spot_img

«Παλαιού τύπου χωρίς όραμα ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα»

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Δυστυχώς για τους δημότες της Φυλής, ο πρώτος προϋπολογισμός της «νέας» δημοτικής αρχής δείχνει ότι η Διοίκηση του κ. Παππού συνεχίζει στην ίδια λογική που μας έχει καταδικάσει τόσα χρόνια στην υποβάθμιση.

Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό παλαιού τύπου χωρίς όραμα, χωρίς κοινωνικό πρόσημο, που αντί να απαντάει στα εκρηκτικά προβλήματα της πόλης, τα επιδεινώνει.

Στον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα δεν υπάρχει καμιά μέριμνα για την ουσιαστική αναβάθμιση των σχολείων, των τοπικών κοινοτήτων και των γειτονιών, ενώ για ακόμη μια φορά ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι οι φτωχοί συγγενείς του πιο πλούσιου δήμου της χώρας.

Από τα 38 εκατομμύρια που λαμβάνουμε ως αντιστάθμισμα για το συνεχιζόμενο έγκλημα της χωματερής, μόνο 4 εκατομμύρια θα επενδυθούν σε έργα, ενώ από τα 38 έργα που περιλαμβάνει το τεχνικό πρόγραμμα, μόνο τα 8 είναι νέα έργα. Τα χρήματα των αντισταθμιστικών πρέπει να επιστρέφουν ως παροχές στους δημότες και όχι να «χάνονται» μεταξύ των εργολάβων.

O κ. Παππούς μετά τις αντιδράσεις μας για έλλειψη νέων έργων και όραμα εμφάνισε ως νέος «Χουντίνι»,  ένα νέο τεχνικό πρόγραμμα με έργα που ΘΑ γίνουν, για να μας πείσει ότι τελικά μέσα σε πέντε λεπτά «βρήκε» το όραμα του για την πόλη.

Δηλαδή, η «νέα» διοίκηση δεν μπήκε καν στον κόπο να ασχοληθεί με την προδιαγραφή αναγκαίων έργων για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης. Για παράδειγμα, η αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Φυλής συνεχίζει να είναι ζητούμενο, γιατί παρά τα «έργα», κάθε φορά που βρέχει πλημμυρίζουμε.

Πρόκειται για μια διοίκηση που πέρα από ανίκανη να λύσει τα προβλήματα είναι και αδιάφορη, όπως φαίνεται από τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα.

Η παράταξη «ΦΥΛΗ.ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ» κατέθεσε ρεαλιστικές προτάσεις, αλλά η διοίκηση δεν έκανε δεκτή ούτε μία, ενώ απέρριψε και τις προτάσεις και των τριών τοπικών συμβουλίων, προκαλώντας την δυσαρέσκεια των προέδρων τους.

Η παράταξη «ΦΥΛΗ.ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ» ζήτησε μέριμνα για την υγεία των δημοτών, με την δημιουργία κέντρων υγείας στις τοπικές κοινότητες, μεγαλύτερο ποσοστό για την παιδεία, σχεδιασμό νέων σχολείων, βαρύτητα στον αθλητισμό και στον πολιτισμό της πόλης. Ζητήσαμε την συμπαράσταση στις πολύτεκνες, τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, μέριμνα για τα Α.Μ.Ε.Α., για τη νεολαία, για τα αδέσποτα της πόλης μας.

Όμως η διοίκηση του κ. Παππού δεν υιοθέτησε τίποτα, μάλιστα μας δήλωσαν ευθαρσώς οι κ.κ. Παππούς και Μπουραΐμης ότι ο Δήμος έχει φτάσει να μην είναι βιώσιμος, χωρίς τα αντισταθμιστικά χρήματα από την χωματερή, συνεχίζοντας την ίδια «καραμέλα» και εκφοβίζοντας εργαζόμενους και πολίτες.

