spot_img

«Φυλή. Νέο Ξεκίνημα» – «Αν δεν αλλάξουμε πρόσωπα, η κατάσταση θα συνεχίσει να ολισθαίνει. Το βαρέλι δεν έχει πάτο»

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Η δημοτική παράταξη «ΦΥΛΗ. ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ» είχε τονίσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ότι η δημοτική θητεία  που διανύουμε είναι κρίσιμη, μιας και σε αυτήν τη θητεία θα λαμβάνονταν αποφάσεις ζωτικής σημασίας για το μέλλον της πόλης μας.

Είχαμε την ελπίδα ότι εφόσον η χωματερή έχει κορεστεί θα μπορούσαμε να πετύχουμε ένα Νέο Ξεκίνημα για τον Δήμο Φυλής, διεκδικώντας-απαιτώντας το αυτονόητο κλείσιμο της.

Δυστυχώς δυο άνθρωποι από την πόλη μας, οι κύριοι Παππούς και Μπουραΐμης,  στη δύση της καριέρας τους, σε συνεργασία με την κεντρική διοίκηση, έρχονται και βάζουν ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ για άλλα 30 χρόνια  στην Φυλή

Ακόμη ένα επεισόδιο στο σίριαλ της φαρσοκωμωδίας με τον Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής εκτυλίχθηκε στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο με την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  για  την Ο.Ε.Δ.Α. Δυτικής Αττικής, δηλαδή της νέας χωματερής στη Φυλή που επιβεβαιώνει το γνωστό πλέον σύνθημα:

ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΥΛΗ‼

Για άλλη μια φορά απόντες από τις διαδικασίες ήταν οι «άρχοντες των σκουπιδιών» κ.κ. Παππούς-Μπουραΐμης μιας και το αποτέλεσμα το είχαν προκαθορίσει στη συνεδρίαση την 1η Αυγούστου 2019 στον Ε.Δ.Σ.Ν.Α., επί θητείας της επίσης απούσας πρώην Περιφερειάρχου κας Ρένα Δούρου. Οι κ.κ. Παππούς-Μπουραΐμης έχουν μάθει να δίνουν το παρόν ως μέλη, μόνο στις κρυφές συνεδριάσεις του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. μεθοδεύοντας και συναποφασίζοντας για το έγκλημα που συντελείται στον τόπο μας.

O Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης δήλωσε για το κλείσιμο του Χ.Υ.Τ.Α. : «Στόχος μας είναι μέχρι το 2023 να γίνει η μελέτη και η δημοπράτηση των εργοστασίων και μέχρι το 2025 να λειτουργούν αυτά. Έχουμε δεσμευθεί ότι ο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής θα πάψει να λειτουργεί ως ανοικτή χωματερή ως το 2025.»

Τόνισε επίσης : «Κανένας Δήμος δε θέλει τα σκουπίδια στην πόλη του, εκτός από τον Δήμο Φυλής και δικαίως τα πολλά αντισταθμιστικά χρήματα πηγαίνουν σε αυτόν»,  επιβεβαιώνοντας μας ότι εξαγοράζεται η σιωπή των διοικούντων με τα εκατομμύρια των αντισταθμιστικών.

Τόσα χρόνια οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου Φυλής όχι μόνο δεν πίεσαν άλλα σχεδίασαν με εργολάβους και αρμόδιους φορείς την παγίωση και την «μονιμοποίηση» της χωματερής στη Φυλή δημιουργώντας όλοι μαζί συνειδητά ένα τεχνητό αδιέξοδο κάθε φορά.

Η πραγματική διάσταση στο προμελετημένο έγκλημα των διοικούντων περιλαμβάνει τα εξής:

  • Παύση της λειτουργίας της χωματερής ως Χ.Υ.Τ.Α. μέχρι το 2025 και επ’ αόριστον λειτουργία αυτής ως Χ.ΥΤ.Υ.
  • Κατασκευή και Λειτουργία Εργοστασίου-Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων ΣΤΗ ΦΥΛΗ για ολόκληρο τον Κεντρικό Τομέα
  • Αναβάθμιση του ΕΜΑΚ Λιοσίων ώστε να μπορεί να συλλέγει τα ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΑ που θα δέχεται από όλους τους Δήμους

Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει καμία γραμμή, καμία θέληση, καμία προσπάθεια, καμία  ελπίδα να σταματήσουν να έρχονται σκουπίδια στη Φυλή.

Είναι κατανοητό προς όλους ότι μετά το 2025, εάν όλα «πάνε καλά»  θα έχουμε στη ΦΥΛΗ 

  • Χ.Υ.Τ.Υ.
  • ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ και
  • ΟΛΑ τα ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΑ

Βλέπει κανείς κλείσιμο της ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ;

ΕΔΩ οργανώνουν νέα χωματερή, νέα διαχείριση σκουπιδιών.

Συνεχίζει η Φυλή να αποτελεί τη ΜΟΝΗ λύση ΓΙΑ ΟΛΑ‼

Παίζουν με τις λέξεις ότι κλείνει ο Χ.Υ.Τ.Α. το 2025 και για άλλη μια φορά θα είναι το σύνθημα του Δημάρχου Παππού για τις εκλογές του 2023!

Η ΦΥΛΗ συνεχίζει να είναι ένας τόπος περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου!

