Νηπιαγωγεία Δήμου Φυλής, και η ταλαιπωρία συνεχίζεται

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Την παροιμία «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» αγνοεί όπως φαίνεται η Δημοτική Αρχή Φυλής, η οποία τρέχει στο «και πέντε» να φροντίσει για τη στέγαση των 4χρονων νηπίων στον Δήμο Φυλής.

Ήταν απολύτως γνωστό στη Διοίκηση του Δήμου ότι οι υπάρχουσες σχολικές υποδομές δεν επαρκούσαν για την εφαρμογή της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής, κατάσταση που θα γινόταν ακόμα χειρότερη λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό. Παρ’όλα αυτά, μόλις ένα μήνα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και μέσα στο καλοκαίρι, προχώρησε τις διαδικασίες για την προμήθεια των προκατασκευασμένων αιθουσών όπου θα στεγαστούν τα παιδιά.

Όπως ήταν φυσικό, ο χρόνος δεν έφτασε και τώρα η Διοίκηση του δήμου Φυλής αναγκάζεται να λειτουργήσει παραρτήματα Νηπιαγωγείων μέσα στους παιδικούς σταθμούς!

Η παράταξη «αλλάΖουμε» εκφράζει κατ΄ αρχήν την αντίθεσή της με την εφαρμογή της Προσχολικής Αγωγής δίχως αύξηση της χρηματοδότησης, προσλήψεις προσωπικού και ανέγερση νέων Νηπιαγωγείων. Η λύση των προκατασκευασμένων αιθουσών που υπέδειξε η κυβέρνηση και εφαρμόζουν οι Δήμοι, μεταξύ αυτών και ο Δήμος Φυλής, είναι πρόχειρη και αντιπαιδαγωγική. Εφόσον, στην παρούσα φάση δε μπορεί να γίνει διαφορετικά με τη στέγαση των νηπίων, θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη τη μεταφορά των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς που βρίσκονται κοντά στον τόπο κατοικίας τους. Δε μπορεί να ταλαιπωρούνται 4χρονα παιδιά σε μακρινές και άσκοπες μετακινήσεις.

Θεωρούμε επιπλέον, απαραίτητη προϋπόθεση  να τηρούνται και να εφαρμόζονται όλα τα απαραίτητα μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Επίσης, δεχόμαστε μόνο ως προσωρινή τη λειτουργία των συγκεκριμένων παραρτημάτων, περιμένοντας την ολοκλήρωση των κανονικών αιθουσών, θέμα το οποίο ψηφίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, με ποσό 351.540.00 ευρώ. Ζητάμε από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Φυλής ως αρμόδια της υπόθεσης,  να μας ενημερώσει που βρίσκεται το θέμα της εγκατάστασης των προκατασκευασμένων αιθουσών και πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί.

Τέλος, ζητάμε να διασφαλιστεί ότι το λειτουργικό κόστος των παραρτημάτων Νηπιαγωγείων (ύψους 30 χιλιάδων ευρώ) που θα αναλάβει να καλύψει η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, δε θα λείψει από τις τεράστιες ανάγκες των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Χρήστος Ρούσσας

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Φυλής

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης αλλάΖουμε

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Κλιμακώνεται η ένταση με τους Ρομά σε Άνω Λιόσια και Ζεφύρι – Φωτιά σε λεωφορείο

Νέα επεισόδια βρίσκονται εν εξελίξει αυτή την ώρα σε Άνω Λιόσια και Ζεφύρι, με ομάδες Ρομά να δημιουργούν...

Καταγγελία «σοκ» από μαθητές του 1ου Λυκείου Άνω Λιοσίων –  Επικαλούνται παρενόχληση καθηγητή σε μαθήτρια!

Μια υπόθεση που συνταράσσει την τοπική κοινωνία των Άνω Λιοσίων βρίσκεται εν εξελίξει εδώ και λίγες ημέρες, όπως...

Φωτιά τώρα στο Τσουκλίδι κοντά στο κλειστό του μπάσκετ

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα, στη συνοικία Τσουκλίδι στα Άνω Λιόσια, κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται...

Αίτημα για κάλυψη θέσης Καθαρίστριας και φύλακα από το σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Λυκείου Άνω Λιοσίων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Συλλογος  Γονεων & Κηδεμονων 2ου  Λυκειου Ανω  Λιοσιων                       Email:2οgelanoliosion@gmail.com Άνω Λιόσια 31/10/2022 Προς: Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού              Πρόεδρο  της  Ε.Σ.Ε  Β/θμιας...