spot_img

Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής – Ζητά έκτακτο Δ.Σ. με θέμα την εγκληματικότητα

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Προς: Δήμαρχο και  Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Φυλής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής που στηρίζεται από το ΚΚΕ ζητά, να γίνει άμεσα ανοικτό Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να πουν τη γνώμη τους και οι φορείς και οι κάτοικοι για το μεγάλο πρόβλημα της εγκληματικότητας-παραβατικότητας.

Όλοι συμφωνούμε στο Δήμο μας πως το πρόβλημα της εγκληματικότητας-παραβατικότητας βασανίζει την πλειοψηφία των ανθρώπων που κατοικούν στο δήμο Φυλής.             

Οι βασικές αιτίες αυτών των προβλημάτων είναι το εμπόριο ναρκωτικών που έχει  άμεση σχέση  με την οπλοκατοχή και την οπλοχρησία. Ο θάνατος του 11χρονου μαθητή στο Μενίδι από αδέσποτη σφαίρα, επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο το υπαρκτό πρόβλημα της εγκληματικότητας στην περιοχή μας.

Σε πολλές γειτονιές του Δήμου Φυλής κύρια, στο Ζεφύρι και στα Άνω Λιόσια είναι καθαρά θέμα τύχης που δεν έχουμε ακόμη θάνατο. Λίγο έλειψε βέβαια πριν λίγα χρόνια στο Ζεφύρι να έχει μια τέτοια ‘’τύχη’’ μικρό κοριτσάκι που τραυματίστηκε στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα στο μπαλκόνι του σπιτιού του. Η εγκληματικότητα που αναπτύχθηκε και  οξύνθηκε τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας δεν είναι τυχαία.

Είναι συγκεκριμένη επιλογή των κυβερνήσεων να συγκεντρωθεί και να γκετοποιηθεί μακριά από το κέντρο της Αθήνας, σε περιοχές που ζουν φτωχά λαϊκά στρώματα Φυλή-Μενίδι- Ασπρόπυργος, με στόχο να την ελέγχουν και να την αξιοποιούν.

Η φτώχεια η ανεργία η εξαθλίωση η γκετοποίηση βρίσκουν πρόσφορο έδαφος ώστε να δρουν διάφορα εγκληματικά κυκλώματα με χαρακτηριστικό αυτό της διακίνησης των ναρκωτικών.

Αν σε αυτά δεν υπάρξουν μέτρα και λύσεις, τότε το πρόβλημα θα επανέρχεται, όσες αστυνομικές επιχειρήσεις και να γίνουν.

Η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα δεν είναι φυσικό φαινόμενο είναι συνέπεια μιας κοινωνίας που βρίσκεται σε βαθιά κρίση γιατί  λειτουργεί με γνώμονα το κέρδος και όχι την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Συνδέεται με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα έχει –  αν όχι την στήριξη – την ανοχή  από κρατικούς μηχανισμούς, καθώς και διάφορες φασιστικές ομάδες που έχουν ανοιχτή διασύνδεση με αυτά τα κυκλώματα.

Μιλάμε δηλαδή για οργανωμένο έγκλημα με λεία τα υπέρογκα κέρδη που είναι πάνω από θρησκεία, χρώμα δέρματος, καταγωγής των διαπλεκομένων  στις εγκληματικές ενέργειες.

Το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ  του Δήμου Φυλής και της αστυνομίας, η  παραχώρηση του κτιρίου της πολεοδομίας στην ΟΠΚΕ και η αγορά  8 τζιπ και ενός επιβατικού  που κόστισαν στους δημότες 350.000 ευρώ, δεν πιστεύουμε πως θα λύσει το πρόβλημα ( παρόμοιο μνημόνιο έχει υπογραφεί και στο Μενίδι ).

Γίνονται κατά διαστήματα επιχειρήσεις της αστυνομίας και με  ΜΑΤ, αλλά χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα γιατί υπάρχει διασύνδεση του κράτους και των οικονομικών συμφερόντων που έχουν τεράστια κέρδη, από την διακίνηση των ναρκωτικών και των όπλων. Όπως έχει μάλιστα αποδειχθεί στην κατάσταση αυτή είναι διασυνδεδεμένοι επιχειρηματίες αλλά κατά καιρούς διαβάζουμε και για μέλη και στελέχη των σωμάτων ασφαλείας καθώς και διάφορα φασιστικά μορφώματα.

Είναι ζήτημα ότι ο κεντρικός προσανατολισμός της αστυνομίας δεν είναι η προστασία του εργαζόμενου λαού, του ανέργου, του νέου αλλά αντίθετα είναι η ένταση της καταστολής απέναντι σε κάθε αγώνα που αυτοί διεξάγουν.

Γι’ αυτό με κατεύθυνση αποδυναμώνονται  τα περιφερειακά αστυνομικά τμήματα και ταυτόχρονα ενισχύονται οι μηχανισμοί καταστολής του λαϊκού κινήματος όπως τα ΜΑΤ.

Να καταγγείλουμε την υποκρισία της κυβέρνησης, που από την μια τάχα συμμερίζεται την δίκαιη αγανάκτηση των λαϊκών οικογενειών, για την αύξηση της εγκληματικότητας και από την άλλη σε απόλυτη προσαρμογή με τις επιταγές της Ε.Ε αλλά και την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των άλλων αστικών κομμάτων, φέρνει στη Βουλή νομοσχέδιο για την νομιμοποίηση  των δήθεν ‘’μαλακών’’ ναρκωτικών , νομιμοποιεί δηλαδή το εμπόριο.

Η ιστορική πείρα έχει αποδείξει ότι τέτοια  φαινόμενα ξεριζώθηκαν μόνο όταν ξεριζώθηκαν οι αιτίες που τα γεννούν και τα τροφοδοτούν, δηλαδή τα επιχειρηματικά συμφέροντα και το κράτος  και  η εξουσία που τα περιφρουρεί.

Και αυτό βεβαίως έγινε χάρη στην κινητοποίηση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και δεν είναι έργο κάποιων αυτόκλητων σωτήρων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής καλεί τους μαζικούς φορείς του Δήμου μας και κάθε δημότη να κάνουν δική τους υπόθεση το πρόβλημα της εγκληματικότητας και να παλέψουν για την λύση του.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση

Δημήτριος Τσιουμπρής

Δημοτικός Σύμβουλος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Με την παρέλαση κορυφώθηκε ο εορτασμός του ΟΧΙ στα Άνω Λιόσια

Με την παρέλαση των σχολείων και των κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της πόλης, ενώπιον των πολιτικών και...

Δείτε – Σπάνιο βίντεο ντοκουμέντο από τα Άνω Λιόσια λίγες ημέρες μετά το σεισμό του ‘99

Ξεχασμένες εικόνες από μια διαφορετική, αλλά και πολύ δύσκολη, εποχή για τα Άνω Λιόσια, έρχονται στο φως της...

Απομακρύνθηκαν 161 λεωφορεία της ΟΣΥ από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων

H μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στη Φυλή και στην ευρύτερη περιοχή οδήγησε στην απομάκρυνση 161 λεωφορείων της ΟΣΥ...

Συγκλονιστικές στιγμές – Μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς γύρω από τα Άνω Λιόσια (φωτό)

Έχοντας ήδη κάψει μεγάλο μέρος της Χασιάς, αλλά και κομμάτι των ορεινών όγκων πάνω από τον Οικισμό Γεννηματά...