spot_img

Νηπιαγωγεία Δήμου Φυλής, και η ταλαιπωρία συνεχίζεται

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Την παροιμία «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» αγνοεί όπως φαίνεται η Δημοτική Αρχή Φυλής, η οποία τρέχει στο «και πέντε» να φροντίσει για τη στέγαση των 4χρονων νηπίων στον Δήμο Φυλής.

Ήταν απολύτως γνωστό στη Διοίκηση του Δήμου ότι οι υπάρχουσες σχολικές υποδομές δεν επαρκούσαν για την εφαρμογή της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής, κατάσταση που θα γινόταν ακόμα χειρότερη λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό. Παρ’όλα αυτά, μόλις ένα μήνα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και μέσα στο καλοκαίρι, προχώρησε τις διαδικασίες για την προμήθεια των προκατασκευασμένων αιθουσών όπου θα στεγαστούν τα παιδιά.

Όπως ήταν φυσικό, ο χρόνος δεν έφτασε και τώρα η Διοίκηση του δήμου Φυλής αναγκάζεται να λειτουργήσει παραρτήματα Νηπιαγωγείων μέσα στους παιδικούς σταθμούς!

Η παράταξη «αλλάΖουμε» εκφράζει κατ΄ αρχήν την αντίθεσή της με την εφαρμογή της Προσχολικής Αγωγής δίχως αύξηση της χρηματοδότησης, προσλήψεις προσωπικού και ανέγερση νέων Νηπιαγωγείων. Η λύση των προκατασκευασμένων αιθουσών που υπέδειξε η κυβέρνηση και εφαρμόζουν οι Δήμοι, μεταξύ αυτών και ο Δήμος Φυλής, είναι πρόχειρη και αντιπαιδαγωγική. Εφόσον, στην παρούσα φάση δε μπορεί να γίνει διαφορετικά με τη στέγαση των νηπίων, θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη τη μεταφορά των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς που βρίσκονται κοντά στον τόπο κατοικίας τους. Δε μπορεί να ταλαιπωρούνται 4χρονα παιδιά σε μακρινές και άσκοπες μετακινήσεις.

Θεωρούμε επιπλέον, απαραίτητη προϋπόθεση  να τηρούνται και να εφαρμόζονται όλα τα απαραίτητα μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Επίσης, δεχόμαστε μόνο ως προσωρινή τη λειτουργία των συγκεκριμένων παραρτημάτων, περιμένοντας την ολοκλήρωση των κανονικών αιθουσών, θέμα το οποίο ψηφίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, με ποσό 351.540.00 ευρώ. Ζητάμε από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Φυλής ως αρμόδια της υπόθεσης,  να μας ενημερώσει που βρίσκεται το θέμα της εγκατάστασης των προκατασκευασμένων αιθουσών και πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί.

Τέλος, ζητάμε να διασφαλιστεί ότι το λειτουργικό κόστος των παραρτημάτων Νηπιαγωγείων (ύψους 30 χιλιάδων ευρώ) που θα αναλάβει να καλύψει η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, δε θα λείψει από τις τεράστιες ανάγκες των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Χρήστος Ρούσσας

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Φυλής

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης αλλάΖουμε

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Άνω Λιόσια – «Χαλί» η Γεωργίου Παπανδρέου

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα του οδικού δικτύου στο κέντρο των Άνω Λιοσίων αποτελούσε καιρό τώρα η οδός...

Σε διαμέρισμα στα Άνω Λιόσια έμεναν τρομοκράτες που στόχευαν εβραϊκό εστιατόριο

Σε καταυλισμό στα Άνω Λιόσια έμεναν οι τρομοκράτες που σχεδίαζαν πλήγματα σε εβραϊκούς στόχους στην ελληνική επικράτεια. Η...

Δήμος Φυλής – Αυστηρές κυρώσεις και πρόστιμα για τη στάση και στάθμευση στις λωρίδες διέλευσης τυφλών

Αυστηρές προειδοποιήσεις για την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης επάνω στις λωρίδες διάβασης τυφλών, με την επισήμανση ότι “Η...

Άνω Λιόσια – Συνελήφθη 31χρονος που έκλεβε χρήματα και αντικείμενα γιατρών και ασθενών σε δημόσια νοσοκομεία

Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται ένας 31χρονος από τα Άνω Λιόσια, ο οποίος κατηγορείται πως μπούκαρε σε...