spot_img

Δύναμη Συμμετοχής – «Η διοίκηση Χρήστου Παππού και τα παραμύθια της Χαλιμάς»

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ακόμα και ο μεγαλύτερος παραμυθάς του κόσμου ωχριά μπροστά στα «παραμύθια» που εκστόμισε στη παρουσίαση των «δήθεν» Κοινωνικών Δομών του δήμου, ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. Παραμύθια που δεν απευθύνονταν ούτε σε μικρά παιδιά, γιατί και αυτά ακόμα δε πίστευαν ότι, ο άνθρωπος που κατήργησε τις πιο σημαντικές κοινωνικές δομές του δήμου, βρήκε το θράσος να αυτοεπαινείται για αυτές.

Και, αλήθεια, αυτοεπαινείται γιατί:

• Έκλεισε την ΚΕΔΗΦ, τη μεγαλύτερη δομή άσκησης κοινωνικής πολιτικής

• Έβαλε λουκέτο στο Κοινωνικό Μαγειρείο, το πιο σημαντικό έργο όλης της διοίκησής του.

• Σταμάτησε τα συσσίτια που πρόσφεραν φαγητό, με αξιοπρέπεια, σε 1000 άπορους δημότες.

• Κατήργησε το οικονομικό βοήθημα του δήμου για τις γιορτές Χριστουγέννων και Πάσχα στους δικαιούχους της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

• Έχασε Ψυχοπαιδαγωγικά και προγράμματα ΚΔΑΠ, αφήνοντας εκατοντάδες δικαιούχους γονείς χωρίς βοήθεια.

• Διατηρεί Κοινωνικό Παντοπωλείο που προσφέρει όσπρια, λάδι, μακαρόνια και σαμπουάν και μια φορά το χρόνο δίνει – ύστερα από πίεση – και από ένα κιλό κρέας.

• Έκοψε το δεκατιανό στα σχολεία σε μαθητές που έχουν πρόβλημα υποσιτισμού

• Μείωσε τις παροχές στους παιδικούς σταθμούς του δήμου

• Περιμένει τους χορηγούς για να εξοπλίσει τα σχολεία

• Αφήνει τη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε εκατοντάδες οικονομικά αδύναμους δημότες

Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ έχει πολλές φορές πει ότι οι δημότες δεν είναι ιθαγενείς να τους πουλούν «καθρεφτάκια», ούτε διαθέτουν κοντή μνήμη. Έτσι, γνωρίζουν πολύ καλά ότι επι διοίκησης Μπουραΐμη:

• Η εύρυθμη λειτουργία της ΚΕΔΗΦ αποτέλεσε από τις μεγαλύτερες προτεραιότητες. Τα υπέρογκα ποσά σε χρέη στο ΙΚΑ στην ΔΟΥ και σε προμηθευτές από την πρώτη διοίκηση Παππού (2007-2010) αποπληρώθηκαν και υπήρξε ένα υγιές νομικό πρόσωπο με έντονη κοινωνική δραστηριότητα κοντά στον πολίτη και τις ανάγκες του.

• Ξεκίνησε να λειτουργεί το Κοινωνικό Συσσίτιο, με παράδοση κατ΄οίκον.

• Ξεκίνησαν να λειτουργούν Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο.

• Χριστούγεννα και Πάσχα οι οικονομικά αδύναμοι δημότες ήξεραν ότι θα είχαν ένα χρηματικό βοήθημα να το διαθέσουν όπως επιθυμούσαν. Όχι μια σακούλα με ένα κομμάτι τυρί και 5 μελομακάρονα ή ένα μπαγιάτικο τσουρέκι και 5 αυγά.

• Λειτούργησαν ΚΔΑΠ και ιδρύθηκαν Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα σε Άνω Λιόσια και Ζεφύρι.

• Άρχισε να χορηγείται δεκατιανό σε μαθητές σχολείων που παρουσίαζαν πρόβλημα υποσιτισμού. Διακριτικά, αθόρυβα και με αξιοπρέπεια.

• Λειτούργησαν παιδικοί σταθμοί – πρότυπο με παροχές εφάμιλλες ή και καλύτερες των ιδιωτικών.