Οι κύριοι Παππούς-Μπουραΐμης δεν έκαναν τίποτα όλα αυτά τα χρόνια για να μπορέσουν να δημιουργήσουν έναν Δήμο αυτόνομο, βιώσιμο, αναπτυξιακό.

Παραδέχτηκαν ότι η δημοτική διαχείριση του νερού, μας «βάζει μέσα» 2,5 εκατομμύρια ανά έτος.

Τόσα πολλά χρήματα έχουμε ή τόσα αξίζει η πελατειακή σχέση Δήμου και δημοτών;

Δυστυχώς οι κύριοι Παππούς-Μπουραΐμης έχουν δείξει δείγματα γραφής και δεν δεχόμαστε από εκείνους μαθήματα πολιτικής, όταν έχουν οδηγήσει τους τρεις Δήμους σε καταστροφή.

Νέα τους επιδίωξη είναι η θεσμοθέτηση των αντισταθμιστικών χρημάτων από την χωματερή, που μεταφράζεται σε παραμονή της χωματερής για πάντα.

Η ύπαρξη και η διατήρηση της χωματερής, είναι η αίτια της «αγάπης» όλων των Περιφερειαρχών, νυν και πρώην, που με τα «δήθεν» έργα προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι για το αβάστακτο βάρος που έχουμε επωμιστεί τόσα χρόνια.

Καταψηφίσαμε το σχέδιο προϋπολογισμού και το τεχνικό πρόγραμμα της διοίκησης του κ. Παππού, γιατί θέλουμε να συνεχίσουμε να σας κοιτάμε στα μάτια και να αγωνιζόμαστε για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας στην πόλη που αγαπάμε.

Καταψηφίσαμε, γιατί δεν θα γίνουμε μέρος του παλιού πολιτικού κατεστημένου της πόλης αδιαφορώντας για τις 3 κοινότητες της πόλης μας, που συνεχίζουν να παραμένουν στα αζήτητα της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

Δεν είμαστε περήφανοι για την κατάσταση στην πόλη μας, για την κατάσταση στην παιδεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό στη Φυλή. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί με τους δημότες της Φυλής, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί πρέπει κάποια στιγμή η πόλη μας να γίνει μια κανονική πόλη και να βγει από το περιθώριο και την παρακμή που την καταδικάζουν διοικήσεις, όπως αυτή των κυρίων Παππού- Μπουραΐμη.

Με πείσμα, αισιοδοξία και όρεξη συνεχίζουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε εδώ και καιρό, για να φέρουμε μια διαφορετική νοοτροπία στην πολιτική ζωή της πόλης μας.

Θα είμαστε δίπλα στους πολίτες, με προτάσεις και μακριά από μικροπολιτικούς υπολογισμούς.

Όλοι μαζί, μπορούμε και θέλουμε να αλλάξουμε αυτή την πόλη. 

Αλέξανδρος Β. Κουλοχέρης

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης

Φυλή. Νέο Ξεκίνημα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Με την παρέλαση κορυφώθηκε ο εορτασμός του ΟΧΙ στα Άνω Λιόσια

Με την παρέλαση των σχολείων και των κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της πόλης, ενώπιον των πολιτικών και...

Δείτε – Σπάνιο βίντεο ντοκουμέντο από τα Άνω Λιόσια λίγες ημέρες μετά το σεισμό του ‘99

Ξεχασμένες εικόνες από μια διαφορετική, αλλά και πολύ δύσκολη, εποχή για τα Άνω Λιόσια, έρχονται στο φως της...

Απομακρύνθηκαν 161 λεωφορεία της ΟΣΥ από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων

H μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στη Φυλή και στην ευρύτερη περιοχή οδήγησε στην απομάκρυνση 161 λεωφορείων της ΟΣΥ...

Συγκλονιστικές στιγμές – Μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς γύρω από τα Άνω Λιόσια (φωτό)

Έχοντας ήδη κάψει μεγάλο μέρος της Χασιάς, αλλά και κομμάτι των ορεινών όγκων πάνω από τον Οικισμό Γεννηματά...