spot_img

Επιστολή Δ. Μπουραΐμη σε διευθύνοντα σύμβουλο ΟΣΕ για Προαστιακό

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Επιστολή με την οποία ζητά την τήρηση των υποσχέσεων του αρμόδιου υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζης και της ηγεσίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους κατοίκους του δήμου Φυλής σε σχέση με τον Προαστιακό, απέστειλε στο διευθύνων σύμβουλο του ΟΣΕ Κώστα Πετράκη, ο Δημήτρης Μπουραΐμης.

Θεωρώντας ως κυρίαρχη την ανάγκη αξιοπιστίας λόγων και έργων σε μείζονα θέματα, όπως η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των κατοίκων του δήμου και απορρίπτοντας τη λογική της λαϊκής ρήσης «κάθε θαύμα τρεις ημέρες και το μεγαλύτερο τέσσερις», ο κ. Μπουραΐμης επαναφέρει το θέμα της λειτουργίας του Προαστιακού.

Όπως τονίζει, μεταξύ άλλων στην επιστολή του, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις αλλά και τις υποσχέσεις, η βλάβη που έχει προκληθεί, εδώ και 4 χρόνια, στο τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής ΣΚΑ – ΛΙΟΣΙΑ – ΣΚΑ από διερχόμενη αμαξοστοιχία, δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί. «Γνωρίζουμε ότι για δική σας, εσωτερική εξυπηρέτηση μεταξύ ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει ανοίξει η γραμμή ΘΡΙΑΣΙΟ – ΣΚΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ αλλά παρόλα αυτά δεν έχει συνδεθεί το επιβατικό κομμάτι μεταξύ ΣΚΑ – ΛΙΟΣΙΑ – ΣΚΑ. Μια σύνδεση που μπορεί και πρέπει να γίνει άμεσα, χωρίς κόστος» σημειώνει.

Και καταλήγει: «Θεωρώντας ότι το κόστος επισκευής είναι ελάχιστο σε σχέση με το κόστος των έργων που εκτελείτε και ότι αυτό δε μπορεί να αποτελεί άλλοθι για περαιτέρω καθυστερήσεις, αναμένουμε τη γνωστοποίηση από την πλευρά σας συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην ταλαιπωρία των επιβατών».

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της επιστολής:

ΠΡΟΣ

Διευθύνoντα σύμβουλο ΟΣΕ

Καρόλου 1-3 Πλ. Βάθη,

ΑΘΗΝΑ ,Άνω Λιόσια, 15/12/2017

Αξιότιμε κ. Πετράκη,

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι, παρά τις υποσχέσεις σας πως εντός του Δεκεμβρίου 2017, θα δινόταν λύση στη μετακίνηση των επιβατών του Προαστιακού από και προς το αεροδρόμιο και συγκεκριμένα στο κομμάτι ΣΚΑ – ΛΙΟΣΙΑ – ΣΚΑ, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για αποκατάσταση της βλάβης, η οποία είχε προκληθεί από διερχόμενη αμαξοστοιχία.

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας εδώ και 4 χρόνια – και όταν είχαμε την ευθύνη της διοίκησης του δήμου Φυλής αλλά και σήμερα – η βλάβη δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί.

Γνωρίζουμε ότι για δική σας, εσωτερική εξυπηρέτηση μεταξύ ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει ανοίξει η γραμμή ΘΡΙΑΣΙΟ – ΣΚΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ αλλά παρόλα αυτά δεν έχει συνδεθεί το επιβατικό κομμάτι μεταξύ ΣΚΑ – ΛΙΟΣΙΑ – ΣΚΑ. Μια σύνδεση που μπορεί και πρέπει να γίνει άμεσα, χωρίς κόστος.

Ο όγκος επιβατών που εξυπηρετείται με τα μέσα σταθερής τροχιάς και ιδιαίτερα με το τρένο από το δήμο Φυλής είναι πολύ μεγάλος, εξαιτίας του γεγονότος ότι η περιοχή διαθέτει υπερτοπικές χρήσεις με χαρακτηριστικά προορισμού.

Θεωρώντας ότι το κόστος επισκευής είναι ελάχιστο σε σχέση με το κόστος των έργων που εκτελείτε και ότι αυτό δε μπορεί να αποτελεί άλλοθι για περαιτέρω καθυστερήσεις, αναμένουμε τη γνωστοποίηση από την πλευρά σας συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην ταλαιπωρία των επιβατών.

Με τις ευχές μας για ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ,

Δημήτρης Μπουραΐμης

Επικεφαλής Μείζονος αντιπολίτευσης

ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Με την παρέλαση κορυφώθηκε ο εορτασμός του ΟΧΙ στα Άνω Λιόσια

Με την παρέλαση των σχολείων και των κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της πόλης, ενώπιον των πολιτικών και...

Δείτε – Σπάνιο βίντεο ντοκουμέντο από τα Άνω Λιόσια λίγες ημέρες μετά το σεισμό του ‘99

Ξεχασμένες εικόνες από μια διαφορετική, αλλά και πολύ δύσκολη, εποχή για τα Άνω Λιόσια, έρχονται στο φως της...

Απομακρύνθηκαν 161 λεωφορεία της ΟΣΥ από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων

H μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στη Φυλή και στην ευρύτερη περιοχή οδήγησε στην απομάκρυνση 161 λεωφορείων της ΟΣΥ...

Συγκλονιστικές στιγμές – Μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς γύρω από τα Άνω Λιόσια (φωτό)

Έχοντας ήδη κάψει μεγάλο μέρος της Χασιάς, αλλά και κομμάτι των ορεινών όγκων πάνω από τον Οικισμό Γεννηματά...