινωνία των Άνω Λιοσίων βρίσκεται εν εξελίξει εδώ και λίγες ημέρες, όπως...

Φωτιά τώρα στο Τσουκλίδι κοντά στο κλειστό του μπάσκετ

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα, στη συνοικία Τσουκλίδι στα Άνω Λιόσια, κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται...

Αίτημα για κάλυψη θέσης Καθαρίστριας και φύλακα από το σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Λυκείου Άνω Λιοσίων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Συλλογος  Γονεων & Κηδεμονων 2ου  Λυκειου Ανω  Λιοσιων                       Email:2οgelanoliosion@gmail.com Άνω Λιόσια 31/10/2022 Προς: Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού              Πρόεδρο  της  Ε.Σ.Ε  Β/θμιας...