spot_img

Περιβάλλον και Πολιτισμός στην ατζέντα της συνεδρίασης του Συμβουλίου Κοινότητας Άνω Λιοσίων

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Σε πνεύμα ομοφωνίας,όπως άλλωστε είχε ζητήσει από την πρώτη  συνεδρίαση ο Πρόεδρος της κοινότητας Άνω Λιοσίων Νικόλαος  Λιόσης, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνεδρίαση του Κοινότητος Συμβουλίου την Πέμπτη 31/10  στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν, γνωμοδότηση για παροχή απότμησης στο ΒΙΟΠΑ Άνω Λιοσίων αλλά και η απόφαση προτάσεων προς την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για την σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Φυλής προς το σκέλος που αφορά την Κοινότητα.

Ο πρόεδρος αφού αναφέρθηκε μετά από ερώτημα της συμβούλου κ.  Κοπαλίδου Όλγας για την κατάσταση στον ΟΕΔΑ Φυλής και την φημολογούμενη  επέκτασή του, ενημέρωσε το σώμα πως από τις επίσημες αποφάσεις του ΕΣΔΝΑ που είναι και ο διαχειριστής του ΟΕΔΑ δεν προκύπτει πουθενά περιθώριο επέκτασης του ΟΕΔΑ πέραν των ορίων που αυτός λειτουργεί σήμερα.

Αντιθέτως στις αποφάσεις του ΕΣΔΝΑ προσφάτως προστέθηκε για πρώτη φορά και ο όρος  αποκατάσταση του χώρου, που παραπέμπει ευθέως στον τερματισμό της λειτουργίας του ΟΕΔΑ σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Λιόσης με αφορμή το ερώτημα που δέχτηκε για τον ΟΕΔΑ ενημέρωσε το σώμα για το οραματικό έργο που σχεδίασε, εξασφάλισε τη χρηματοδότηση και υλοποιεί ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και αφορά στην κατασκευή του Ενεργειακού Πάρκου στον πρώην ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων.

«Το πρωτοποριακό αυτό έργο είναι γεγονός. Δημοπρατείται μέσα στο μήνα. Δημιουργούμε  Φωτοβολταϊκό σταθμό 8 MW και αιολικό σταθμό 9 ΜW. Με αυτό το έργο ο Δήμος μας εισέρχεται σε νέα εποχή. Κάνει ένα άλμα και προσεγγίζει χειροπιαστά το μεγάλο ζητούμενο που είναι η ενεργειακή μας αυτάρκεια. Αφήνουμε οριστικά πίσω μας την ταύτισή της περιοχής με τα απορρίμματα και μπαίνουμε δυναμικά και με αξιώσεις πλέον στην οικογένεια των πράσινων Δήμων» υπογράμμισε ο κ. Λιόσης.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης λήφθηκε ομόφωνη απόφαση για το τεχνικό θέμα στο ΒΙΟΠΑ. Στο θέμα των προτάσεων για την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2020 ο Πρόεδρος Νίκος Λιόσης πρότεινε την ανάπλαση της διαδρομής παραπλεύρως του Μόρνου 3,5χιλ  , από τις Εργατικές κατοικίες ( Γεννηματά Ι ) μέχρι τα διοικητικά όρια του Δήμου μας με τον Δήμο Αχαρνών,  με βελτιώσεις στο οδόστρωμα και τον φωτισμό καθώς και παρεμβάσεις που θα δώσουν πρόσβαση στο χώρο και στους συμπολίτες μας με αναπηρία.  «Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλή χώρο περιπάτου και  άθλησης για όλους. Πιστεύουμε ότι είναι κάτι που λείπει από την Κοινότητά μας και θα αναβαθμίσει αισθητά την περιοχή, παράλληλα θα βελτιώσει και την ποιότητα ζωής των κατοίκων» υπογράμμισε ο Νίκος Λιόσης. Η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα.

