Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Φυλής για τη συνεδρίαση του ΕΔΣΝΑ

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – Καταγγέλλουμε στο λαό του Δήμου Φυλής την Περιφερειακή Αρχή Αττικής (ΣΥΡΙΖΑ) της κ. Δούρου, που σε συμπαιγνία με την κυβέρνηση και τη νέα Περιφερειακή Αρχή (ΝΔ) του κ. Πατούλη, στα μουλωχτά και σαν τον κλέφτη, κάλεσε την Πέμπτη 1η Αυγούστου 2019 και ώρα 2:30 μ.μ., έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ, προκειμένου να προχωρήσει σε μια θηριώδη επέκταση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων του ΧΥΤΑ Φυλής με δυνατότητα επεξεργασίας 300.000 τόνων σύμμεικτων αποβλήτων ανά έτος, από 100.000 τόνους που είναι σήμερα.

Αφού δεν κατάφεραν την Τετάρτη 31 Ιούνη, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση τους, που την όρισαν επίτηδες τέλη του μήνα, κατακαλόκαιρο, για να αποφύγουν την κατακραυγή και την αντίδραση του κόσμου, μια που τους σταμάτησε η μαζική και δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν συνδικάτα και φορείς της Αττικής, μαζεύτηκαν και πάλι σήμερα κρυφά, με την παρουσία και του σημερινού Δημάρχου Φυλής κ. Παππού και του πρώην Δημάρχου κ. Μπουραΐμη,  για να υπογράψουν να συνεχιστεί το «έγκλημα» στη Φυλή και στο Θριάσιο.

Η κατάντια τους δεν έχει όρια! Γράφουν στα «παλιά τους τα παπούτσια» τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής και ενδιαφέρονται μόνο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που λυμαίνονται τα κέρδη της ιδιωτικοποίησης του ΧΥΤΑ Φυλής.

Δηλώνουμε πως όσες αποφάσεις κι αν πάρουν σαν κλέφτες στα μουλωχτά, θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους. Οι εργαζόμενοι και ο λαός θα ακυρώσουν στην πράξη τη συγκεκριμένη απόφαση της απερχόμενης και της επερχόμενης διοίκησης του ΕΔΣΝΑ.

Η κατάσταση με τη χωματερή στη Φυλή έχει φτάσει στο απροχώρητο για τους κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής που βιώνουμε άμεσα τις συνέπειες της λειτουργίας της στην υγεία μας και στην ποιότητα της ζωής μας.

Φτάνει πια! Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές μας! Δεν θα επιτρέψουμε να προχωρήσουν τα σχέδια τους. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με όλους τους φορείς της Δυτικής Αττικής, για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, για διαχείριση απορριμμάτων με κριτήριο την ποιότητα ζωής των λαϊκών οικογενειών.

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει κάθε διαδικασία επέκτασης του ΕΜΑΚ.
  • Όχι στη δημιουργία εργοστασίων καύσης των απορριμμάτων.
  • Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής.
  • Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Οι εκλεγμένοι Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Φυλής

Ο Δημοτικός Σύμβουλος: Νίκος Ζαπάντης

Οι Τοπικοί Σύμβουλοι: Άννα-Μαρία Ζερβουδάκη, Αλέξης Χειράκης

Άνω Λιόσια, 1/8/2019

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Καταγγελία «σοκ» από μαθητές του 1ου Λυκείου Άνω Λιοσίων –  Επικαλούνται παρενόχληση καθηγητή σε μαθήτρια!

Μια υπόθεση που συνταράσσει την τοπική κοινωνία των Άνω Λιοσίων βρίσκεται εν εξελίξει εδώ και λίγες ημέρες, όπως...

Φωτιά τώρα στο Τσουκλίδι κοντά στο κλειστό του μπάσκετ

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα, στη συνοικία Τσουκλίδι στα Άνω Λιόσια, κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται...

Αίτημα για κάλυψη θέσης Καθαρίστριας και φύλακα από το σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Λυκείου Άνω Λιοσίων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Συλλογος  Γονεων & Κηδεμονων 2ου  Λυκειου Ανω  Λιοσιων                       Email:2οgelanoliosion@gmail.com Άνω Λιόσια 31/10/2022 Προς: Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού              Πρόεδρο  της  Ε.Σ.Ε  Β/θμιας...