spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Στην «Έξυπνη Πόλη» των Τρικάλων ο Αλέξανδρος Κουλοχέρης

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Επίσκεψη στον Δήμο Τρικκαίων πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής, κ. Αλέξανδρος Κουλοχέρης, την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, μαζί με μέλη της παράταξης «Φυλή. Νέο Ξεκίνημα», προκειμένου να ενημερωθούν για τις καινοτομίες και την ψηφιακή κουλτούρα του Δήμου που αποτελεί Ευρωπαϊκό πρότυπο.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου ενημέρωσε σχετικά με την εφαρμογή και λειτουργία της πλατφόρμας έξυπνης πόλης, αλλά και την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων και προγραμμάτων από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε έναν εποικοδομητικό διάλογο, ο Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου ανέλυσε στον υποψήφιο Δήμαρχο Φυλής κ. Αλέξανδρο Κουλοχέρη ότι με λίγα χρήματα, δυνατή ομάδα συνεργατών και διάθεση προσφοράς, μπορούν να υλοποιηθούν έργα που συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης και στον έλεγχο όλων των δικτύων και υπηρεσιών προς όφελος του δημότη.

«Στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση του δημότη, χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για να του διασφαλίσουμε καλύτερη ποιότητα ζωής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουλοχέρης περιέγραψε στον Δήμαρχο τον τρόπο διοίκησης στον Δήμο Φυλής, τα υπέρογκα ποσά διαχείρισης, αλλά και την απαρχαιωμένη πολιτική τακτική που καθιστά «όμηρο» τον δημότη σε ψηφοθηρικά τερτίπια.

Στη συνέχεια, περιηγήθηκαν στο κέντρο διαχείρισης της “έξυπνης πόλης”. Εκεί υπάρχουν συστήματα παρακολούθησης για την καταγραφή και εποπτεία των προβλημάτων της πόλης, την παρακολούθηση των δημοτικών οχημάτων, την καταγραφή και παρακολούθηση της πορείας επίλυσης αιτημάτων των πολιτών προς τον Δήμο.

Ο κ. Κουλοχέρης εντυπωσιασμένος από τον τρόπο διοίκησης του Δημάρχου Τρικκαίων με τις καινοτόμες εφαρμογές τόνισε:«Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση ο Δήμος Τρικκαίων, είναι η απόδειξη για τις δυνατότητες ένας Δημάρχου με όραμα και θέληση για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των δημοτών. Πρέπει να εμπεδώσουμε ότι είναι χρέος του Δημάρχουνα βρίσκεταιδίπλα στον δημότη με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο.

Από τον Δήμο Τρικκαίων φεύγω προβληματισμένος συγκρίνοντάς τον με τον δικό μας Δήμο, αλλά και γεμάτος θετική ενέργεια με τις «έξυπνες» πρακτικές που μπορούμε να εφαρμόσουμε στον Δήμο Φυλής του 21ου αιώνα. Πραγματικά είναι άξιο θαυμασμού πώς ένας Δήμος με 60 εκατ. ευρώ προϋπολογισμό και 81.000 κατοίκους καταφέρνει να υλοποιεί τόσα έργα και να μειώνει τα χρέη του κατά 50%, ενώ ο Δήμος μας με 120 περίπου εκατ. ευρώ προϋπολογισμό και 46.000 κατοίκους, με τόσα αντισταθμιστικά έσοδα, απλά να αναλώνεται σε έργα βιτρίνας και ασφαλτοστρώσεις».

Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Κουλοχέρης θέλοντας να ευχαριστήσει τον κ. Παπαστεργίου για την υποδειγματική φιλοξενία, του προσέφερε μια εικόνα- αντίγραφο από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής και από την προσωπική του συλλογή το λαογραφικό βιβλίο «Ενθύμιον» που έχει εκδόσει ο Σύλλογος Αρβανίτικου Πολιτισμού  η «Γρίζα».

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων ευχήθηκε καλή επιτυχία στον συνομήλικο του υποψήφιο Δήμαρχο Φυλής και ανανέωσαν το ραντεβού τους μετά τον Μάιο οπότε και θα θέσουν τις βάσεις ώστε οι καινοτομίες του Δήμου Τρικκαίων να εφαρμοστούν και στον Δήμο Φυλής.

Στη συνάντηση παραβρεθήκαν τα μέλη της παράταξης “ΦΥΛΗ.ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ”: Θεοδόσης Δρόλιας, Δημήτρης Λιόσης, Δημήτρης Πανάγος, Κωνσταντίνος Σκαμαντζούρας, Δημήτρης Σκρέκας.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Με την παρέλαση κορυφώθηκε ο εορτασμός του ΟΧΙ στα Άνω Λιόσια

Με την παρέλαση των σχολείων και των κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της πόλης, ενώπιον των πολιτικών και...

Δείτε – Σπάνιο βίντεο ντοκουμέντο από τα Άνω Λιόσια λίγες ημέρες μετά το σεισμό του ‘99

Ξεχασμένες εικόνες από μια διαφορετική, αλλά και πολύ δύσκολη, εποχή για τα Άνω Λιόσια, έρχονται στο φως της...

Απομακρύνθηκαν 161 λεωφορεία της ΟΣΥ από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων

H μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στη Φυλή και στην ευρύτερη περιοχή οδήγησε στην απομάκρυνση 161 λεωφορείων της ΟΣΥ...

Συγκλονιστικές στιγμές – Μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς γύρω από τα Άνω Λιόσια (φωτό)

Έχοντας ήδη κάψει μεγάλο μέρος της Χασιάς, αλλά και κομμάτι των ορεινών όγκων πάνω από τον Οικισμό Γεννηματά...