spot_img

Κάλεσμα για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα από τη Λαϊκή Επιτροπή Φυλής

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

ΤΜΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Το τμήμα Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στους αθλητές των τμημάτων Μπάσκετ & Ποδοσφαίρου της Λαϊκής Επιτροπής Φυλής καθώς και σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες απ` όλα τα αθλήματα σε όλους τους αθλητικούς συλλόγους του δήμου Φυλής να πάρουν μέρος στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, την Κυριακή 8 Μάη, στις 10.00 πμ στο Σύνταγμα στη συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ.

Η Πρωτομαγιά είναι για όλη την εργατική τάξη και ιδιαίτερα για τους νέους μέρα μνήμης αλλά και μέρα ευθύνης!

Τη 1η Μάη συμπληρώθηκαν 130 χρόνια από την εξέγερση των εργατών του Σικάγο με αίτημα την καθιέρωση της οκτάωρης εργάσιμης μέρας. Η εξέγερση πήρε τη μορφή απεργίας . Η απεργία συνεχίστηκε για μέρες και βάφτηκε με αίμα από το χτύπημα της αστυνομίας με εντολή των εργοδοτών και σκοπό να καταστείλουν την εξέγερση των εργατών .Πολλοί εργάτες, κυρίως οι πρωτοπόροι ,πιάστηκαν, φυλακίστηκαν και εκτελέστηκαν σε θάνατο.

Οι εργάτες νίκησαν και αποφασίστηκε η 1η Μάη του 1886 να καθιερωθεί ως ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!.

Οι αγώνες για τα δικαιώματα των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς δεν σταμάτησαν στο Σικάγο

Το Μάη του ’36,30.000 καπνεργάτες απεργοί διαδηλώνουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η αστυνομία και πάλι με εντολή της εργοδοσίας χτυπά τους απεργούς, σκορπίζει το θάνατο και τραυματίζει αρκετούς. Την 1η Μάη του ’44 στο σκοπευτήριο της Καισαριανής εκτελούνται 200 κομμουνιστές.

Σήμερα, το ερώτημα που τίθεται είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Η εργοδοσία μέσω των κυβερνήσεων ξηλώνει ότι κατάκτηση των εργαζομένων κερδήθηκε με αίμα και επίμονο αγώνα στο πέρασμα των χρόνων, φτάσαμε στο σημείο να παλεύουμε για 8ωρη εργασία.

Μπροστά στα κέρδη τους, όπως τότε που δεν τους ενδιέφερε πόσοι απεργοί θα ήταν νεκροί, έτσι και σήμερα πετούν στο δρόμο εκατομμύρια εργαζόμενους δημιουργώντας στρατιές ανέργων ,προσφέρουν εκ περιτροπής σχέσεις εργασίας, κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας, ανασφάλιστη εργασία, χαμηλές συντάξεις και εργασία μέχρι τα βαθιά γεράματα, εκφυλισμένες υπηρεσίες στην υγεία, την παιδεία, τον αθλητισμό, το πολιτισμό.

Θα τους αφήσουμε να μας σκάβουν το λάκκο ακόμη πιο βαθιά;;;; ή θα πρέπει να δοκιμάσουμε τη δύναμή μας ,να συγκροτηθούμε σε τάξη για τον εαυτό μας και να σπάσουμε τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης, του φόβου, της τρομοκρατίας και να προχωρήσουμε μπροστά.

Είναι, λοιπόν, μέρα μνήμης αλλά και ευθύνης για το πώς κάθε εργαζόμενος/η θα πάρει μέρος στην οργάνωση της ταξικής πάλης με κατεύθυνση σύγκρουσης και ανατροπής από ένα κοινωνικό-οικονομικό σύστημα που σκορπά πολέμους φτώχεια, πρόσφυγες, μετανάστες, ανεργία, εξαθλίωση και να οικοδομήσουμε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο με κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής , κεντρικό σχεδιασμό και το λαό στην εξουσία!

Πούλμαν θα αναχωρήσει στις 8.20π.μ της Κυριακής (8/5/2016) από τη τριγωνική Πλατεία (πίσω από το δημαρχείο) Άνω Λιοσίων.

4/5/2016

ΤΜΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟΥ

ΛΑΪΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Με την παρέλαση κορυφώθηκε ο εορτασμός του ΟΧΙ στα Άνω Λιόσια

Με την παρέλαση των σχολείων και των κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της πόλης, ενώπιον των πολιτικών και...

Δείτε – Σπάνιο βίντεο ντοκουμέντο από τα Άνω Λιόσια λίγες ημέρες μετά το σεισμό του ‘99

Ξεχασμένες εικόνες από μια διαφορετική, αλλά και πολύ δύσκολη, εποχή για τα Άνω Λιόσια, έρχονται στο φως της...

Απομακρύνθηκαν 161 λεωφορεία της ΟΣΥ από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων

H μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στη Φυλή και στην ευρύτερη περιοχή οδήγησε στην απομάκρυνση 161 λεωφορείων της ΟΣΥ...

Συγκλονιστικές στιγμές – Μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς γύρω από τα Άνω Λιόσια (φωτό)

Έχοντας ήδη κάψει μεγάλο μέρος της Χασιάς, αλλά και κομμάτι των ορεινών όγκων πάνω από τον Οικισμό Γεννηματά...