Η ευθύνη για αυτήν την κατάσταση έχει ονοματεπώνυμο και οφείλεται στη πολιτική που ακολουθούν οι «άρχοντες των σκουπιδιών»» κ.κ. Παππούς–Μπουραΐμης, χτίζοντας έτσι τις πολιτικές τους καριέρες που δύουν, δίπλα πάντα σε ΚΑΘΕ Περιφερειάρχη!

Εμείς, είμαστε εδώ ως αντιπολίτευση για να  καταστήσουμε σαφές στους πολίτες, ότι το σχέδιο  Ο Λ Α  Σ Τ Η  Φ Υ Λ Η  είναι προμελετημένο, με πρωταγωνιστές και βασικούς συμμετέχοντες τους ανθρώπους που διοίκησαν τον Δήμο μας τα τελευταία 20 χρόνια, τους κ.κ. Παππού –Μπουραΐμη.

Οφείλουμε να βλέπουμε ξεκάθαρα, να ενημερώνουμε τον κόσμο και να λέμε όλη την αλήθεια χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις.

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ότι η κατάσταση στην περιοχή συνεχίζει να φθίνει και δυστυχώς έχει ακόμα πιο χαμηλά, γιατί «το βαρέλι δεν έχει πάτο», όσο οι συγκεκριμένοι άνθρωποι διαχειρίζονται τις τύχες μας.

Δεν θα σας καλέσουμε, λοιπόν, σε στημένους αγώνες και στημένες εκδηλώσεις, για προσωπικό πολιτικό όφελος.

Από τη μια, η περίοδος της πανδημίας δεν το επιτρέπει,  πρωτίστως όμως γιατί έχουμε δει ότι όσοι αγώνες δόθηκαν στο παρελθόν, από συλλογικότητες, από μεμονωμένους πολίτες, είτε από κατευθυνόμενους ανθρώπους, δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.

ΓΙΑΤΙ;

Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο και σαφές σε όλους μας, ότι

  • εάν ο αγώνας δεν είναι πραγματικά ομαδικός,
  • εάν ο αγώνας δεν είναι έξω από προσωπικά ή πολιτικά οφέλη και
  • εάν στον αγώνα δεν πρωτοστατήσουν άτομα που εκπροσωπούν θεσμούς και βρίσκονται σε καρέκλες διοίκησης, με πρωτοπόρο τον Δήμαρχο, οι προσπάθειες αυτές θα πέφτουν μια ζωή στο κενό, μιας και η πορεία όλων των πραγμάτων είναι προδιαγεγραμμένη και προκαθορισμένη.

Απλό παράδειγμα η περίπτωση της Κερατέας, εκείνος που πρωτοστάτησε και σήκωσε ανάστημα ήταν ο Δήμαρχος.

Αλήθεια μας κάλεσε ποτέ ο Παππούς  ή ο Μπουραΐμης δίπλα τους, ώστε να εναντιωθούμε στα σχέδια για τις επεκτάσεις και την παραμονή της χωματερής;

Είναι ηλίου φαεινότερον, εάν δεν αλλάξει ο Δήμαρχος και  οι άνθρωποι που βρίσκονται στη διοίκηση και λαμβάνουν αποφάσεις, εμείς όλοι οι υπόλοιποι απλά θα φωνάζουμε, θα στενοχωριόμαστε και τίποτα δεν θα αλλάζει.

Εμείς είμαστε εδώ !

Παρόντες και διεκδικητές για μια καλύτερη πόλη !

Δυστυχώς όμως, ο θεσμικός μας ρόλος δεν μας δίνει την δυνατότητα να λύνουμε προβλήματα και να λαμβάνουμε αποφάσεις.

Βρισκόμαστε δίπλα σας, αφουγκραζόμενοι τα προβλήματα όλων μας, αναδεικνύοντας τα και ασκώντας κάθε μορφή πίεσης ώστε να δοθεί λύση. 

Έχουμε ακόμα 2 χρόνια, μέχρι τη στιγμή που θα πρέπει  να αλλάξουν πρόσωπα και καταστάσεις.

Μέχρι τότε παραμένουμε πιστοί στις αρχές, τις αξίες της παράταξής μας και στον όρκο που δώσαμε, να ΣΑΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ.

Είμαστε πολλοί !

Είμαστε δυνατοί και έτοιμοι να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά την πόλη που της αξίζει.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Με την παρέλαση κορυφώθηκε ο εορτασμός του ΟΧΙ στα Άνω Λιόσια

Με την παρέλαση των σχολείων και των κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της πόλης, ενώπιον των πολιτικών και...

Δείτε – Σπάνιο βίντεο ντοκουμέντο από τα Άνω Λιόσια λίγες ημέρες μετά το σεισμό του ‘99

Ξεχασμένες εικόνες από μια διαφορετική, αλλά και πολύ δύσκολη, εποχή για τα Άνω Λιόσια, έρχονται στο φως της...

Απομακρύνθηκαν 161 λεωφορεία της ΟΣΥ από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων

H μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στη Φυλή και στην ευρύτερη περιοχή οδήγησε στην απομάκρυνση 161 λεωφορείων της ΟΣΥ...

Συγκλονιστικές στιγμές – Μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς γύρω από τα Άνω Λιόσια (φωτό)

Έχοντας ήδη κάψει μεγάλο μέρος της Χασιάς, αλλά και κομμάτι των ορεινών όγκων πάνω από τον Οικισμό Γεννηματά...