spot_img

“Δύναμη Συμμετοχής” – Η αλήθεια για τον Βρεφονηπιακο Σταθμό Φυλής

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Είναι γνωστό σε όλους ότι η σημερινή δημοτική αρχή είναι η χειρότερη που πέρασε από τον Δήμο από τη μεταπολίτευση.  Για αυτό εξάλλου διασπάστηκε, κατά τη διάρκεια της θητείας της, κάτι που συμβαίνει σε σπάνιες περιπτώσεις.

Τα τελευταία 4,5 χρόνιαοι κάτοικοι των Άνω Λιοσίων, του Ζεφυρίου και της Φυλής ζούμε όλοι τη διαρκή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας. Κάθε σχέδιο και προοπτική αναβάθμισης του Δήμου, που είχε δρομολογηθεί από τη διοίκηση 2011-2014, σταμάτησε εξαιτίας της ανικανότητας και της αδιαφορίας της διοίκησης Παππού, με αποτέλεσμα να διογκωθούν τα βασικά προβλήματα του Δήμου όπως:

1)   Η εγκληματικότητα, που έχει προσλάβει πρωτοφανείς διαστάσεις

2)   Η καθαριότητα, που είναι στη χειρότερη κατάσταση από ποτέ

3)   Η κοινωνική πολιτική και η πρόνοια,που, μετά την κατάργηση της ΚΕΔΗΦ, έχουν ουσιαστικά ακυρωθεί.

4)   Οι πελατειακές σχέσεις, οι απευθείας αναθέσεις προμηθειών και υπηρεσιών, τα πάσης φύσεως ρουσφέτια σε ημετέρους.

Κανένα σοβαρό έργο σε εξέλιξη, δεν έχει τη σφραγίδα και την υπογραφή της σημερινής διοίκησης.

Είναι, επίσης, γνωστό ότι η διοίκηση Παππού και η αλήθεια είναι έννοιες που δε θα συναντηθούν ποτέ, όπως φάνηκε και στην τελευταία ανακοίνωση για την ανέγερση του βρεφονηπιακού σταθμού στη Φυλή. Η αλήθεια, λοιπόν, είναι η εξής:

  • Στους πρώην Δήμους Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής είχε εγκριθεί (ξεχωριστά σε κάθε Δήμο) η κατασκευή ενός βρεφονηπιακού σταθμού από την Περιφέρεια. Μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη, οι σταθμοί αυτοί ήρθαν ως «προίκα» στο νέο ενιαίο Δήμο. Κατά αυτόν τον τρόπο, υλοποιήθηκε επί διοίκησης Μπουραΐμη ο βιοκλιματικός βρεφονηπιακός σταθμός στη Ζωφριά (προκρίθηκε γιατί κινδύνευε να χαθεί η χρηματοδότησή του). Στο Ζεφύρι είχε ήδη δημοπρατηθεί ο σταθμός, ωστόσο καθυστέρησε εξαιτίας της δικαστικής διένεξης εργολάβου – Δήμου – Περιφέρειας.
  • Επί διοίκησης Μπουραΐμη, χρηματοδοτήθηκαν κατ΄ εξαίρεση από την Περιφέρεια Αττικής, οι μελέτες για την ανέγερση δυο βρεφονηπιακών σταθμών στις συνοικίες Δροσούπολης και Αγίου Νικολάου. Παρά το γεγονός ότι ήταν ώριμο έργο με χρηματοδότησηπέρασαν 4,5 χρόνια και ακόμα δεν έχουν κατασκευαστεί.
  • Ο πρώην Δήμος Φυλής (νυν δημοτική ενότητα Φυλής) είχε αγοράσει οικόπεδο στη θέση ΖΑΙΤΩ για την κατασκευή νέου βρεφονηπιακού σταθμού και είχε αποζημιώσει πλήρως τους ιδιοκτήτες.  Αν η διοίκηση Παππού επιθυμεί να το εντάξει στιςπεριπτώσεις διπλοπληρωμής που καταγράφει στο ενεργητικό της (όπως συμβαίνει και με εργολάβους), ας το κάνει χωρίς να λέει ψέματα.
  • Η κατασκευή του νέου βρεφονηπιακού σταθμού στη Φυλή ήταν έργο ώριμο, με χρήματα δεσμευμένα, που έπρεπε να είχε υλοποιηθεί αμέσως μετά την ανάληψη της ευθύνης του Δήμου από το Χρήστο Παππού το 2014 και να είχε ήδη λειτουργήσει.