• Τα σχολεία εξοπλίζονταν πλήρως σε υλικοτεχνική υποδομή αποκλειστικά με χρήματα του δήμου. Όχι με 2 κομπιούτερ από εδώ και 3 μπάλες από εκεί, ευγενική χορηγία ιδιωτικών εταιριών.

• Σε κανένα οικονομικά αδύναμο δημότη δεν κοβόταν το φως. Κανείς δεν επαιτούσε έξω από τα γραφεία των αντιδημάρχων για να μη μείνουν τα παιδιά του χωρίς ρεύμα και το ψυγείο του χωρίς τρόφιμα.

Όσο για τον περίφημο «leader» δήμο Φυλής στο ευρωπαϊκό επισιτιστικό πρόγραμμα ΤΕΒΑ, αξίζει να σημειώσουμε ότι: α) ο δήμος Φυλής δεν επελέγη ως επικεφαλής για την εξαιρετική κοινωνική του πολιτική αλλά γιατί έριξε… αγκωνιά στην αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής β) αν δεν υπήρχαν χρήματα στο… βάθος, δε θα ενδιαφερόταν ποτέ να σηκώσει το βάρος του προγράμματος και γ) ας ρωτηθούν τι εστί «leader» οι χιλιάδες ωφελούμενοι των δήμων της Δυτικής Αττικής στους οποίους διανεμήθηκαν, μετά από σχεδόν ένα χρόνο του απόλυτου ΤΙΠΟΤΑ, δυο τεμάχια κρέας.

Τέλος και αναφορικά με την ιατρική περίθαλψη, υποτιμούν τη νοημοσύνη των δημοτών και μας αναγκάζουν να υπενθυμίζουμε διαρκώς πότε και με ποιο τρόπο παρέμειναν οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ (νυν ΠΕΔΥ) στο Ζεφύρι: στο τέλος του 2012, όταν η κεντρική διοίκηση αποφάσιζε να κλείσει τα ιατρεία, με πρωτοβουλία του τότε αντιδημάρχου Γιώργου Ραφτέλη, παραχωρήθηκε προσωρινά ο χώρος στα ΚΑΠΗ Ζεφυρίου ενώ αγοράστηκε ακίνητο στην περιοχή για την οριστική τους εγκατάσταση.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ δεσμεύεται ότι, όταν αναλάβει τη διοίκηση του δήμου:

• Μέσα στις πρώτες 100 μέρες θα λειτουργήσει ξανά η ΚΕΔΗΦ (Κοινωφελής Επιχείρηση δήμου Φυλής)

• Ο δήμος θα μεριμνά για την εξασφάλιση της δημόσιας υγιεινής και θα προχωρά στη σύναψη συμφωνιών για την εξασφάλιση, σε όλους τους δημότες, δωρεάν προληπτικών εξετάσεων και, ειδικά για τα παιδιά, δωρεάν παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Άνω Λιόσια – «Χαλί» η Γεωργίου Παπανδρέου

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα του οδικού δικτύου στο κέντρο των Άνω Λιοσίων αποτελούσε καιρό τώρα η οδός...

Σε διαμέρισμα στα Άνω Λιόσια έμεναν τρομοκράτες που στόχευαν εβραϊκό εστιατόριο

Σε καταυλισμό στα Άνω Λιόσια έμεναν οι τρομοκράτες που σχεδίαζαν πλήγματα σε εβραϊκούς στόχους στην ελληνική επικράτεια. Η...

Δήμος Φυλής – Αυστηρές κυρώσεις και πρόστιμα για τη στάση και στάθμευση στις λωρίδες διέλευσης τυφλών

Αυστηρές προειδοποιήσεις για την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης επάνω στις λωρίδες διάβασης τυφλών, με την επισήμανση ότι “Η...

Άνω Λιόσια – Συνελήφθη 31χρονος που έκλεβε χρήματα και αντικείμενα γιατρών και ασθενών σε δημόσια νοσοκομεία

Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται ένας 31χρονος από τα Άνω Λιόσια, ο οποίος κατηγορείται πως μπούκαρε σε...