Στη συζήτηση επί των προτάσεων της Τοπικής Κοινότητας ο Αναπληρωτής πρόεδρος κ. Χρήστος Αποστολόπουλος πρότεινε την Δημιουργία καταφυγίου &

φιλοξενίας αδέσποτων.  «Η δημιουργία καταφυγίου & φιλοξενίας των αδέσποτων δίνει λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας. Είμαστε στους πρόποδες της Πάρνηθας και κάθε μέρα πληθαίνουν οι ασυνείδητοι που εγκαταλείπουν τα  ζώα τους. Δεν μπορούμε να τα αφήσουμε στο έλεός τους , ένα κέντρο φιλοξενίας και επαναπροώθησης με υιοθεσία θα δώσει λύση στο πρόβλημα» είπε ο κ. Αποστολόπουλος.

Την δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου με χώρο θεάτρου, πρότεινε ο κ. Μιχάλης Ζουρίδης τονίζοντας ότι «ένας Δήμος σαν τον δικό μας είναι αδιανόητο να μην έχει ένα χώρο για τις Τέχνες και να χρησιμοποιείται για τέτοιες δράσεις η αίθουσα Μελίνα Μερκούρη που είναι ουσιαστικά χώρος για τα Συμβούλια».

Την αξιοποίηση και ανάπλαση των εγκαταλελειμμένων σιδηροδρομικών γραμμών στην πολεοδομική ενότητα της Ζωφριάς και την μετατροπή της σε χώρο περιπάτου και άθλησης κάτι αντίστοιχο με την ανάπλαση που έχει κάνει ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού στο δικό του αντίστοιχο τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής αλλά και την ολοκλήρωση της πλατείας Ιλιάδος στην Ζωφριά ΙΙ, πρότεινε η κ. Δήμητρα Τσιούνη.

Την ολοκλήρωση της πλατείας επί των οδών Καζαντζάκη & Δοξαρά στον Άγιο Νικόλαο πρότεινε η κ. Ειρήνη Γκαργκάσουλα.  Από την πλευρά της μειοψηφίας ο κ. Δημήτριος Λιόσης είπε πως πρέπει να ολοκληρωθεί ο Πολεοδομικός σχεδιασμός στα  διαμερίσματα του Δήμου που δεν υπάρχει έχει για να μπορούν να προταθούν έργα και πρόσθεσε ότι τον πρόλαβε ο κ. Ζουριδης για το πολιτιστικό κέντρο το οποίο πρότεινε να δημιουργηθεί στο Ο.Τ 946 που είχε  προβλεφθεί παλαιότερα. Στα αντιπλημμυρικά της Λίμνης και την ολοκλήρωσή τους , αναφέρθηκε τέλος η κ. Όλγα Κοπαλίδου στην οποία ο Πρόεδρος απάντησε πως το έργο είναι έτοιμο να ξεκινήσει.

Όλες οι προτάσεις έγιναν δεκτές με ομοφωνία.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Με την παρέλαση κορυφώθηκε ο εορτασμός του ΟΧΙ στα Άνω Λιόσια

Με την παρέλαση των σχολείων και των κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της πόλης, ενώπιον των πολιτικών και...

Δείτε – Σπάνιο βίντεο ντοκουμέντο από τα Άνω Λιόσια λίγες ημέρες μετά το σεισμό του ‘99

Ξεχασμένες εικόνες από μια διαφορετική, αλλά και πολύ δύσκολη, εποχή για τα Άνω Λιόσια, έρχονται στο φως της...

Απομακρύνθηκαν 161 λεωφορεία της ΟΣΥ από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων

H μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στη Φυλή και στην ευρύτερη περιοχή οδήγησε στην απομάκρυνση 161 λεωφορείων της ΟΣΥ...

Συγκλονιστικές στιγμές – Μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς γύρω από τα Άνω Λιόσια (φωτό)

Έχοντας ήδη κάψει μεγάλο μέρος της Χασιάς, αλλά και κομμάτι των ορεινών όγκων πάνω από τον Οικισμό Γεννηματά...