spot_img

Εκδήλωση της ΤΟ Μενιδίου – Φυλής του ΚΚΕ στον Κόκκινο Μύλο (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Φτώχεια – Ανεργία – Υποβάθμιση – Ανταγωνισμοί – Επεμβάσεις. Αυτό είναι το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημά τους. Μόνη λύση η ανατροπή, η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ», διοργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Μενιδίου – Φυλής του ΚΚΕ στην αίθουσα ΠΟΚΕΝ στον Κόκκινο Μύλο.

Την εκδήλωση άνοιξε εκ μέρους της Τομεακής Επιτροπής ο Γιώργος Ψαραδέλλης επισημαίνοντας ότι η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων του Κόμματος, και είναι συνέχεια μιας πλούσιας δραστηριότητας για τα μεγάλα λαϊκά εργατικά προβλήματα της περιοχής. 

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Κύριλλος Παπασταύρου μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα από το συγκρότημα της Τομεακής Οργάνωσης Δυτικών Συνοικιών του ΚΚΕ.

https://www.youtube.com/watch?v=MgvCOCaFnO8

 

Ανακοίνωση για τα διόδια:

 ΤΕ ΜΕΝΙΔΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ

«Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια. Ούτε σκέψη για εγκατάσταση νέων διοδίων στη Βαρυμπόμπη»

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική των προκατόχων της, την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ γύρω από το σοβαρό ζήτημα των διοδίων στους οδικούς άξονες.

Η συγκυβέρνηση σήμερα, όχι μόνο δεν καταργεί τα διόδια όπως έλεγε πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση, αλλά εγκαθιστά νέα, αυξάνει το αντίτιμο διέλευσης, υπογράφει νέες συμβάσεις παραχώρησης έργων με τις εταιρείες που εκμεταλλεύονται τους εθνικούς δρόμους, που με τον ιδρώτα του πλήρωσαν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα για να κατασκευασθούν.

Μιλώντας για μείωση της τιμής των διοδίων, για παράδρομους και τιμή με το χιλιόμετρο, για κάρτες ελεύθερης διέλευσης, για ακόμα μια φορά προσπαθεί να αποπροσανατολίσει το λαό της περιοχής, άλλωστε είναι γνωστή η τακτική που ακολουθεί από το παρελθόν, όπου είχε σηκώσει κουρνιαχτό με το “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” και με αλαλαγμούς στελεχών της ότι θα καταργήσουν τις συμβάσεις παραχώρησης όταν κυβερνήσουν, και είναι οι ίδιοι που σήμερα καταλαμβάνουν θέσεις κλειδιά στη διοίκηση της περιφέρειας και έχουν διοριστεί σε υπουργεία εφαρμόζοντας αμέσως την κυβερνητική διαχείριση που υλοποιεί τις συμβάσεις παραχώρησης.

ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ – ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ

Ο λαός και η νεολαία πλήρωσαν ήδη πολύ ακριβά την εφαρμοζόμενη πολιτική τους, με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, με τη φοροληστεία που μας επιβάλλουν και με το τσάκισμα εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων. Είναι η πολιτική τους, που έχει κάνει τις περιοχές μας «πρωταθλητές» στη φτώχεια, την ανεργία και την κακοπληρωμένη δουλειά. Μία πολιτική που συνεχώς υποβαθμίζει ολόκληρες εργατικές – λαϊκές περιοχές, αφού τις καταδικάζει στον «καρκίνο» της χωματερής, στο υποβαθμισμένο και πανάκριβο δίκτυο συγκοινωνιών, στην παντελή έλλειψη αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας.

Περιφερειακή Αρχή και Δημοτικές Αρχές δεν λένε κουβέντα για κατάργηση όλων των διοδίων, αφού αποδέχονται την αρχή ότι για να έχουμε δρόμους πρέπει να υπάρχουν διόδια, να πληρώνει ο λαός για να έχει πρόσβαση.

Αυτή είναι η δίκαιη ανάπτυξη; Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα θα συνεχίσουν να πληρώνουν για να γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων που λυμαίνονται τους δρόμους;

Σήμερα υπάρχουν όλες οι υποδομές, τις οποίες ο λαός έχει πληρώσει και είναι αυτός που πρέπει ελεύθερα να τις απολαμβάνει.

  • Απαιτούμε δρόμους ελεύθερους χωρίς διόδια, ασφαλείς για να εξυπηρετείται άνετα και γρήγορα ο λαός, ο οποίος πλήρωσε και πληρώνει τεράστιους φόρους, φόρο καυσίμων, τέλη κυκλοφορίας κ.λπ. Τα έργα και τις υποδομές να τα αναλαμβάνει το κράτος χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και το περιβάλλον.
  • Απαιτούμε την απόρριψη των συμβάσεων παραχώρησης που επιβάλλουν τα διόδια.
  • Απαιτούμε να κατασκευασθούν γρήγορα και σωστά οι παράδρομοι, οι κόμβοι, οι διαπλατύνσεις και όποιο άλλο έργο είναι αναγκαίο, ώστε με ασφάλεια να κινούνται οι διερχόμενοι.

Καλούμε το λαό της περιοχής να μην επιτρέψει να εγκατασταθούν πλευρικά διόδια, συστήματα ηλεκτρονικής χρέωσης και να απαιτήσει την κατάργηση όλων των διοδίων.

Σε αυτές τις διεκδικήσεις ο λαός της περιοχής θα έχει στο πλευρό του το ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ σταθερά αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική, τη στρατηγική του κεφαλαίου που τη γεννά και τα κόμματα που την υπηρετούν.

[FBW]

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Δείτε – Σπάνιο βίντεο ντοκουμέντο από τα Άνω Λιόσια λίγες ημέρες μετά το σεισμό του ‘99

Ξεχασμένες εικόνες από μια διαφορετική, αλλά και πολύ δύσκολη, εποχή για τα Άνω Λιόσια, έρχονται στο φως της...

Απομακρύνθηκαν 161 λεωφορεία της ΟΣΥ από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων

H μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στη Φυλή και στην ευρύτερη περιοχή οδήγησε στην απομάκρυνση 161 λεωφορείων της ΟΣΥ...

Συγκλονιστικές στιγμές – Μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς γύρω από τα Άνω Λιόσια (φωτό)

Έχοντας ήδη κάψει μεγάλο μέρος της Χασιάς, αλλά και κομμάτι των ορεινών όγκων πάνω από τον Οικισμό Γεννηματά...

Απόκοσμες εικόνες από τη Χασιά – Κρίσιμες οι επόμενες ώρες (video)

Μια αποφράδα ημέρα βρίσκεται σε εξέλιξη για τον Δήμο Φυλής. Οι εικόνες που έρχονται συνεχώς από μέσα κοινωνικής δικτύωσης,...