spot_img

Καταγγελία “Δύναμη Συμμετοχής” – Κάλεσμα να αποτραπεί η εναπόθεση σκουπιδιών στο αποκατεστημένο τμήμα της χωματερής

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Διαβάσαμε πρόσφατα, με έκπληξη, δήλωση της προέδρου του ΕΔΣΝΑ – δηλαδή του  καθ΄  ύλην, αποκλειστικού και μοναδικού αρμόδιου φορέα για την διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική – Ρένας Δούρου, σύμφωνα με την οποία «θα σταματήσει το έγκλημα της Φυλής και θα επιτευχθούν οι ευρωπαϊκοί στόχοι μείωσης των απορριμμάτων έως το 2020».

Διαβάσαμε επίσης, ότι έχει πλέον αποφασίσει να εφαρμόσει το συντομότερο το μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων που εμπεριέχει ο νέος περιφερειακός σχεδιασμός, αποβλέποντας στην επανάκτηση της μείωσης των απορριμμάτων.

Με το δεδομένο ότι ο ΠΕΣΔΑ δεν περιέχει καμία νέα χωροθέτηση αλλά στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στο ΧΥΤΑ Φυλής, τα πλέον επίσημα χείλη της διαχείρισης απορριμμάτων μας ενημερώνουν δηλαδή, ότι θα πρέπει να πέσουν σκουπίδια και στο αποκατεστημένο κομμάτι της χωματερής! Απόφαση που αποτελεί άλλωστε, το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ την ερχόμενη Τετάρτη.

Με αυτόν τον τρόπο, τα πλέον επίσημα χείλη της Ελλάδας μας διαβεβαιώνουν ότι «θα σταματήσει να υφίσταται το έγκλημα δεκαετιών που έχει συντελεστεί στη Φυλή!»

Το ειδικό επιστημονικό αντικείμενο της εγκληματολογίας (επιστήμη που ασχολείται με τη συστηματική μελέτη του εγκλήματος ως κοινωνικού φαινομένου), αφορά τη μελέτη των χαρακτηριστικών της εγκληματικής πράξης, καθώς και των πρωταγωνιστών, δηλαδή του δράστη (εγκληματία) και του θύματός του.

Στην περιοχή του δήμου Φυλής εδώ και πολλά χρόνια συντελείται το εξής παράδοξο: ο εκάστοτε θεσμικός δράστης (εγκληματίας) ισχυρίζεται ότι θα σταματήσει το έγκλημα που συντελείται, αλλά την ίδια ώρα εξακολουθεί να το διαπράττει και μάλιστα απευθυνόμενος στα μελλοντικά θύματα και τους απόγονούς τους – στην προκειμένη περίπτωση τους δημότες Φυλής. Χωρίς ντροπή, θεωρώντας προφανώς ότι είναι πολύ πιο έξυπνος από αυτούς και ότι θα συνεχίζει να εγκληματεί και να τους κοροϊδεύει.

Παράλληλα, τα πλέον επίσημα χείλη της διαχείρισης απορριμμάτων χαρακτηρίζουν συλλήβδην τους δημάρχους του νομού Αττικής ως «Ευρωπαίους αλά καρτ» και την ίδια «ορίτζιναλ» Ευρωπαία. Η Ευρώπη, ωστόσο, θεωρεί ότι το σκουπίδι είναι πόρος για αυτό και έχει θεσπίσει, εδώ και πολλά χρόνια, και προσπαθεί να υλοποιήσει την κυκλική οικονομία. Όμως πιστεύει και στη θερμική επεξεργασία, δηλαδή στην καύση με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επίσης, δηλώνει ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή για να πιαστούν οι στόχοι της ανακύκλωσης που έχει θέσει η Ευρώπη για το 2020. Ξεχνώντας ωστόσο, ότι σε θεσμικό επίπεδο και επίπεδο υποδομών, δεν υπάρχει καμία χωροθέτηση για έργο το οποίο θα συμβάλλει στην κυκλική οικονομία και θα μειώσει την ταφή των απορριμμάτων. Θα πρέπει, συνεπώς, να ζητηθεί παράταση για όσο χρόνο χρειάζεται προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος, για να αποφύγουμε τα πρόστιμα, τα οποία δε θα καταλογιστούν στους υπεύθυνους αλλά θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Οι κάτοικοι του δήμου Φυλής και της ευρύτερης περιοχής, είμαστε θύματα μιας διαχρονικής εγκληματικής πράξης, όπως δηλώνουν άλλωστε και τα πιο επίσημα χείλη στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Και για κανένα θύμα  δεν υπάρχουν καλοί και κακοί εγκληματίες.

Γι΄ αυτό, καλούμε τους εκπροσώπους των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, των πολιτιστικών και εξωραϊστικών Συλλόγων, κάθε φορέα και κάθε κάτοικο του δήμου Φυλής και των όμορων δήμων της Δυτικής Αττικής και Δυτικής Αθήνας, ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ το προμελετημένο έγκλημα που θα συντελεστεί την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στις 2.30 μετά το μεσημέρι , στη συνεδρίαση της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ,  με την απόφαση να ρίξουν σκουπίδια στο αποκατεστημένο κομμάτι της χωματερής, δηλαδή ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ!

Ζητάμε ΤΩΡΑ αποκατάσταση – απορρύπανση – ανάπλαση του ΧΥΤΑ Φυλής, με προεδρικό διάταγμα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Με την παρέλαση κορυφώθηκε ο εορτασμός του ΟΧΙ στα Άνω Λιόσια

Με την παρέλαση των σχολείων και των κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της πόλης, ενώπιον των πολιτικών και...

Δείτε – Σπάνιο βίντεο ντοκουμέντο από τα Άνω Λιόσια λίγες ημέρες μετά το σεισμό του ‘99

Ξεχασμένες εικόνες από μια διαφορετική, αλλά και πολύ δύσκολη, εποχή για τα Άνω Λιόσια, έρχονται στο φως της...

Απομακρύνθηκαν 161 λεωφορεία της ΟΣΥ από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων

H μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στη Φυλή και στην ευρύτερη περιοχή οδήγησε στην απομάκρυνση 161 λεωφορείων της ΟΣΥ...

Συγκλονιστικές στιγμές – Μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς γύρω από τα Άνω Λιόσια (φωτό)

Έχοντας ήδη κάψει μεγάλο μέρος της Χασιάς, αλλά και κομμάτι των ορεινών όγκων πάνω από τον Οικισμό Γεννηματά...