Ως εκ τούτου, οι ευχαριστίες του Χρήστου Παππού στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου δεν έχουν καμία πραγματική βάση, διότι ήταν έργα προηγούμενων Περιφερειαρχών. Εξυπηρετούν μόνο εμφανείς προεκλογικούς σκοπούς και στόχους.

Άραγε ο Χρήστος Παππούς υποστηρίζει την επανεκλογή της κυρίας Δούρουδιότι συμφωνεί με την πολιτική που ακολουθεί για την περιοχή, στη διαχείριση απορριμμάτων; Την ευχαριστεί γιατί;

Επειδή, πήρε από το Δήμο Φυλής 20 εκατομμύρια ευρώ θεσμοθετημένους πόρους, με τα οποία μπορούσε να κάνει 5 σχολεία και 5 παιδικούς σταθμούς; Επειδή, σήμερα υποστηρίζει  πως όταν έλεγε «τέρμα η Φυλή» εννοούσε «τέρμα στο συγκεκριμένο μοντέλο διαχείρισης;». Επειδή εννοεί, δηλαδή, ότι η Φυλή θα μπει σε ένα νέο μοντέλο διαχείρισης και θα παραμείνει για πάντα σκουπιδότοπος;

Για αυτό και ξαναβάζει από την «πίσω» πόρτα τα εργοστάσια που περηφανευόταν ότι κατάργησε (βλέπε περίπτωση ΚΔΑΥ Λαζόπουλου); Για αυτό και κατάργησε την επιτροπή που η ίδια δημιούργησε για την απομάκρυνση του αποτεφρωτήρα; Για αυτό και διατηρεί το ΕΜΑΚ για πάντα, ψηφίζοντας μαζί με τον κ. Παππού, τον Περιφερειακό Σχεδιασμό που τα εμπεριέχει;

Δημήτρης Μπουραΐμης, βιοκλιματικός βρεφονηπιακός σταθμός, Ζωφριά

Φωτό αρχείου από τη θεμελίωση του βιοκλιματικού βρεφονηπιακού σταθμού Ζωφριάς

Δημήτρης Μπουραΐμης, βιοκλιματικός βρεφονηπιακός σταθμός, Ζωφριά

Φωτό αρχείου από τη θεμελίωση του βιοκλιματικού βρεφονηπιακού σταθμού Ζωφριάς

Δημήτρης Μπουραΐμης, βιοκλιματικός βρεφονηπιακός σταθμός, Ζωφριά

Φωτό αρχείου από τη θεμελίωση του βιοκλιματικού βρεφονηπιακού σταθμού Ζωφριάς

Παιδικός σταθμός Ζωφριά

Φωτό αρχείου από τα εγκαίνια του βρεφονηπιακού σταθμού Ζωφριάς

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Άνω Λιόσια – «Χαλί» η Γεωργίου Παπανδρέου

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα του οδικού δικτύου στο κέντρο των Άνω Λιοσίων αποτελούσε καιρό τώρα η οδός...

Σε διαμέρισμα στα Άνω Λιόσια έμεναν τρομοκράτες που στόχευαν εβραϊκό εστιατόριο

Σε καταυλισμό στα Άνω Λιόσια έμεναν οι τρομοκράτες που σχεδίαζαν πλήγματα σε εβραϊκούς στόχους στην ελληνική επικράτεια. Η...

Δήμος Φυλής – Αυστηρές κυρώσεις και πρόστιμα για τη στάση και στάθμευση στις λωρίδες διέλευσης τυφλών

Αυστηρές προειδοποιήσεις για την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης επάνω στις λωρίδες διάβασης τυφλών, με την επισήμανση ότι “Η...

Άνω Λιόσια – Συνελήφθη 31χρονος που έκλεβε χρήματα και αντικείμενα γιατρών και ασθενών σε δημόσια νοσοκομεία

Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται ένας 31χρονος από τα Άνω Λιόσια, ο οποίος κατηγορείται πως μπούκαρε σε...