spot_img

Η θέση της Ριζοσπαστικής Κίνησης για το ΔΙΕΚ Φυλής

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Η Ριζοσπαστική Κίνηση Φυλής από την αρχή του 2015 στήριξε και εργάστηκε για να ιδρυθεί και να λειτουργήσει το Δ.Ι.Ε.Κ. Φυλής.

Έφερε κατ΄ επανάληψη το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και το προώθησε σε συναντήσεις με φορείς και συλλόγους της περιοχής, που στήριξαν και στηρίζουν την ομαλή λειτουργία του. Βαθειά πεποίθηση της παράταξής μας είναι ότι με το  Ι.Ε.Κ. η νεολαία μας, απόφοιτοι των σχολείων του Δήμου και άλλων περιοχών, αλλά και άλλοι κάτοικοι στο μεγαλύτερο σε πληθυσμό Δήμο της Δυτικής Αττικής, πολλαπλασιάζουν τις ευκαιρίες για επαγγελματική αποκατάσταση.

Το Δ.Ι.Ε.Κ. Φυλής λειτουργεί σχεδόν 2 χρόνια, από τον Σεπτέμβριο του 2015, στην υποβαθμισμένη περιοχή του Δήμου και ειδικότερα στα Άνω Λιόσια. Στο πολύ μικρό αυτό χρονικό διάστημα το Ι.Ε.Κ. επιτελεί τον σκοπό του, προετοιμάζοντας και καταρτίζοντας τους νέους και άλλους κατοίκους της περιοχής, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης, που ζητούν μια διέξοδο προς την αγορά εργασίας, για καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση σε μια περιοχή με πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας, αλλά και σχολικής εγκατάλειψης. Το ενδεχόμενο να καταργηθεί το Ι.Ε.Κ. θα πλήξει σοβαρά αυτήν την διέξοδο των κατοίκων της πιο επιβαρημένης περιοχής (ΧΥΤΑ Φυλής) και ευρύτερα, μιας περιοχής, που είναι εργατούπολη με παλιννοστούντες, Ρομά και μετανάστες και με πολύ χαμηλό οικονομικό υπόβαθρο. 

Να τονίσουμε ότι τον τελευταίο καιρό τα συνεχή γεγονότα στα σύνορα των Δήμων Αχαρνών και Φυλής, με αποκορύφωμα το θάνατο μικρού μαθητή, υπενθυμίζουν δυστυχώς για άλλη μια φορά και μάλιστα με τραγικό τρόπο την κατάσταση στην περιοχή. Θεωρούμε ότι η Εκπαίδευση αποτελεί βασικό εργαλείο για την αποτελεσματική και ουσιαστική αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών. Έτσι, επιβάλλεται το Υπουργείο να βοηθήσει στην ενίσχυση του Δ.Ι.Ε.Κ. Φυλής και των δυνατοτήτων, που προσφέρονται από τις σπουδές σε αυτό, κι όχι να κάνει σχέδια για αναστολή της λειτουργίας του.

Επιπλέον, ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής στήριξε το αίτημα μας για την ίδρυση και λειτουργία του Δ.Ι.Ε.Κ. Φυλής το 2015 και ο Δήμος από τότε στηρίζει τις δομές του Ι.Ε.Κ. με ίδιους πόρους.

Θεωρούμε ότι το Υπουργείο Παιδείας χρειάζεται άμεσα να αναθεωρήσει το σχέδιο για αναστολή λειτουργίας του Δ.Ι.Ε.Κ. Φυλής λαμβάνοντας υπόψη του τις αντιδράσεις που αυτό έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία (αποφάσεις του Δήμου, σωματείων και φορέων) και κυρίως το μεγάλο κοινωνικό όφελος, που προσφέρει η διευρυνόμενη λειτουργία του στην περιοχή. Ήδη έχουμε παρέμβει ζητώντας την αναστολή της απόφασης.

Το Συντονιστικό της Ριζοσπαστικής Κίνησης Φυλής

[FBW]

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Δείτε – Σπάνιο βίντεο ντοκουμέντο από τα Άνω Λιόσια λίγες ημέρες μετά το σεισμό του ‘99

Ξεχασμένες εικόνες από μια διαφορετική, αλλά και πολύ δύσκολη, εποχή για τα Άνω Λιόσια, έρχονται στο φως της...

Απομακρύνθηκαν 161 λεωφορεία της ΟΣΥ από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων

H μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στη Φυλή και στην ευρύτερη περιοχή οδήγησε στην απομάκρυνση 161 λεωφορείων της ΟΣΥ...

Συγκλονιστικές στιγμές – Μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς γύρω από τα Άνω Λιόσια (φωτό)

Έχοντας ήδη κάψει μεγάλο μέρος της Χασιάς, αλλά και κομμάτι των ορεινών όγκων πάνω από τον Οικισμό Γεννηματά...

Απόκοσμες εικόνες από τη Χασιά – Κρίσιμες οι επόμενες ώρες (video)

Μια αποφράδα ημέρα βρίσκεται σε εξέλιξη για τον Δήμο Φυλής. Οι εικόνες που έρχονται συνεχώς από μέσα κοινωνικής δικτύωσης,...