spot_img

«ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» – Ανεξέλεγκτη χωματερή δίπλα από την παιδική χαρά της Φυλής

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

DSC_0008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Περιοδεία σε καίρια σημεία στη δημοτική κοινότητα Φυλής, που είτε έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους, είτε έχουν εγκαταλειφθεί πλήρως, πραγματοποίησαν ο υποψήφιος δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης και υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΑΛΛΑΓΗΣ.

Πρώτος σταθμός, η βασική παιδική χαρά της πόλης (πόλος έλξης και των κατοίκων από Άνω Λιόσια και Ζεφύρι), η οποία τα τελευταία 4 χρόνια με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης Παππού παρέμενε κλειστή χωρίς λόγο, με το πρόσχημα (αρχικά) της επισκευής, παρά το γεγονός ότι ήταν λειτουργούσα και πρότυπη, βραβευμένη σε διεθνή διαγωνισμό. Αφού ξηλώθηκε, σήμερα ανακατασκευάζεται και μάλιστα χωρίς να πληροί τις προδιαγραφές.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μπουραΐμης, ο λόγος που παρέμενε κλειστή τόσα χρόνια ήταν η συνδιαλλαγή-διαπλοκή με εργολάβο που είχε αναλάβει το έργο της αποχέτευσης, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ο χώρος έξω από την παιδική χαρά ως ανεξέλεγκτη χωματερή με μπάζα, σκουπίδια και επικίνδυνα υλικά. Η απόλυτη υποτέλεια, δηλαδή, στα προσωπικά συμφέροντα του κ. Παππού, του τοπικού αντιδημάρχου και της κας Λιάκου, έναντι του κοινού συμφέροντος.

Εκεί ακριβώς δίπλα βρίσκεται και ένα ερειπωμένο κτίριο, για την επισκευή του οποίου δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα, όπως άλλωστε και για την απομάκρυνση των μπαζών. Ο υποψήφιος δήμαρχος σημείωσε, μάλιστα, πως «είναι τόσο θρασείς που μπορεί τις επόμενες μέρες μπορεί να κάνουν τα εγκαίνια της παιδικής χαράς μπροστά σε αυτή τη θέα!».

«Οι άνθρωποι που λένε ότι δήθεν θέλουν να καταστήσουν τη Φυλή τουριστικό πόλο έλξης και δίνουν μάλιστα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για αυτό, έχουν μετατρέψει σε σκουπιδότοπο το χώρο δίπλα από την παιδική χαρά και τα μαγαζιά εστίασης – ταβέρνες που γεμίζουν με κόσμο τα Σαββατοκύριακα. Και το έκαναν γιατί είναι υποταγμένοι σε προσωπικά οφέλη» τόνισε ο κ. Μπουραΐμης.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η παράταξή του θα απευθυνθεί στον εισαγγελέα περιβάλλοντος, πριν τις εκλογές, για όλες τις ανεξέλεγκτες χωματερές που έχει δημιουργήσει η διοίκηση Παππού, διότι «όσοι καταστρέφουν συστηματικά και συνειδητά τον τόπο, είτε υπηρεσιακοί παράγοντες, είτε αιρετοί από ανεπάρκεια ή δόλο, πρέπει όχι μόνο να τιμωρηθούν στις δημοτικές εκλογές αλλά και από την ελληνική δικαιοσύνη».

Το γεγονός ότι η Φυλή δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν σκουπιδότοπος και μάλιστα μέσα στον οικιστικό ιστό της, επεσήμαναν πρώην αντιδήμαρχοι της περιοχής αλλά και οι υποψήφιοι σύμβουλοι. Όπως υπογράμμισαν, θα έπρεπε να επισκευαστεί η συγκεκριμένη παιδική χαρά και, με τα χρήματα που δαπανήθηκαν, θα μπορούσε να είχε δημιουργηθεί ακόμα μια παιδική χαρά που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή.

Τέλος όπως αναφέρθηκε, η ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣΑΛΛΑΓΗΣ θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη δημοτική κοινότητα Φυλής (πρώην Δήμος Φυλής).

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις του Δημήτρη Μπουραΐμη:

https://www.youtube.com/watch?v=RiJK0GOwcHE

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις υποψήφιων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων της περιοχής

https://www.youtube.com/watch?v=Vu5rhsBbKxk

DSC_0017

paidiki_xara_fyli2

 

paidiki_xara_fyli1

DSC_0018

DSC_0008

DSC_0020

DSC_0027

DSC_0030

DSC_0033

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Με την παρέλαση κορυφώθηκε ο εορτασμός του ΟΧΙ στα Άνω Λιόσια

Με την παρέλαση των σχολείων και των κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της πόλης, ενώπιον των πολιτικών και...

Δείτε – Σπάνιο βίντεο ντοκουμέντο από τα Άνω Λιόσια λίγες ημέρες μετά το σεισμό του ‘99

Ξεχασμένες εικόνες από μια διαφορετική, αλλά και πολύ δύσκολη, εποχή για τα Άνω Λιόσια, έρχονται στο φως της...

Απομακρύνθηκαν 161 λεωφορεία της ΟΣΥ από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων

H μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στη Φυλή και στην ευρύτερη περιοχή οδήγησε στην απομάκρυνση 161 λεωφορείων της ΟΣΥ...

Συγκλονιστικές στιγμές – Μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς γύρω από τα Άνω Λιόσια (φωτό)

Έχοντας ήδη κάψει μεγάλο μέρος της Χασιάς, αλλά και κομμάτι των ορεινών όγκων πάνω από τον Οικισμό Γεννηματά...