spot_img

«Δύναμη Συμμετοχής» – Απουσία με νόημα και επιστολή για κλάματα από τον Χρήστο Παππού

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Στις 31 Οκτωβρίου 2017, κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Δημήτρης Μπουραΐμης έθεσε το ορατό πλέον ενδεχόμενο να μετατραπεί του λατομείο Μουσαμά σε χώρο ΧΥΤΑ, χαρακτηρίζοντάς το ιδιαιτέρως σοβαρό και προτρέποντας τη διοίκηση Παππού να μην το αντιμετωπίζει με επιπολαιότητα.

Λίγες ημέρες μετά, ο επικεφαλής της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ επιβεβαιώθηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, καθώς ο δήμαρχος Φυλής προχώρησε σε τρία διαδοχικά λάθη, εγκληματικά για την εξέλιξη της διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή.

1) Απέστειλε επιστολή στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου από την οποία το μόνο που έλειπε ήταν τα… κλάματα, αφού ο πιο «καλός ο μαθητής» υποχρεωνόταν, υπό την κατακραυγή των δημοτών, να τη συντάξει.

2) Παραδέχθηκε (από άγνοια, επιπολαιότητα ή συνενοχή) ότι το λατομείο Μουσαμά έχει επιλεγεί ως χώρος ΟΕΔΑ (δηλαδή χωματερή, εργοστάσια κλπ.).

3) Απουσίασε από τη συνεδρίαση της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ, όπου ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (καταψήφισε μόνο ο Δημήτρης Μπουραΐμης) η ανάθεση ποσού 100.000 ευρώ για «μελέτη ωρίμανσης για την αποκατάσταση λατομικού χώρου ΕΑΛΜ σε συνέργεια με διάθεση υπολειμμάτων ΜΕΑ στη Δυτική Αττική».

Το λατομείο Μουσαμά με βάση το άρθρο 33 του Ν. 3164/2003 δεν έχει επιλεγεί ως θέση κατάλληλη για εγκαταστάσεις ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων αλλά για την υποδοχή υπολειμμάτων από τις μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων της Δυτικής Αττικής. Είναι απαράδεκτο ο δήμαρχος του δήμου Φυλής (και πρώην δήμαρχος Άνω Λιοσίων) να μην το γνωρίζει.

Με την απουσία του από την Ε.Ε, ο Χρήστος Παππούς απώλεσε το δικαίωμα του βέτο που έχουν όλοι οι δήμοι – μέλη του ΕΔΣΝΑ, καθώς τα θέματα διαχείρισης απορριμμάτων προχωρούν μόνο με συναίνεση. Αποτέλεσμα ήταν να περάσει η μελέτη ωρίμανσης που αφορά ξεκάθαρα το λατομείο Μουσαμά, αφού ως νομικό υπόβαθρο παραμένει το άρθρο 33 του Ν. 3164/2003. Άλλωστε και ο Περιφερειακός Σχεδιασμός (ΦΕΚ 4175 Β/23-12-2016) που υπερψήφισε ο Χρήστος Παππούς και καταψήφισε ο Δημήτρης Μπουραΐμης είναι επικαιροποίηση του συγκεκριμένου άρθρου.

Απεδείχθη έτσι περίτρανα ότι ο «βασιλιάς» είναι γυμνός. Και, παρά την προσπάθειά του, να φορέσει το μανδύα της σοβαρότητας, πετυχαίνει να ξεγυμνώνεται ολοένα και περισσότερο στα μάτια των δημοτών Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Άνω Λιόσια – «Χαλί» η Γεωργίου Παπανδρέου

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα του οδικού δικτύου στο κέντρο των Άνω Λιοσίων αποτελούσε καιρό τώρα η οδός...

Σε διαμέρισμα στα Άνω Λιόσια έμεναν τρομοκράτες που στόχευαν εβραϊκό εστιατόριο

Σε καταυλισμό στα Άνω Λιόσια έμεναν οι τρομοκράτες που σχεδίαζαν πλήγματα σε εβραϊκούς στόχους στην ελληνική επικράτεια. Η...

Δήμος Φυλής – Αυστηρές κυρώσεις και πρόστιμα για τη στάση και στάθμευση στις λωρίδες διέλευσης τυφλών

Αυστηρές προειδοποιήσεις για την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης επάνω στις λωρίδες διάβασης τυφλών, με την επισήμανση ότι “Η...

Άνω Λιόσια – Συνελήφθη 31χρονος που έκλεβε χρήματα και αντικείμενα γιατρών και ασθενών σε δημόσια νοσοκομεία

Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται ένας 31χρονος από τα Άνω Λιόσια, ο οποίος κατηγορείται πως μπούκαρε σε...