spot_img

«ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» – Τύφλα να έχει το… Λονδίνο μπροστά στη συγκοινωνία του Δήμου Φυλής

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

London Buses

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Μετά από 5 χρόνια – αφού απέτυχε να κάνει την περιοχή πανεπιστημιούπολη, διαστημικό σταθμό πάνω από το ΧΥΤΑ και κατάφερε να παραπέμψει το θέμα της χωματερής και της εγκληματικότητας στο μέλλον (δηλαδή να το μετατρέψει σε μια ιστορία για μια… άλλη φορά) – ο κ. Παππούς ανακάλυψε ξαφνικά ότι η δημοτική συγκοινωνία είναι βασικό σημείο της καθημερινότητας.

Όλως τυχαίως, στο τέλος της θητείας του και στην αρχή της προεκλογικής περιόδου.

Τι έκανε σε όλη τη θητεία του; Θεώρησε βασικό συγκοινωνιακό έργο τα «μάτια της γάτας», τα φωτάκια, δηλαδή, που κόστισαν (με αδιαφανείς διαδικασίες) πάνω από 500 χιλιάδες ευρώ. Χρήματα με τα οποία θα μπορούσε να αγοράσει λεωφορεία και να δημιουργήσει πραγματική δημοτική συγκοινωνία.

Είναι ώρα να καταλάβει ο κ. Παππούς (και απευθυνόμαστε σε εκείνον προσωπικά γιατί το περιβάλλον του θεωρεί ότι οι δημότες δεν έχουν μνήμη και μυαλό) ότι ένας από τους κυριότερους λόγους που οι άνθρωποι ηλικίας 20-30 ετών φεύγουν από το Δήμο (κυρίως από τα Άνω Λιόσια) είναι το γεγονός ότι περιμένουν να περάσουν ένα, το πολύ δυο λεωφορεία την ώρα, εκεί όπου πριν 5 χρόνια, περίμεναν 15-20 λεπτά για να έρθει το επόμενο. Τώρα, οι κάτοικοι σε ορισμένες περιοχές χρειάζονται δυο λεωφορεία για να πάνε στον Προαστιακό.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι ένα: γιατί κ. Δήμαρχε, αυτά τα 5 χρόνια, δεν υλοποιήσατε τη συμφωνία της διοίκησης Μπουραΐμη με τον ΟΑΣΑ το 2013, που προέβλεπε ΔΗΜΟΤΙΚΗ συγκοινωνία 6 λεωφορειακών γραμμών σε όλες τις συνοικίες του Δήμου Φυλής; Συμφωνία που συμπεριελάμβανε επίσης την οριστική απομάκρυνση του αμαξοστασίου του ΟΑΣΑ (διαχρονικό αίτημα όλων των κατοίκων του Δήμου) καθώς και την απομάκρυνση του νεκροταφείου των λεωφορείων στο στρατόπεδο Λιόση. Είναι προφανές ότι η εξαπάτηση του λαού τιμωρείται, όπως θα τιμωρηθείτε για το απόλυτο συγκοινωνιακό και κυκλοφοριακό χάος που δημιουργήσατε στην περιοχή.

Ο Δήμος Φυλής αξίζει να έχει ένα στρατηγικό σχεδιασμό, συλλογική διαχείριση, ολοκληρωμένο οικοσύστημα υποδομών, ισχυρή κοινωνική προστασία, κοινωνική αλληλεγγύη και οικονομική αυτοτέλεια.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΑΛΛΑΓΗΣ πιστεύει σε μια νέα τοπική διακυβέρνηση με νόμο, τάξη, παιδεία, υγεία, αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη, ασφάλεια, για όλους τους κατοίκους.

Δείτε παρακάτω την απόφαση 232 του Δ.Σ Φυλής για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Φυλής και ΟΑΣΑ για τη δημοτική συγκοινωνία

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΟΑΣΑ-2013-2

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΟΑΣΑ-2013-3

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΟΑΣΑ-2013-4

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Με την παρέλαση κορυφώθηκε ο εορτασμός του ΟΧΙ στα Άνω Λιόσια

Με την παρέλαση των σχολείων και των κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της πόλης, ενώπιον των πολιτικών και...

Δείτε – Σπάνιο βίντεο ντοκουμέντο από τα Άνω Λιόσια λίγες ημέρες μετά το σεισμό του ‘99

Ξεχασμένες εικόνες από μια διαφορετική, αλλά και πολύ δύσκολη, εποχή για τα Άνω Λιόσια, έρχονται στο φως της...

Απομακρύνθηκαν 161 λεωφορεία της ΟΣΥ από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων

H μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στη Φυλή και στην ευρύτερη περιοχή οδήγησε στην απομάκρυνση 161 λεωφορείων της ΟΣΥ...

Συγκλονιστικές στιγμές – Μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς γύρω από τα Άνω Λιόσια (φωτό)

Έχοντας ήδη κάψει μεγάλο μέρος της Χασιάς, αλλά και κομμάτι των ορεινών όγκων πάνω από τον Οικισμό Γεννηματά...